6 alternative gratuite la Google Forms

6 alternative gratuite la Google Forms
⌛ Reading Time: 9 minutes

Mulți oameni iubesc Formularele Google, deoarece este un generator de formulare online gratuit, ușor de utilizat, care simplifică sondarea audienței. Cu toate acestea, designul său simplist și lipsa de caracteristici pot face dificilă personalizarea pentru nevoile dvs. exacte de colectare a datelor. Dacă sunteți în căutarea unei alternative la Formulare Google care să ofere mai multă flexibilitate fără a pierde banii, consultați acești generatori de formulare online alternativi.

1. Formulare Microsoft

Dacă scopul final al formularului dvs. online este analiza datelor, atunci este posibil să preferați Formulare Microsoft prin Google Forms. Indiferent dacă vă interogați colegii cu privire la tema următoarei petreceri la nivel de companie sau căutați feedback critic al clienților pentru a vă îmbunătăți produsele, Microsoft Forms vă poate ajuta să executați rapid această sarcină. Microsoft Excel facilitează analiza datelor și vă puteți importa datele Formulare în Excel cu doar câteva clicuri.

La fel ca majoritatea altor aplicații Microsoft, Microsoft Forms este un instrument gratuit în cadrul oricărui abonament Office365. Aceasta înseamnă că Forms se integrează cu ușurință cu toate celelalte aplicații Microsoft, inclusiv cu serviciul de partajare video Stream.

Pentru a crea un formular Microsoft, pur și simplu conectați-vă la contul Office365 și deschideți aplicația Forms. De acolo, creați un formular de la zero sau utilizați unul dintre șabloanele oferite de Microsoft – este alegerea dvs. După ce ați terminat, puteți partaja un link sau îl puteți încorpora cu ușurință în site-ul dvs. web.

Din păcate, la fel ca Google Forms, Microsoft Forms oferă doar un număr limitat de șabloane și funcții de formatare. Cu toate acestea, există câteva opțiuni suplimentare pe care Google Forms nu le oferă, cum ar fi scara Likert și formatele Net Promoter Score.

Webforms Microsoft Builder

În general, dacă doriți diagrame, rapoarte automate și capacitatea de a face rapid o analiză profundă cu Excel, este posibil să fiți dispus să faceți față limitărilor de formatare ale Microsoft Forms de dragul rezultatului final.

Există mai multe moduri de a utiliza Microsoft Office gratuit, iar Microsoft Forms este una dintre aplicațiile incluse. Cu toate acestea, unele funcții nu sunt disponibile gratuit, așa că poate fi necesar să le cercetați complet înainte de a face schimbarea.

2. Jotform

Jotform vă permite să creați formulare online și fișiere PDF care pot fi completate cu ușurință. Sistemul său de glisare și plasare face crearea formelor o briză. Acest lucru înseamnă că chiar și cei cu fundal zero în codificare pot crea un formular complet personalizat, care poate fi completat în câteva minute.

În plus, puteți primi răspunsuri trimise direct în căsuța dvs. de e-mail, le puteți integra într-un CRM, le puteți salva în sistemul de stocare cloud al companiei dvs. sau le puteți importa cu ușurință în platforma de marketing prin e-mail a mărcii dvs.

Jotform Builder Google Forms Alternative

Deși Jotform oferă mai multe niveluri de abonament plătit, multe dintre cele mai notabile caracteristici ale generatorului de formulare online sunt disponibile gratuit. După ce vă înregistrați pentru un cont, puteți alege să creați un formular de la zero, să utilizați unul dintre cele peste 10.000 de șabloane prefabricate ale Jotform sau chiar să importați un formular existent dintr-o adresă URL sau PDF. În plus, aveți opțiunea de a vă personaliza complet formularul – o opțiune care nu este disponibilă cu Google Forms.

O caracteristică care ajută cu adevărat Jotform să iasă în evidență este logica condiționată. În esență, logica condiționată stabilește parametri specifici pe baza răspunsurilor anterioare ale unui utilizator. Aceasta înseamnă că fiecare respondent răspunde doar la întrebările care sunt cele mai relevante pentru situația în care se află.

Cu logica condiționată, puteți seta anumite câmpuri pentru a ascunde sau apărea pe baza unui răspuns anterior, puteți solicita utilizatorilor să detalieze răspunsul lor cu câmpuri de text suplimentare sau chiar să vă programați formularul pentru a finaliza calculele sau a adăuga răspunsuri. Jotform include logica condiționată în versiunea lor gratuită, în timp ce concurenții precum Typeform taxează pentru această funcție.

Webforms Jotform Conditionlogic

Jotform oferă, de asemenea, numeroase instrumente de integrare, ceea ce îl ajută cu adevărat să iasă în evidență de Google Forms. În total, Jotform oferă integrări cu peste 100 de aplicații, inclusiv Dropbox, Google Calendar și mai multe sisteme de colectare a plăților.

Din păcate, versiunea gratuită a Jotform vă limitează la un total de cinci formulare active și 100 de răspunsuri pe lună. Cu toate acestea, puteți dezactiva formulare și crea altele noi în orice moment, iar limita dvs. de 100 de răspunsuri se resetează la începutul fiecărei luni, astfel încât ambele sunt destul de ușor de rezolvat.

3. WPForms

Dacă utilizați WordPress ca platformă de site, atunci WPForms este probabil cea mai bună alternativă Google Forms pentru tine. Deși, din punct de vedere tehnic, WPForms este doar un simplu plugin WordPress, generatorul de formulare glisați și plasați funcționează la fel ca majoritatea celorlalte sugestii din această listă. Cu toate acestea, cel mai mare lucru pozitiv pentru acesta este că vă puteți integra cu ușurință formularele în site-ul dvs. WordPress.

Webforms Wpforms Builder

Versiunea gratuită a WPForms, WPForms Lite, vă permite să creați formulare nelimitate și să primiți răspunsuri nelimitate, la fel ca Google Forms. În plus, WPForms Lite vă permite să adăugați reCAPTCHA la formularele dvs., ceea ce vă poate ajuta să evitați trimiterile de spam de la roboți.

WPForms Builder Google Forms Alternative

Singurul dezavantaj al WPForms Lite este limitările legate de primirea și stocarea trimiterilor de formulare. Și anume, trebuie să utilizați versiunea Pro plătită pentru a stoca rezultatele în tabloul de bord WordPress sau pentru a exporta intrările trimise. Deși puteți lua rezultatele e-mailului și le puteți adăuga manual într-o foaie de calcul sau în altă locație, abilitatea de a exporta și de a imprima toate intrările simultan vă poate economisi timp.

4. Typeform

Typeform ajută utilizatorii să creeze formulare estetice, conversaționale, care sunt ușor de completat și trimis de respondenți. Mulți oameni spun că prezentarea cu o singură întrebare pe care o folosește Typeform face publicul să se simtă mai calm și mai implicat. Acest format îl face, de asemenea, mult mai prietenos cu dispozitivele mobile decât Google Forms, ceea ce vă poate aduce mai multe răspunsuri.

Spațiul de lucru Typeform arată similar cu cel al unei aplicații de prezentare. Interfața vă permite să personalizați complet formularul online atât cât doriți. De fapt, puteți edita complet designul formularului, puteți alege o temă unică și puteți modifica aspectul fiecărei întrebări individuale cu doar câteva clicuri.

Webforms Typeform 1

Spre deosebire de ceilalți constructori din această listă, Typeform vă permite să setați o limită de timp pentru sondaj și o dată de închidere a sondajului. În plus, puteți primi notificări prin e-mail pentru fiecare răspuns sau pur și simplu vă puteți integra răspunsurile cu instrumente terțe, cum ar fi Foi de calcul Google, platforme de marketing prin e-mail și multe altele.

Întrebări Typeform Alternativă Google Forms

Nu există limitări privind numărul de formulare pe care le puteți crea cu versiunea gratuită a Typeform. Cu toate acestea, există limite privind numărul de întrebări pe care le puteți crea pe formular și numărul de răspunsuri pe care le puteți primi pe lună. În general, totuși, aceste limitări nu sunt nimic în comparație cu caracteristicile pe care le obțineți.

5. Formulare Zoho

Oricine știe ceva despre Zoho știe că compania oferă o suită de software impresionantă pentru a-i ajuta pe proprietarii de afaceri să realizeze tot ceea ce implică gestionarea afacerii lor. Prin urmare, nu ar trebui să surprindă pe nimeni că Zoho oferă și o alternativă uimitoare la Google Forms.

Webforms Zoho 1

Formulare Zoho oferă numeroase șabloane de formulare și multe opțiuni excelente de personalizare chiar și cu versiunea lor gratuită. La fel ca mulți alți generatori de formulare din această listă, Zoho Forms oferă un generator de tip drag-and-drop care vă facilitează adăugarea, eliminarea și rearanjarea câmpurilor până când sunteți mulțumit de formularul dvs.

În plus, Zoho Forms include o logică condiționată, astfel încât respondenții tăi să nu piardă timpul cu întrebări care nu se aplică lor. De asemenea, oferă crearea de sondaje în șapte limbi, ceea ce poate fi grozav pentru cei care fac sondaje la nivel internațional.

Webforms Zoho Builder

La fel ca majoritatea celorlalte instrumente de afaceri Zoho, Zoho Forms se integrează cu multe alte aplicații pe care afacerea dvs. le poate utiliza, cum ar fi Salesforce, Zapier, Office365 sau oricare dintre celelalte instrumente de afaceri Zoho.

6. Legenda sondajului

SurveyLegend ajută utilizatorii să creeze gratuit sondaje și formulare online captivante, personalizate. Aceste formulare pot include întrebări nelimitate și răspunsuri nelimitate, iar instrumentul de creare cu drag-and-drop de la SurveyLegend facilitează aranjarea întrebărilor în orice mod doriți. În plus, puteți crea formulare online cu computerul sau tableta dvs., iar formularele sunt formatate astfel încât respondenții dvs. să le poată completa cu ușurință cu orice dispozitiv (inclusiv smartphone-ul lor).

Legenda sondajului Webforms 1

SurveyLegend include multe funcții avansate gratuit. Oferă un total de 20 de tipuri diferite de întrebări, inclusiv scale de glisare, selecții de imagini și scale Likert, dintre care niciunul nu este disponibil cu Google Forms. În plus, SurveyLegend include mai multe funcții avansate de logică și ramificare, care vă pot ajuta să oferiți o experiență complet individuală pentru fiecare respondent.

Din păcate, versiunea gratuită a SurveyLegend vine cu unele limitări. De exemplu, puteți avea doar trei formulare active simultan. Deși puteți șterge formularele pe care nu le mai utilizați, este posibil ca această limitare de trei forme să nu funcționeze pentru toată lumea.

Webforms Surveylegend Builder

Mai mult, abonamentul gratuit la SurveyLegend nu permite nici un tip de export de date. Aceasta înseamnă că vă puteți vizualiza rezultatele numai conectându-vă la contul dvs. SurveyLegend. Deși sunt oferite o varietate de instrumente analitice, imposibilitatea de a exporta poate să nu funcționeze pentru toată lumea.

întrebări frecvente

1. Există alternative gratuite la Formulare Google?

Da, există mulți generatori de formulare online disponibili gratuit. Cu toate acestea, nu orice generator de formulare online oferă toate funcțiile fără un abonament plătit. Înainte de a trece de la Formulare Google la un alt generator de formulare online, ar trebui să faceți o listă cu funcțiile de care aveți nevoie, apoi să căutați care dintre generatorii de formulare din această listă vă vor satisface nevoile.

2. De ce aș avea nevoie de o alternativă Google Forms?

Deși Google Forms este un excelent generator de formulare de bază, îi lipsesc multe funcții de care ar putea avea nevoie indivizii sau companiile. În funcție de modul în care utilizați formularele online, este posibil să aveți nevoie de ceva cu funcții suplimentare.

Din păcate, Google Forms oferă foarte puțin în ceea ce privește personalizarea. Aceasta înseamnă că nu puteți personaliza întotdeauna forma pentru a corespunde stilului și branding-ului afacerii dvs. De asemenea, este posibil să doriți să utilizați funcții precum logica condiționată, colectarea plăților sau integrarea aplicației – niciuna dintre acestea nu este disponibilă cu Google Forms.

Ce alternativă Google Forms va satisface nevoile dvs.?

Deși Google Forms este excelent pentru crearea de formulare și sondaje online de bază, îi lipsesc multe funcții și instrumente de personalizare. Din fericire, toți cei șase creatori de formulare online de pe această listă oferă versiuni gratuite care aruncă formularele Google din apă. Toate alternativele gratuite la Formularele Google incluse aici sunt instrumente uimitoare chiar și pentru cei mai puțin cunoscători de tehnologie, așa că nu puteți greși cu niciuna dintre ele. Dacă treceți de la Formulare Google, este posibil să doriți și să ștergeți fișiere din Google Drive.

Credit imagine: Sondaj cu o tânără care ține o tabletă prin 123RF

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.