5 sfaturi și trucuri esențiale pentru a vă personaliza Amazon Echo

5 sfaturi și trucuri esențiale pentru a vă personaliza Amazon Echo
⏱️ 4 min read

Asistentul virtual al Amazonului a luat camerele de zi cu asalt. Deși este posibil să știi cum să-l întrebi pe Alexa cum este vremea în Adelaide, Australia sau să amesteci piese de la Fleetwood Mac, Alexa este capabil să facă multe altele. Trebuie doar să știi cum să întrebi. Am compilat câteva dintre cele mai utile sfaturi și trucuri pe care utilizatorul mediu le poate începe să folosească imediat.

1. Schimbați cuvântul „Wake”

De cele mai multe ori Echo se află într-o stare de somn, pornind și ascultând activ doar de fiecare dată când cineva spune cuvântul „trezire”, care este „Alexa”. Când Ecoul tău aude acest cuvânt de „trezire”, Alexa prinde viață și este gata să asculte poruncile tale.

Dar ce se întâmplă când cineva din casa ta se numește Alexa sau Alexis sau Alex? Sunt șanse ca Ecoul să se trezească și să asculte de fiecare dată când se pronunță o variantă a „Alexa”. Pentru a preveni acest lucru, veți dori să schimbați cuvântul „Wake”. Pentru a face acest lucru, accesați aplicația Alexa și selectați „Setări -> Selectați Echo -> Wake Word” și alegeți un cuvânt nou din listă precum „Computer” sau „Echo”.

2. Realizați mai multe profiluri

Dacă mai multe persoane vor folosi Amazon Echo, este înțelept să configurați profiluri diferite pentru fiecare persoană. Pentru a adăuga pe cineva, vor avea nevoie de propriul cont Amazon. După crearea contului, va trebui să le adăugați la „profilul gospodăriei” Alexa. Pentru aceasta, deschideți aplicația sau îndreptați-vă browserul echo.amazon.it. Navigați la „Setări -> Profil gospodărie”. Aici va trebui să introduceți informațiile de conectare pentru utilizatorul principal și să apăsați butonul Continuare. De acolo, veți putea introduce informațiile despre contul Amazon ale fiecărei persoane pe care doriți să o adăugați la profilul dvs. de gospodărie.

amazon-echo-profiles

Toți utilizatorii adăugați la Profilul gospodăriei vor putea colabora acum la lucruri precum liste de sarcini și calendare. În plus, puteți partaja conținut precum muzică și cărți. Pentru a verifica ce profil este utilizat în prezent, întrebați „Alexa, ce profil este acesta?” Pentru a comuta, spuneți pur și simplu „Alexa, comutați de profil”.

3. Detalii despre trafic

Cu Alexa, nu este nevoie să așteptați ca știrile locale să comenteze situația actuală a traficului. În plus, Alexa vă poate oferi un raport de trafic personalizat pe baza rutelor dvs. de călătorie preferate. Pentru a face acest lucru, mai întâi va trebui să-i spuneți lui Alexa unde mergeți și orice oprire pe care doriți să o faceți pe drum. Accesați aplicația Alexa și mergeți la „Setări -> Trafic”.

amazon-echo-traffic

Puteți introduce adrese specifice, cum ar fi acasă, birou sau unde copiii dvs. merg la școală. În plus, puteți adăuga opriri precum cafeneaua dvs. preferată sau supermarketul. Alexa va adapta informațiile de trafic pe care le transmite pe baza intrărilor dvs. Pentru a cere lui Alexa o actualizare a traficului, spuneți „Alexa, cum este traficul?” sau „Alexa, care este naveta mea?”

4. Actualizări sportive

amazon-echo-sports

Dacă sunteți un fan sportiv, probabil că vă este greu să țineți pasul cu fiecare joc și să funcționați în continuare ca un adult normal. Din fericire, Alexa vă poate ajuta să fiți la curent cu toate cele mai recente scoruri și clasamente pe echipe. Spuneți „Actualizare sportivă Alexa” și veți primi o listă de noutăți pentru echipele pe care le-ați ales. Pentru a alege ce echipe acoperă Alexa, accesați aplicația Alexa și accesați „Setări -> Actualizare sport”. Aici veți găsi opțiunea de a căuta echipe. Rețineți, deoarece nu toate sporturile sunt acoperite în acest moment.

5. Schimbați furnizorul de muzică implicit

Amazon Echo este un difuzor decent pentru redarea muzicii. În plus, îl puteți împerechea cu un difuzor Bluetooth pentru a-i oferi ceva mai mult. Furnizorul implicit de muzică este Amazon Prime Music. Din păcate, Prime Music are o bibliotecă destul de mică.

magazin de discuri vinil-mp3

Din fericire, Amazon Echo este compatibil cu o gamă largă de servicii de streaming muzical. Dacă preferați să utilizați Spotify sau similar, deschideți aplicația Alexa și navigați la Setări. Sub Cont, selectați „Muzică și suport media -> Personalizați preferințele mele muzicale -> Alegeți serviciul de muzică implicit”. De acolo, pur și simplu selectați furnizorul ales!

Dețineți un Amazon Echo? Vi se pare util Alexa? Ne-a fost dor de abilitatea ta preferată de Alexa? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x