În acest articol, voi împărtăși câteva dintre pluginurile pe care le folosesc pentru a face dezvoltarea cu Ruby on Rails mai ușoară și mai distractivă.

De ce să folosiți aceste instrumente?

Instrumentele de dezvoltare joacă un rol semnificativ în viața unui dezvoltator. Dacă sunteți un dezvoltator junior și abia începeți să lucrați la proiecte, atunci trebuie să cunoașteți instrumentele adecvate.

Aceste instrumente vă pot economisi mult timp și vă permit să codificați mai eficient și astfel să vă creșteți productivitatea.

Dacă sunteți dezvoltator Ruby on Rails care caută instrumente de dezvoltare gratuite, aș recomanda Visual Studio. Are o mulțime de plugin-uri, precum cele menționate mai jos, și m-au ajutat să-mi cresc productivitatea foarte mult.

Notă: Toate pluginurile de studio vizual sunt disponibile pe Piața Visual Studio gratuit.

Deci, să ne scufundăm.

Rubin

Cu aproximativ 1,3 milioane de descărcări, acesta este unul dintre cele mai populare pluginuri pentru Ruby. Oferă limbaj Ruby îmbunătățit și suport pentru depanare.

Cu suport îmbunătățit de depanare, dezvoltatorii pot seta puncte de întrerupere și pot inspecta variabilele locale și globale în modul de depanare. Acest lucru ajută la depanarea oricăror probleme cu ușurință și în timp rapid.

Acest plugin acceptă, de asemenea, formatarea codului prin rubocop ceea ce este foarte necesar atunci când lucrați cu echipa de dezvoltatori pentru a menține un format de cod consistent.

Pluginul Ruby are următoarele caracteristici:

– Detectare automată a mediului Ruby cu suport pentru rvm, rbenv, chruby și asdf

– Suport pentru scame prin RuboCop, Standard și Reek

– Suport pentru format prin RuboCop, Standard, Rufo și RubyFMT

– Suport de bază Intellisense

– Suport pentru depanare Ruby

Sursă: Rubin

5 pluginuri utile Visual Studio pentru dezvoltatorii Ruby on Rails

Șine

Acesta este un alt plugin popular pentru Rails, care oferă suport îmbunătățit Rails.

Modelarea HTML ERB este utilizată pe scară largă în ecosistemul Rails ca vizualizări pentru a reda pagini HTML pentru site-uri web. Pluginul Rails are suport pentru .erb sintaxă și oferă, de asemenea, completarea automată a etichetelor HTML populare, cum ar fi foaia de stil, metaetichetele, etichetele de activ etc.

Acest plugin ajută, de asemenea, să comutați între vizualizările Rails (*.erb fișiere) cu ușurință. De asemenea, vă ajută să vedeți documentația online a oricăror metode sau comenzi ușor una lângă alta.

Iată câteva dintre caracteristicile acceptate de acest plugin:

– Fragmente Ruby on Rails „Help Asset” și „Tag Helpers”.

– evidențiază sintaxa .erb.

– Navigare între fișiere conexe prin comandă.

– Accesați Definiție.

– Vizualizați sugestia de cale, sugestia de metodă statică a modelului și sugestia de câmp a modelului.

– Deschideți documentul online lateral prin comandă.

Sursă: Șine

5 pluginuri utile Visual Studio pentru dezvoltatorii Ruby on Rails
Imagine din Șine VSCode

Ruby Solargraph

Ruby Solargraph este unul dintre cele mai utile pluginuri din această listă și oferă IntelliSense, completarea codului și documentație în linie pentru Ruby.

Documentația în linie vă ajută să vizualizați toate metodele permise ale clasei / obiectului și, de asemenea, vă ajută să înțelegeți cu ușurință definiția fiecărei metode și argumentele acesteia.

Acesta este unul dintre pluginurile pe care le-am folosit personal de mai multe ori pentru a face referire la documentația unei metode Ruby, argumente pentru o metodă și așa mai departe.

1611646745 731 5 pluginuri utile Visual Studio pentru dezvoltatorii Ruby on Rails
Imagine din VSCode Solargraph

Vscode Endwise

Aceasta este extensia mea preferată, care vă poate economisi mult timp și dureri de cap. Această extensie adaugă automat end la toate blocurile de cod Ruby.

1611646745 488 5 pluginuri utile Visual Studio pentru dezvoltatorii Ruby on Rails
Imagine din VSCode Endwise

Schema Rb Db

Acest plugin vă ajută să definiți o schemă DB și, de asemenea, permite completarea automată pentru schemele Rails DB.

În timp ce definiți scheme sau creați tabele pentru orice entitate, acest plugin activează și completează automat sintaxa pentru toate DDL-urile dvs. (limbajul de definire a bazei de date), cum ar fi create_table, create_index, delete_table, update_table, si asa mai departe.

1611646745 990 5 pluginuri utile Visual Studio pentru dezvoltatorii Ruby on Rails
Imagine din Schema DB VSCode

Ajută la completarea automată a tuturor atributelor oricărei entități de baze de date. De exemplu, dacă User are email, name, și date_of_birth atribute, acest plugin va detecta automat definiția entității și își completează automat atributele atunci când tastați User.

1611646745 557 5 pluginuri utile Visual Studio pentru dezvoltatorii Ruby on Rails
Imagine din Schema DB VSCode

De ce să utilizăm Visual Studio?

Există multe alte opțiuni IDE pentru dezvoltatorii Ruby on Rails precum RubyMine (versiunea pentru întreprindere), Sublime, Vim și așa mai departe.

Dar preferatul meu personal este Visual Studio, deoarece are un suport extins pentru mai multe limbi, cum ar fi Golang, PHP, Node.js și multe altele. Deci este IDE implicit, în special pentru dezvoltatorii poligloti.

Chiar dacă studiului vizual îi lipsesc puține caracteristici în comparație cu RubyMine, cum ar fi obținerea asistenței pentru cele mai recente actualizări ale versiunii Rails, acoperă majoritatea caracteristicilor necesare dezvoltării prin intermediul pluginurilor comunitare.

Dacă acest articol a fost util, vă rugăm să îl împărtășiți cu rețeaua dvs. De asemenea, urmează-mă Stare de nervozitate să știu când îmi public următorul articol.