de Alyson La

5 sfaturi GitHub pentru noii codificatori

În acest octombrie am sărbătorit aniversarea mea de 5 ani lucrând la GitHub. ? În urmă cu 5 ani, eram un contabil entuziast (ca un tocilar drept – fostul meu manager Twitter era @taxaly) care nu știa nimic despre cod, darămite despre utilizarea Git și GitHub.

Acum sunt un Data Scientist entuziast care știe o mână de lucruri despre codificare folosind Git & GitHub. Parțial datorită învățării acestor tehnologii, am făcut această schimbare de carieră plină de satisfacții.

Dar chiar și lucrul la GitHub, învățarea Git și GitHub a fost grea! Întrucât este propria formă de contribuție open source, am vrut să le împărtășesc altor persoane care încep să codeze primele 5 sfaturi pentru utilizarea GitHub.

Sfatul nr. 1: Schimbați editorul de text implicit asociat cu Git

Pentru mulți oameni, editorul de text implicit atunci când utilizați Git de la terminal este VIM. VIM poate fi un lucru teribil, înfricoșător pentru hackerul nou sau casual. Sau chiar și pentru hackeri veterani sau @haacked se.

Dacă vă aflați vreodată cu un conflict de îmbinare (și veți vedea, sfatul # 4), veți fi expulzat la VIM pentru a remedia conflictul și va trebui să cunoașteți comenzile VIM specifice pentru a edita documentul și doriți să plângă. De mai bine de un an, am avut o notă lipicioasă pe monitorul meu la locul de muncă, ca un memento al comenzilor de bază VIM cum ar fi i (pentru a edita) și :wq (pentru a salva și a renunța). Pentru a evita eventualele lacrimi, puteți schimba editorul de text implicit.

Pentru a vă schimba editorul de text în Atom, Sublime sau TextMate, urmați instrucțiunile din acest document Ajutor GitHub.

În timp ce vă aflați, ar trebui să vă asigurați că comenzile rapide sunt configurate, astfel încât să puteți deschide fișiere în editorul de text preferat direct de la terminal folosind subl . sau atom .Verifică aceste documente pentru configurarea accesului Atom de la terminalul dvs. și aceste documente pentru configurarea Sublimului.

Sfatul nr. 2: Schimbați-vă fișierele dot

Nu am învățat despre fișierele dot până când nu am piratat și am folosit Git & GitHub mai mulți ani. Încă mă deranjează că nu știam despre asta mai devreme!

Dotfile vă permit să vă personalizați promptul terminalului, astfel încât să puteți vedea în ce ramură git vă aflați și dacă aveți modificări necomandate. E GENIU! am fișierele mele dot de la un coleg de muncă (John Nunemaker), dar dacă căutați GitHub pentru „dotfiles” veți găsi o mulțime de opțiuni.

5 sfaturi GitHub pentru noii codificatori
1611013505 149 5 sfaturi GitHub pentru noii codificatori
dotfiles pentru câștig!

Sfatul nr. 3: Instalați Hub

Hub este un instrument de linie de comandă care face mai ușoară utilizarea GitHub. Deseori voi lucra la un depozit în terminalul meu, dar vreau să văd probleme sau să trageți cereri pe GitHub. Așa că voi deschide o filă de browser, apoi mă voi distrage prin e-mail / twitter / un cățeluș – și zece minute mai târziu, voi trece la introducerea adresei URL a depozitului GitHub.

Prin tastare hub browse în terminal, va deschide în mod automat magia URL a depozitului direct în browserul dvs. pentru GitHub-ing fără distragere. Boom.

5 sfaturi GitHub pentru noii codificatori
Nash Octodogul

Sfatul # 4: Exersează conflictele de fuziune

Aici recunosc că sunt uneori un renunțator. Mai exact când vine vorba de fuzionarea conflictelor. Nu-mi amintesc de câte ori am abandonat un proiect sau o cerere de extragere pentru că am lovit un conflict de fuziune.

M-au speriat, documentele despre cum să le remediez m-au speriat și apoi am fost în VIM și am vrut să renunț pentru totdeauna (vezi sfatul nr. 1).

Apoi mi-am dat seama că trebuie să-mi fac față fricii, așa că am început un depozit de practici, am creat un conflict de fuziune dinadins, și a mers prin documentație sau a urmărit un videoclip YouTube despre cum să remediați conflictele de îmbinare. Am făcut asta de câteva ori. De asemenea, acum puteți remediați conflicte simple de îmbinare în interfața de utilizare GitHub, așa că a fost la îndemână.

Astăzi, când am lovit un conflict de fuziune, sunt puțin mai puțin speriat și îmi fac calm ștergerea morcovilor, știind că, datorită controlului versiunilor, nu pot încurca lucrurile prea mult.

5 sfaturi GitHub pentru noii codificatori
Practică.

Sfatul # 5: Creați o pagină GitHub

O pagină GitHub este un site personal sau bazat pe proiecte pe care GitHub îl va găzdui gratuit! Întotdeauna vă ajută să aveți un proiect real pentru a vă deplasa la GitHub pentru a vă exersa abilitățile Git și GitHub.

Creați un site web simplu folosind HTML, CSS și JavaScript dintr-un tutorial de codare, apoi urmați pașii pentru a-l găzdui pe GitHub aici sau puteți verifica acest video Am făcut ceva timp în urmă cu instrucțiuni pas cu pas. Sau încercați foarte ușor Fork and Go metodă.

În sfârșit, mă voi strecura într-un al șaselea sfat, poate evident, care este – urmați un curs sau un tutorial Git și Github!

Iată câteva care merită verificate:

Sper că această listă de sfaturi a fost utilă și dacă aveți alte sfaturi pe care le-ați găsit utile în călătoria dvs. de a învăța Git și GitHub, mi-ar plăcea să le aud! ❤