5 site-uri web pentru a găsi nume de domenii creative și unice

5 site-uri web pentru a găsi nume de domenii creative și unice
⏱️ 5 min read

Totul începe cu acel nume de domeniu.

Indiferent dacă intenționați să lansați un nou site web, să scrieți un blog, să dezvoltați un serviciu web sau să înființați o companie înființată – numele de domeniu este unul dintre factorii importanți care decid succesul sau eșecul proiectului dvs. online. Alegerea numelui de domeniu potrivit pentru afacerea sau organizația dvs. este necesară, deoarece nu există un buton de anulare, atunci când ați înregistrat unul.

Aproape toți registratorii de domenii au propriile instrumente de sugestie a numelui de domeniu, dar practic există două probleme cu aceștia. În primul rând, instrumentele de sugestie a numelui de domeniu sunt promovate de sine, ceea ce înseamnă că vi se afișează numai acele domenii care au un preț ridicat. Instrumentele vor potrivi în mod aleatoriu termeni obișnuiți cu cuvântul cheie și vor oferi sugestii alternative de nume de domeniu care s-ar putea să nu aibă legătură cu planul dvs. de afaceri.

Al doilea dezavantaj al utilizării instrumentelor de sugestie a numelui de domeniu este că unii dintre registratori își rezervă cuvintele cheie și sugerează numele de domeniu disponibil altor potențiali cumpărători. Să presupunem că ați dedicat 2 ore de timp și ați găsit un nume de domeniu foarte unic, de exemplu „laptopcasesforstudents.org”. Simțindu-vă foarte fericit, v-ați culcat gândindu-vă – „Voi cumpăra acest nume de domeniu când voi transfera banii de la banca mea în contul Paypal”.

Când reveniți pentru a înregistra domeniul, descoperiți că acesta a fost deja înregistrat de o altă persoană. Rezultatul: cercetarea dvs. a fost irosită doar pentru că registratorul a arătat altcuiva sugestia domeniului dvs.

În acest articol, vom discuta despre unele dintre cele mai bune instrumente de sugestie a numelor de domeniu de pe web și despre modul în care puteți utiliza aceste servicii pentru a găsi nume de domenii creative

1. Bustează un nume

Aruncați un nume oferă o modalitate intuitivă de a găsi nume de domenii creative. Tastați doar cuvintele pe care preferați să le aveți în numele domeniului dvs., iar instrumentul vă va găsi toate numele de domenii disponibile folosind cuvintele cheie la alegere.

De asemenea, puteți edita alte setări, cum ar fi adăugarea de sufix, prefix sau pluralizarea substantivelor. Extensiile de nume de domeniu listate sunt .com, .net, .org, .info, .biz. Aplicația afișează, de asemenea, opțiuni pentru numele de domenii care sunt disponibile pentru vânzare pe piața de revânzare (Afternic).

Lucrul bun în ceea ce privește instrumentul este că există o gamă largă de opțiuni, de exemplu verificarea cu o cratimă, pluralizarea substantivelor, eliminarea ultimei vocale din orice cuvinte și așa mai departe. Panoul din extrema dreaptă vă permite să salvați temporar un nume de domeniu pe care poate doriți să îl revizuiți mai târziu. Nu sunt necesare înregistrări sau înscrieri pentru a utiliza serviciul.

2. Domainr – Găsiți nume de domeniu deosebite

Acesta este unul dintre cele mai bune instrumente pentru a găsi nume de domeniu ciudate, care seamănă cu structura unui serviciu de scurtare a adreselor URL. Introduceți orice cuvânt și Domeniulr va pune un punct în mijlocul caracterelor, sugerând astfel nume de domenii cu TLD-uri neobișnuite.

domainr-nume-domeniu

Dacă căutați o modalitate de a obține un nume de domeniu care se potrivește cu numele dvs. sau cu un URL scurt, Domainr este cel mai bun loc pentru a-l căuta. Site-ul are, de asemenea, o aplicație de iPhone îngrijită pentru identificatorul de nume de domeniu.

3. Domize

Domize este, de asemenea, un alt instrument excelent pentru a afla numele de domenii disponibile pe baza căutării dvs. Rezultatele căutării sunt afișate instantaneu, imediat ce tastați.

domize-nume-domenii

Folosind Domize puteți vedea dacă un nume de domeniu a fost înregistrat înainte sau este disponibil pentru revânzare. De asemenea, puteți seta registratorul de domenii implicit, deci dacă faceți clic pe linkul de cumpărare, veți fi redirecționat direct către site-ul web al registratorului.

4. Tip de domeniu

Tipul de domeniu afișează disponibilitatea domeniului pe măsură ce introduceți un indiciu pentru căutarea numelui de domeniu. Numele de domeniu este căutat pentru cele mai utilizate extensii de domeniu.

domaintyper-domain-names

Deși puteți adăuga mai multe extensii la căutare, numele TLD (Top Level Domain) sunt afișate și ca sugestii alternative. Registratorii de nume de domenii precum Godaddy, Netfirms sunt listate cu prețurile de nume de domeniu. Site-ul face o treabă bună în afișarea numelor de domeniu de cămașă, similar cu Domainr (discutat anterior)

Avantajul domeniului Typer față de alte site-uri web de sugestie de nume de domeniu este că aproximarea prețurilor lor este destul de precisă.

5. Dot-O-Mator

punct-o-mator-nume-domeniu

Dot-O-Mator funcționează exact ca precedentul. Așadar, adăugați prefixul și sufixul și le combinați pentru a obține nume probabile, selectați unele (sau toate) din combinație pentru a verifica disponibilitatea lor folosind Dotster. Un avantaj suplimentar pentru acest instrument este că puteți utiliza fișierul Web 2.0 Generator de nume de domeniu pentru a obține sugestii aleatorii pentru nume de domenii.

Lista instrumentelor de sugestie a numelor de domeniu este posibilă fără sfârșit, dar sperăm că lista de mai sus va fi utilă atunci când încercați să găsiți un nume de domeniu unic pentru afacerea dvs. online. Consultați aceste instrumente și informați colegii noștri cititori despre alternative mai bune prin secțiunea de comentarii.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în ianuarie 2011 și a fost actualizat în noiembrie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x