5 sfaturi utile pentru Instagram

5 sfaturi utile pentru Instagram

Credeți sau nu, Instagram există de șase ani. În acei șase ani, Instagram a devenit un gigant al rețelelor de socializare, curtând deopotrivă utilizatorii ocazionali și Insta-junkies.

Instagram este cunoscut în principal pentru că este o aplicație de partajare a fotografiilor, dar a evoluat într-o platformă de socializare cu o mulțime de funcții. Am acoperit anterior cinci sfaturi utile pentru Instagram, dar, evident, există o mulțime de funcții care au fost relativ necunoscute, până acum. Așadar, iată încă o altă listă de sfaturi utile pe Instagram pe care le puteți și ar trebui să le folosiți.

Cum se arhivează postările

Notă: această caracteristică nu este disponibilă în prezent pentru toți utilizatorii, deoarece este încă în faza de „testare”.

Șase ani sunt o perioadă lungă de timp și mulți utilizatori se zgârcesc atunci când derulează prin postările lor mai vechi. Deci, ce poți face dacă te jenează o fotografie veche sau încerci să-ți faci profilul Instagram mai consistent? Mulți ar presupune că va trebui să ștergeți fotografia complet, dar aveți o altă opțiune.

Acum puteți „arhiva” o postare, ceea ce înseamnă că o puteți elimina din profilul dvs. fără a o șterge. Pentru a face acest lucru, parcurgeți-vă profilul pentru o fotografie de care nu sunteți deosebit de mândru. Când ați găsit unul, atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus. Va apărea un meniu cu diverse opțiuni. Atingeți pe cel care citește „Arhivă”. Fotografia nu se găsește nicăieri acum pe profilul dvs. public Instagram.

Dar dacă doriți să restabiliți o fotografie arhivată în profilul dvs.? Nu vă faceți griji, este ușor! Navigați la profilul dvs. și atingeți butonul din partea dreaptă sus, care arată ca un ceas. Acest lucru vă va aduce la toate postările arhivate. Atingeți pe cel pe care doriți să îl restabiliți și atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus. Atingeți „Afișați în profil”, iar fotografia în cauză va apărea din nou în profilul dvs.

Instagram-arhivă-postări

Cum să marcați postările

Unele fotografii cu adevărat impresionante pot fi găsite pe Instagram. Din păcate, măreția lor poate fi uitată rapid. Din fericire, Instagram vă permite să salvați sau să marcați fotografiile preferate pentru vizualizare ulterioară. Puteți salva orice fotografie, indiferent dacă este una a dvs. sau aparține unei persoane pe care o urmăriți sau a unui utilizator aleatoriu.

Pentru a face acest lucru, atingeți pictograma marcaj mic din partea dreaptă a ecranului chiar sub fotografie. Pictograma se va transforma din alb în negru pentru a indica faptul că ați marcat-o cu succes.

marcaj instagram

Pentru a vizualiza postările marcate, navigați la profilul dvs. și atingeți pictograma marcaj sub informațiile profilului dvs. Pentru a crea o colecție de fotografii marcate, atingeți butonul „+” din partea dreaptă sus. Aici veți putea introduce un nume pentru colecția dvs. Atingeți „următor” și selectați fotografiile pe care doriți să le adăugați la colecție din postările marcate. Pentru a anula marcarea unei fotografii, selectați o fotografie salvată și pur și simplu apăsați din nou pe pictograma marcaj. Pictograma ar trebui să se transforme de la negru la alb de data aceasta.

Dezactivați o poveste

instagram-mute-story

Pentru cei neinițiați, poveștile Instagram sunt micile videoclipuri pe care oamenii le postează pe Instagram care ocupă proprietăți imobiliare în partea de sus a ecranului. Unele sunt amuzante, altele sunt indulgente, chiar mai multe sunt inutile. Dacă nu mai vrei să vezi povestea cuiva, o poți dezactiva. Ignorarea poveștii cuiva este diferită de a nu o urmări, deoarece veți vedea în continuare postările sale în feedul dvs. Ceea ce face mutarea este să împingă acea poveste până la fiecare capăt al barei de poveste din partea de sus a feedului și să o îngrășeze. Și mai important, poveștile dezactivate nu se joacă automat atunci când priviți poveștile presupuse mai interesante ale altor persoane. Pentru a dezactiva poveștile cuiva, pur și simplu atingeți și țineți apăsată fotografia de profil din partea de sus a feedului, unde toate poveștile se adună. Când apare un meniu, selectați „Ignoră [username’s] Poveste.” Pentru a reactiva o poveste, pur și simplu repetați pașii și selectați „Activați [username’s] Poveste.”

Activați notificările când cineva postează

Feedurile Instagram se pot aglomera destul de repede. Cu excepția cazului în care sunteți lipit de ecran în orice moment, este incredibil de ușor să ratați postările care vă interesează. Din fericire, puteți activa notificările pentru a vă informa de fiecare dată când sunt postate anumite conturi.

notificări instagram

Puteți activa aceste notificări în două moduri diferite. Găsiți o postare după un cont pentru care doriți să primiți notificări. Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus. Selectați „Activați notificările postării”.

Alternativ, navigați la un cont pentru care doriți să primiți notificări. Pe pagina de profil a acelui cont, atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus. În meniul care se deschide, selectați „Activați notificările postărilor”. Acum veți primi notificări push ori de câte ori persoana respectivă sau contul postează pe Instagram.

Pentru a nu mai primi notificări, pur și simplu urmați aceiași pași, selectând de această dată „Dezactivează notificările postării”.

Cum să blochezi pe cineva pe Instagram

Fie că este un spambot sau un prieten enervant care postează doar poze cu mesele lor, există o mulțime de motive pentru care ați putea dori să blocați pe cineva pe Instagram. Din fericire procesul este foarte ușor și reversibil (doar în caz că vă răzgândiți).

Înainte de a discuta cum să blochezi pe cineva, este bine să știm ce presupune de fapt asta. Blocarea cuiva pe Instagram înseamnă că nu mai poate vedea profilul tău. În plus, nu vor putea să aprecieze sau să comenteze pozele tale. De asemenea, le veți anula automat (dacă le-ați urmat vreodată în primul pas); cu toate acestea, orice comentarii pe care le-au făcut în trecut asupra fotografiilor dvs. vor rămâne o parte din aceste postări. Bine cu toate astea? Să trecem la blocare.

instagram-block-user

Accesați profilul cuiva pe care doriți să îl blocați. Atingeți cele trei puncte din colțul din dreapta sus. Aceasta va afișa un meniu cu o serie de opțiuni. Continuați și atingeți „Blocați”. Instagram vă va oferi o ultimă șansă să vă răzgândiți, dar dacă sunteți încrezător în decizia dvs., atingeți „Blocați” încă o dată. Asta e! Pentru a debloca pe cineva, pur și simplu navigați la profilul blocat, atingeți cele trei puncte și apăsați „Deblocați” de două ori.

Ești dependent de Instagram? Cunoașteți alte sfaturi și trucuri pe Instagram mai puțin cunoscute? Spuneți-ne în comentarii!