6 dintre cele mai bune aplicații de captură de ecran pentru macOS

6 dintre cele mai bune aplicații de captură de ecran pentru macOS
⏱️ 5 min read

În mod implicit, macOS conține o colecție destul de impresionantă de capabilități de captură de ecran. Dar dacă faceți o mulțime de capturi de ecran, este posibil să începeți să observați limitări. Consultați aceste opțiuni terță parte pentru a extinde setul de instrumente pentru capturi de ecran.

1. Monosnap

Monosnap este un instrument de captură de ecran puternic. Utilitarul de captură de ecran este subțire și ușor de utilizat. Puteți invoca o zonă sau o captură pe ecran complet de la tastatură și veți avea acces la instrumentele de adnotare imediat ce a fost capturată. Când sunteți mulțumit de adnotările dvs., puteți exporta un fișier JPG sau PNG sau chiar puteți trimite aplicația către un editor extern precum Photoshop. Interesant este că aplicația poate înregistra și videoclipuri pe ecran sau poate face „selfie-uri” cu camera frontală a Mac-ului. Dacă plătiți pentru versiunea pro, puteți integra și aplicația cu servicii cloud precum Evernote. Instrumentele de selecție sunt extrem de precise, cu zoom perfect pentru pixeli pentru a selecta cu ușurință limitele.

Numai dezavantajul aplicațiilor este lipsa capturilor de ferestre ale aplicației, pe care va trebui să le faceți în continuare cu aplicația implicită. În caz contrar, are aproape tot ce ți-ai putea dori într-o aplicație de captură de ecran, ceea ce îl face un partener puternic pentru oricine are nevoie să facă o tonă de capturi de ecran.

2. Skitch

macos-screenshot-tools-skitch

Chiar dacă Skitch devine puțin mai lung, este încă una dintre cele mai bune aplicații de adnotare a imaginilor disponibile. Ca aplicație de creare a capturilor de ecran, este perfect utilă, dar instrumentele sale de adnotare sunt locul în care aplicația strălucește cu adevărat. Marcarea imaginilor este simplă și simplă, cu o interfață evidentă și doar suficiente opțiuni. Este instrumentul nostru de pornire pentru a desena o săgeată pe ceva, chiar dacă folosim instrumentele implicite pentru MacOS pentru a face de fapt o captură de ecran.

3. SnapNDrag

macos-screenshot-tools-snapndrag

Caracteristica mea preferată de SnapNDrag este biblioteca. În loc să captureze capturi de ecran pe desktop sau în alt director, le încorporează în schimb într-un fișier de bibliotecă. Acest lucru evită aglomerarea directorului dvs. cu cinci imagini ușor diferite ale aceleiași interfețe. Când obțineți cel pe care îl doriți, îl puteți exporta ca format de imagine la alegere. Puteți face multe tipuri diferite de capturi de ecran, cu opțiuni temporizate și instantanee disponibile. Cu toate acestea, adnotarea nu este la fel de grozavă ca Skitch.

Dar principalul dezavantaj al SnapNDrag este costul. Versiunea completă a aplicației este de 10 USD, iar funcționalitatea precum redimensionarea capturilor de ecran la dimensiuni arbitrare costă încă 10 USD în plus. Cu caracteristicile de bază blocate în spatele unui perete de plată destul de abrupt, este greu să recomandăm aplicația.

4. Lightshot

macos-screenshot-tools-lightshot

Lightshot este un utilitar ușor de captură de ecran cu funcționalități limitate, dar utile. Odată ce utilitarul este invocat, utilizatorul își selectează ecranul cu un instrument de tragere. Odată ce tragerea este finalizată, utilizatorul poate folosi un utilitar plutitor pentru a adnota imaginea în loc. Apoi, poate fi salvat fie pe hard diskul utilizatorului, fie într-un utilitar online numit prntscr.com și partajat public. Asta chiar este. Dacă aveți nevoie doar de un utilitar în capturile de ecran adnotate rareori, Lightshot este o alegere excelentă, dar s-ar putea să nu îndeplinească așteptările utilizatorilor avansați.

5. Snagit

macos-screenshot-tools-snagit

Snagit este un alt utilitar de captură de ecran profesional, cu un cost pe măsură. Ar putea fi cel mai puternic utilitar din listă, cu o gamă aproape uimitoare de opțiuni și caracteristici de adnotare. Este cu adevărat imens și este perfect pentru utilizatorii care trebuie să creeze capturi de ecran în mod constant. Profesioniștii care au nevoie de adnotări extinse ar putea găsi utilitatea extinsă care merită costul de 50 USD. Dacă doriți să încercați, puteți obține o perioadă de încercare gratuită de 15 zile, cu toate funcțiile deblocate. Și dacă îți place Snagit, dar nu poți scăpa de cost, poți încerca Jing in schimb. Este de către aceiași dezvoltatori, dar gratuit și partajează imagini prin serviciul lor social.

6. Snapz Pro X

macos-screenshot-tools-snapzpro

Snapz Pro X este preferatul multor utilizatori Mac de multă vreme cu adepți în vârstă ai platformei, care își amintesc versiunea pierdută de mult. Este una dintre cele mai longevive aplicații de captură de ecran, precum și una dintre cele mai puternice. În plus față de o capacitate robustă de captură de ecran, aplicația poate crea videoclipuri din orice parte a ecranului Mac-ului dvs. Poate captura atât ieșirea sistemului, cât și intrarea microfonului, ceea ce îl face deosebit de potrivit pentru crearea de tutoriale. Îl puteți folosi pentru a face capturi de ecran statice și veți găsi o gamă impresionantă de funcționalități.

Cu toate acestea, costul aplicației este pură nebunie: o licență completă este de 69 USD. Cu excepția cazului în care aveți nevoie de ceva pentru a face videoclipuri în mod constant, sunteți mai bine cu o aplicație mai ieftină.

Concluzie

Dacă doriți ce este mai bun din toate lumile, Monosnap este o alegere excelentă. Utilizatorii puternici pot obține mai mult dintr-o aplicație precum Snagit sau Snapz Pro X, iar producătorilor de capturi de ecran ocazionali le-ar putea plăcea Lightshot ușor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x