5 moduri de a vă îmbunătăți rețeaua wireless

5 moduri de a vă îmbunătăți rețeaua wireless
⌛ Reading Time: 2 minutes

Fie că lucrați de acasă, transmiteți filme sau emisiuni de televiziune de pe computer sau pur și simplu navigați pe internet după o zi lungă de muncă, o conexiune wireless lentă poate fi un factor de stres major. Poate fi dificil să se stabilească ce cauzează încetinirea și chiar mai mult o provocare să știți exact cum să remediați problema.

Chiar dacă nu sunteți un expert în conexiunile la internet, există câteva modalități simple de a îmbunătăți puterea și viteza rețelei dvs. wireless.

1. Securizați-vă rețeaua

Viteza de conexiune poate fi redusă, de asemenea, atunci când rețeaua dvs. wireless nu este sigură. Faceți-vă timp pentru a configura parole puternice, pentru a dezactiva difuzarea rețelei către utilizatorii din jur și pentru a opri rețeaua de oaspeți a routerului, dacă există una. Aceste acțiuni nu numai că măresc viteza și puterea wireless, dar vor ține și hackerii și alți intruși la distanță.

2. Folosiți un repetor

Utilizatorii de internet care au o casă mare pot constata că un singur router wireless pur și simplu nu furnizează semnalul de care au nevoie. Un repetor wifi vă permite să extindeți lățimea rețelei dvs. wireless actuale dincolo de ceea ce este capabil să facă singurul dvs. router. Aceste dispozitive sunt adesea ieftine și sunt compatibile cu majoritatea routerelor fără fir. Soluția de repetare funcționează bine și pentru extinderea acoperirii unei rețele într-un cadru de birou sau într-o proprietate comunitară mai mare.

3. Limitați utilizarea lățimii de bandă

Dacă faceți o mulțime de streaming de video sau televiziune prin rețeaua dvs., limitarea lățimii de bandă utilizată de anumite aplicații sau servicii vă poate ajuta să vă mențineți viteza și puterea semnalului la maxim. Quality-of-Service, sau QoS, vă permite să selectați ce aplicații doriți să aibă cea mai mare viteză cu cea mai mică întârziere, limitând alte aplicații în anumite ore.

4. Schimbați locația routerului

Routerele wireless pot fi dificile. Chiar și atunci când l-ați conectat și toate luminile potrivite par să strălucească, puterea și viteza conexiunii dvs. nu pot fi ideale. Pentru a crește puterea conexiunii, este adesea benefic să plasați routerul în centrul casei sau al apartamentului dvs. cu o linie de vedere directă către dispozitivele pe care le utilizați cel mai des. De asemenea, dacă routerul dvs. este lângă un zid de cărămidă sau metal poate interfera cu semnalul, iar dacă îl aveți chiar lângă dispozitivele dvs., puteți crea stagnare.

5. Actualizați routerul

Dacă ați implorat sfaturile menționate mai sus pentru a crește puterea și viteza conexiunii fără fir, dar nu ați experimentat niciun grad de îmbunătățire, poate fi util să investiți într-un nou router wireless mai puternic. În prezent, routerele fără fir vin cu o gamă largă de caracteristici de securitate și grade de compatibilitate cu diferite dispozitive și viteze de conexiune la rețea, fiecare variind în funcție de cost, pe baza acestor specificații. Dacă ați utilizat același router wireless în ultimii ani sau ați observat o schimbare bruscă a conexiunii, un router mai modern cu funcții actualizate vă poate oferi răgazul pe care îl căutați de pe un Internet lent și slab.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.