6 dintre cele mai bune pluginuri de traducere WordPress pentru a traduce site-ul dvs. în altă limbă

6 dintre cele mai bune pluginuri de traducere WordPress pentru a traduce site-ul dvs. în altă limbă
⏱️ 4 min read

Un site multilingv generează mai mult trafic și vă ajută să vă clasați mai bine în rezultatele căutării locale, dar traducerea manuală a conținutului dvs. în mai multe limbi este exagerată. Din fericire, există pluginuri de traducere WordPress pe care le puteți folosi pentru a traduce conținutul și / sau pentru a gestiona traducerile.

Pluginurile de traducere WordPress s-ar putea să sune ca un vis împlinit – nu este nevoie să știți nicio limbă străină și puteți avea conținut de top în orice limbă de pe Pământ, vă rog, dar nu vă încântați prea mult. Majoritatea acestor pluginuri folosesc traducerea automată și, indiferent de cât de mult a evoluat traducerea automată în ultimele decenii, tot nu se apropie de traducerea reală de către un om calificat.

Prin urmare, vă ajută dacă sunteți puțin sceptici cu privire la calitatea traducerilor. Traducerea automată funcționează mai mult sau mai puțin cu meniuri și alte elemente de interfață, dar cu articole, ca să nu mai vorbim de ficțiune, rezultatele sunt în general dezastruoase. Acest lucru nu înseamnă că este complet depășit – uneori nu aveți nevoie de cea mai bună traducere posibilă, ci doar pentru a vă face o idee despre ce este un text și, în aceste cazuri, traducerea automată face o treabă bună.

1. Traducător de limbă Google

Abordarea rapidă și ușoară de a furniza conținutul dvs. în mai multe limbi este de utilizat Traducător de limbă Google. Cu acest plugin puteți introduce (printr-un cod scurt) instrumentul Google Language Translator în pagini, postări și widgeturi. Este un plugin simplu și direct, iar traducerea efectivă este realizată de instrumentul de la Google.

2. Loco Translate

Cu cele 200.000 de instalări active, Loco Translate este printre cele mai populare pluginuri de traducere WordPress. Scopul acestui plugin este de a vă ajuta să traduceți pluginuri și teme WordPress direct în browserul dvs. Are un editor de traducere încorporat în cadrul administratorului WordPress și puteți traduce direct din temă sau plugin. Pentru dezvoltatorii care doresc să furnizeze versiuni internaționale ale temelor și pluginurilor lor, opțiunea de a extrage șiruri traductibile din codul sursă este mai mult decât plăcută.

wp-translation-plugins-02-loco-translate

3. Plugin de traducere GTS

Plugin de traducere GTS, cu cele peste 600 de instalări active, nu se apropie de Polylang sau Loco Translate, dar are câteva caracteristici foarte interesante, cum ar fi „traducerea de calitate umană permițându-vă să combinați traducerea automată și post-editare umană (crowdsourcing)” Partea automată a traducerii este realizată de serverul de traducere GTS, nu de Google Translate, iar apoi textul este post-editat de traducătorii umani din comunitatea de traducători GTS. Dacă doriți, puteți utiliza în schimb propriii traducători pentru post-editare.

wp-translation-plugins-03-gts-translation-plugin

4. Polylang

Polylang este un alt plugin de traducere WordPress foarte popular – are peste 200.000 de instalări active. Cu acesta, traducerea este opțională, dar este excelentă pentru traducerea șirurilor și pentru crearea de site-uri multilingve, inclusiv o interfață de administrare multilingvă. Puteți utiliza acest plugin pentru a traduce totul: postări, pagini, mass-media, categorii, etichete de postare, meniuri, widget-uri, etc. Polylang acceptă scripturi de limbă RTL și descarcă și actualizează automat pachetele de limbi WordPress. Vine cu un comutator de limbă în meniul de navigare.

Puteți instala fișierul Traducerea Lingotek adăugați și utilizați Lingotek pentru traducerea reală, care include mai întâi traducerea automată, apoi o verificare de către oameni plus o revizuire juridică. Dacă doriți mai multe funcții, puteți obține versiunea cu plată Polylang.

wp-translation-plugins-04-polylang

5. qTranslate X

Dacă doriți să oferiți conținut multilingv dinamic, ar trebui să încercați qTraduceți X. Cu 100.000 de instalări active, acesta este un plugin popular, deși nu oferă o modalitate de a traduce șirurile. (Se presupune că această sarcină este realizată de cadrul de localizare WordPress pe care îl utilizați.) QTranslate X oferă butoane de comutare a limbii în interfața de administrare, unde puteți selecta câmpurile care vor fi multilingve. Practic, acest plugin facilitează introducerea conținutului deja tradus pe site-ul dvs. WordPress.

wp-translation-plugins-05-qtranslate

6. Traducere WordPress Transposh

Traducere Transposh WordPress este încă un plugin de traducere de încercat. Acesta acceptă 92 de limbi și are modul de traducere automată pentru tot conținutul (inclusiv comentariile), precum și traducere profesională de One Hour Translation. În modul automat puteți alege între Google Translate, MS Translate sau Apertium. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a traduce pluginuri externe și fluxuri RSS.

wp-translation-plugins-06-transposh

Aceste pluginuri de traducere WordPress fac o treabă excelentă pentru o traducere rapidă și murdară, dar dacă doriți o traducere profesională, este posibil să nu fie ceea ce căutați. Dacă le încercați și nu sunteți mulțumit de rezultate, este mai bine să nu le folosiți deloc decât să le oferiți utilizatorilor o mizerie inadecvată în limba lor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x