6 dintre cele mai bune alternative Skype pentru efectuarea de apeluri gratuite

6 dintre cele mai bune alternative Skype pentru efectuarea de apeluri gratuite

Skype este o parte atât de mare a vieții noastre de zi cu zi, încât a devenit sinonim cu apelarea vocală online gratuită, la fel ca Google cu căutările online și WhatsApp cu mesageria. Dar poate fi, de asemenea, o piesă de software greoaie, care aruncă mai multe resurse de sistem decât crezi că ar trebui și nu funcționează prea bine pe platformele mobile, deci este bine să fii deschis la alternative.

Iată lista noastră selectată manual cu cele mai bune alternative Skype, care arată că există o lume în afara popularului program VOIP de la Microsoft.

1. Sârmă

Compatibilitate: Windows, Mac, Linux, Android, iOS

Oferind pachete cu prețuri diferite, în funcție de faptul că sunteți un utilizator personal, de afaceri sau de întreprindere, Sârmă este o aplicație de chat de voce, video și text de înaltă securitate, disponibilă pe toate platformele majore. Versiunea personală este gratuită, iar compania se mândrește cu securitatea, oferind criptare end-to-end prin Proteus și DTLS și SRTP pentru apeluri vocale.

Când vine vorba de interfață și utilizare, faptul că mulți dintre angajații Wire, inclusiv fondatorul său, obișnuiau să lucreze pentru Skype strălucește cu adevărat. Este extrem de ușor de utilizat, iar apelurile video și vocale funcționează în general fără probleme.

Nici nu trebuie să introduceți detalii personale pentru a utiliza Wire, ceea ce îl face excelent pentru utilizatorii care respectă confidențialitatea.

2. Viber

Compatibilitate: Windows, Mac, Linux, Android, iOS

best-skype-alternatives-viber

Nu la fel de popular ca Skype, dar cu 800 de milioane de utilizatori care discută pe tonul său, totuși, Viber este următorul cel mai bun lucru pentru mulți oameni. Folosește o lățime de bandă mult mai mică decât Skype (aproximativ 250kb pe minut de apeluri vocale) și poți avea un chat de grup cu până la 250 de persoane (ceea ce mi se pare haos, dar pentru fiecare dintre ei).

În timp ce Skype poate avea mai multe caracteristici și oferă o calitate video mai bună, ofertele Viber funcționează de fapt mai bine decât Skype în cea mai mare parte. Desigur, va trebui să vă convingeți prietenii să facă schimbarea dacă doriți să profitați la maximum!

3. Google Hangouts

Compatibilitate: Chrome, Safari, Internet Explorer, Android, iOS

best-skype-alternatives-hangouts-x

Hangouts poate că Google a fost în mare parte evitat pe platformele mobile în favoarea succesorului său mai intuitiv și mai contemporan, Google Duo, dar dacă doriți să efectuați apeluri video pe computer fără a descărca programe greoaie, rămâne o opțiune excelentă.

Dacă aveți Chrome, trebuie doar să accesați hangouts.google.com, apoi să alegeți pe cine doriți să apelați – prin voce sau video – din contactele dvs. Google și sunteți bine să mergeți. Veți avea nevoie de un plugin Hangouts dacă utilizați Safari sau Internet Explorer (pe care nu ar trebui să îl utilizați în acest moment). Din păcate, nu veți mai putea folosi Hangouts în Firefox, deoarece browserul nu mai acceptă pluginuri tradiționale.

4. FaceTime

Compatibilitate: macOS, iOS

best-skype-alternatives-facetime

Proprietarii care nu sunt Apple nu au nimic de văzut aici, dar dacă dețineți unul dintre dispozitivele cu tematică de fructe, atunci veți putea să vă răsfățați cu strălucirea minimă care este FaceTime.

Viteza conexiunilor, calitatea videoclipurilor și interfața coerentă fac din FaceTime o alternativă superioară la Skype, exclusiv utilizatorilor de dispozitive Apple. Nu există jertfe aici, nu există emoji-uri animate mari, prostești, ci doar apeluri foarte funcționale. Pe dispozitivele mobile puteți utiliza chiar FaceTime pentru a efectua apeluri telefonice regulate prin WiFi dacă vă aflați într-o zonă cu un semnal celular slab.

5. ooVoo

Compatibilitate: Windows, macOS, Android, iOS

best-skype-alternatives-oovoo

Mai puțin cunoscut decât ceilalți mari hitters din această listă, ooVoo este un copil relativ nou, care oferă apeluri video și vocale pentru utilizatorii săi. Tehnologia internă a companiei SuperClear oferă o calitate a apelurilor care o ajută să concureze cu Skype (dacă nu chiar se potrivește … încă). Interfața pare, de asemenea, cam „2002”, dar poate că unii oameni consideră că acest lucru este retro acum.

Un avantaj suplimentar al ooVoo este noua sa caracteristică Lanțuri, care vă permite să legați mai multe videoclipuri pentru a crea așa-numitele „povești” care vă oferă o tapiserie frumos prezentată a chaturilor video pe care le aveți cu anumite persoane. Puteți apoi să le împărtășiți sau pur și simplu să le prețuiți ca amintiri. Este o atingere excelentă și singură face ca această aplicație să merite să fie verificată.

6. Vorbitor

Compatibilitate: Browsere web, iOS

best-skype-alternatives-talky

Dacă sunteți în căutarea unei alternative Skype bazate pe web, dar nu sunteți un fan al întregului ecosistem Google Big Brotherly și nu doriți să utilizați Hangouts, ar trebui să încercați Talky. Poate fi utilizat cu orice browser web și nu necesită pluginuri.

Este remarcabil de simplu – mergi doar la Talky.io pagina de pornire, creați o adresă URL / un nume pentru camera dvs. de chat, apoi faceți clic pe „Începeți un chat” și partajați adresa URL cu prietenii dvs. Puteți configura parole, astfel încât nu oricine să poată rătăci, iar utilizatorii de afaceri pot adăuga, de asemenea, funcții personalizate pentru colaborare, partajarea ecranului și așa mai departe cu ajutorul inginerilor Talky’s.

Înainte să închidem …

Este foarte ușor să te obișnuiești să folosești un anumit program în scopuri specifice, motiv pentru care atât de mulți oameni implică Skype. Dar amintiți-vă că, dacă nu funcționează pentru dvs., atunci nu este chiar atât de greu să o schimbați. Asigurați-vă că vă aduceți și prietenii la bord pentru că nu doriți să ajungeți să vorbiți în gol!

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în iulie 2017 și a fost actualizat în iunie 2019.