6 dintre cele mai bune extensii Google Chrome pentru a adnota text de pe web

6 dintre cele mai bune extensii Google Chrome pentru a adnota text de pe web
⏱️ 4 min read

Evidențierea textului pe web este foarte utilă atunci când citiți, cercetați sau accentuați textul specific dintr-o pagină Web pentru a-l partaja online cu prietenii. Dacă utilizați browserul Chrome, aici sunt cele mai bune extensii Chrome pentru a adnota text de pe web.

1. Ipoteză – Adnotare Web și PDF

Ipoteză – Adnotare Web și PDF Extensia Chrome este una de uz general pentru paginile web și documentele PDF. Îl puteți folosi pentru a crea note, evidențieri și răspunsuri. Acest lucru este minunat dacă doriți să vă organizați notele de cercetare și să doriți să găsiți cu ușurință lucruri. Îl puteți folosi și pentru discuții cu prietenii. Extensia vă permite să lăsați adnotări publice și private, așa că aveți grijă să nu faceți publică o adnotare accidental atunci când această notă nu a fost destinată ochilor publicului.

2. Stilou pentru evidențiere galben pentru web

Stilou pentru evidențiere galben pentru web face exact ceea ce implică numele său – evidențiază în porțiuni galbene de pagini web. Puteți crea un link scurt către pagină cu evidențieri pe ea și să o distribuiți pe social media, e-mail etc.

google-chrome_extensions-annotate-02-galben-marcator

Versiunea gratuită a extensiei oferă aproape tot ce aveți nevoie. Cu toate acestea, dacă doriți funcții mai avansate, cum ar fi lipsa de reclame pe paginile dvs. evidențiate, vă recomandăm să aruncați o privire asupra versiunii plătite.

3. Yawas – Marcator web

google-chrome_extensions-annotate-03-yawas

Dacă preferați să aveți mai multe culori pentru evidențierea diferitelor articole, vă va plăcea Yawas – Marcator web. Este un alt instrument de adnotare web simplu și simplu, dar ceea ce îl face diferit este că sunteți liber să alegeți culorile de evidențiere pe care le utilizați. Majoritatea funcțiilor sale, cum ar fi schimbarea culorii evidențierii, ștergerea evidențierii etc., sunt accesibile din meniul contextual și prin comenzi rapide de la tastatură.

4. Adnotați

Adnota este o extensie Chrome special adresată profesorilor și sălilor de clasă online. Este mai mult o aplicație online completă decât o simplă extensie. Îl puteți folosi nu numai pentru a lăsa note și a evidenția text, ci și pentru evaluare și colaborare. Funcționează cu multe formate, cum ar fi PDF, PPTx, Word, Google Slides și notebook-uri SMART.

google-chrome_extensions-annotate-04-annotate

Această extensie are într-adevăr o mulțime de caracteristici unice, cum ar fi adnotări cu voci vocale, rapoarte pentru a urmări progresul elevilor (inclusiv un carnet de note) sau capacitatea de a publica în mod privat și public. Adnotarea este o alegere excelentă dacă sunteți în căutarea unei soluții mai bogate în funcții, dar dacă doriți un instrument rapid și ușor de notat, nu este cea mai bună alegere.

5. Kami – Marcare PDF și documente

google-chrome_extensions-annotate-05-kami

Kami – Marcare PDF și documente este o altă extensie de adnotare și marcare a documentelor bogată în caracteristici. Funcționează cu Google Drive și Google Classroom și are o mulțime de funcții, cum ar fi evidențierea textului, adăugarea, sublinierea și lovirea prin intermediul acestuia, adnotarea vocală, desenul cu mâna liberă, inserarea imaginilor, formelor și semnăturilor, modul offline etc., dar este nu este gratis. Este o aplicație profesională foarte detaliată, deci dacă sunteți profesor sau student, aceasta poate fi cea mai bună alegere. Dacă pur și simplu căutați un instrument de adnotare rapidă, acest lucru nu este cu siguranță pentru dvs.

6. Diigo Web Collector – Captură și adnotare

google-chrome_extensions-annotate-06-diigo

Pentru toți fanii Diigo, Diigo Web Collector – Captură și adnotare Extensia Chrome este o binecuvântare. Îl puteți folosi pentru a marca, arhiva, evidenția, atașa note lipicioase și pentru a marca pagini și porțiuni din acestea. Puteți partaja toate acestea pe Twitter, Facebook și Google Buzz. Are câteva funcții interesante, cum ar fi posibilitatea de a căuta simultan biblioteca Diigo în timp ce căutați pe Google sau de a afișa automat evidențieri.

Concluzie

Extensiile de adnotare Chrome au multe variante – de la instrumente mici pentru evidențierea simplă a textului la costume de adnotare și colaborare depline. Caracteristicile lor variază, de asemenea, deci, dacă încercați una și nu vă place, încercați alta și sperați că veți avea mai mult noroc cu ea.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x