6 alternative YouTube pentru ceva puțin diferit

6 alternative YouTube pentru ceva puțin diferit
⏱️ 5 min read

YouTube este cel mai mare depozit de videoclipuri de pe Internet și, uneori, poate deveni puțin copleșitor. Sigur, a avea peste un miliard de videoclipuri de ales este un lux pe care l-ar fi visat oamenii din anii ’90, dar excesele videoclipurilor „Recomandate”, clickbait și alte junk-uri pe care nu-ți pasă să le vezi le pot face obositoare . Din fericire, există alternative.

Dominanța mașinii YouTube-Google a însemnat că o mulțime de alternative au dispărut acum, dar câteva site-uri continuă să prospere. Iată alegerile noastre.

1. Metacafe – Pentru clipuri rapide

Dintr-o privire, Metacafe seamănă foarte mult cu YouTube, dar are tematică în albastru în loc de roșu. Cu toate acestea, uitați-vă mai atent și observați o diferență cheie: fiecare videoclip de pe Metacafe are o durată mai mică de nouăzeci de secunde. Da, Metacafe este destul de mult Twitter pentru Facebook-ul YouTube (care este probabil cea mai milenară frază pe care o veți auzi vreodată). Desigur, este mai puțin popular, dar dacă amânați și doriți să verificați câteva clipuri de ciudățenie, precum apa de la robinet înghețează instantaneu când se revarsă într-o chiuvetă, apoi verificați-l. Este ciudat de convingător.

2. Twitch.TV – Pentru jucători

youtube-alternatives-twitch-tv

Dar Twitch este plin de copii enervanți în direct și care urlă pe microfoane!”Te aud plângând. Ei bine, da, parțial este, dar are, de asemenea, o mulțime de imagini neadulterate bune din aproape fiecare joc pe care ți-l poți imagina încărcat în vasta sa bibliotecă. Este atât de popular încât oamenii care nu fac jocuri de noroc se implică și ei, așa cum puteți vedea în imaginea care prezintă Red Bull Soapbox Race Marathon.

Nu sunt doar fluxurile de difuzare ale unora dintre cei mai hardcore jucători de pe planetă (care pot fi, de asemenea, un deliciu de urmărit), ci un loc minunat pentru a viziona imagini fără comentarii ale titlurilor preferate. Alternativ, este locul perfect pentru a merge dacă un joc tocmai a ieșit și doriți să-l vedeți în acțiune înainte de a comite.

3. DailyMotion – Cel mai apropiat echivalent YouTube

youtube-alternatives-dailymotion

DailyMotion nu face prea multe lucruri pe care YouTube nu le face, dar este al naibii de bun la lucrurile pe care le face. Da, YouTube are mai multe videoclipuri, dar plusul de 100 de milioane al DailyMotion nu trebuie să fie batjocorit, iar acesta din urmă este, de asemenea, renumit pentru că are o calitate mult mai bună a videoclipurilor reale (fără înregistrări de telefon cu cartofi sau calitate 240p aici).

De asemenea, protecțiile stricte ale drepturilor de autor pe YouTube te scapă? Proprietarii site-urilor DailyMotion tind să fie mai relaxați pe acest front, deci este mai puțin probabil să obțineți ecranul static al morții cu încălcarea drepturilor de autor.

4. Vimeo – YouTube-ul gânditorului

youtube-alternatives-vimeo

Site-ul video al persoanei care gândește, Vimeo este mai mic decât YouTube și este mai sensibil. Nu veți găsi videoclipuri cu animale prostești și copii care își fac selfie-uri plesnindu-se în mod repetat în jurul feței sau ceva de genul acesta. Veți găsi conținut mai elegant, cum ar fi scurtmetraje de la festivaluri, documentare și videoclipuri bine filmate, bine construite, de la oameni care știu clar ce fac.

Comentariile reflectă conținutul și este mai probabil să găsiți discuții reale în jurul videoclipurilor, mai degrabă decât oprirea trolului și a abuzurilor pe care le găsiți pe YouTube, ceea ce este frumos.

5. Zippcast – Arhiva video Old-School

youtube-alternatives-zippcast

Făcând lucrurile simple, Zippcast arată ca un fel de cum arăta YouTube acum zece ani (probabil – nu-mi amintesc de fapt). Este prezentat mai degrabă ca o bază de date de bibliotecă decât un site modern super-elegant, dar asta face parte din farmecul său și, prin urmare, este frumos și ușor de navigat. Zippcast este deosebit de bun pentru lucruri vechi – filme vechi alb-negru, montaje de reclame vechi Nintendo și videoclipuri Burlesque din anii 1950, printre altele.

Asta nu înseamnă că Zippcast nu are partea sa de videoclipuri cu mac cu titluri precum „Cele mai incomode scene de sex din filme”, așa că există și latura asta. De asemenea, comunitatea este în general mai puțin vocală și antagonică decât lotul YouTube.

6. uStream – Streaming sofisticat

youtube-alternatives-ustream

YouTube are partea sa de materiale live-streaming, dar poate fi greu de descoperit în mijlocul tuturor videoclipurilor încărcate standard. Intrați pe uStream, un site dedicat în întregime streamingului și videoclipurilor de înaltă calitate de la parteneri respectabili precum NASA, Sony și diverse grădini zoologice și muzee.

Din nou, nu veți găsi videoclipuri lipicioase aici, doar imagini solide și adesea fascinante de lucruri, cum ar fi un flux live de la Stația Spațială Internațională sau interiorul unui rezervor gigant de rechini la un acvariu. Acum, când îl menționăm, este un site perfect pentru a configura un flux live în fundal, în timp ce faceți ceva cu altceva.

Concluzie

Vedeți, există mai mult în viață decât YouTube, dar dacă sunteți hotărât să profitați la maximum de gigantul video al Google, atunci controlați-l cu ghidurile noastre despre cum să ascultați muzică pe YouTube în fundal pe Android și cum pentru a evita videoclipurile obositoare pe YouTube. Vizualizare fericită!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x