6 dintre cele mai bune software de montare ISO pentru toate platformele

6 dintre cele mai bune software de montare ISO pentru toate platformele
⏱️ 5 min read

Montarea fișierelor de imagine ca unități virtuale este o practică care a înlocuit în mod inevitabil utilizarea discurilor fizice. Un avantaj al utilizării imaginilor pe disc este că acestea nu sunt limitate de spațiul oferit de un DVD sau CD, deoarece sunt stocate pe hard diskul computerului. În afară de aceasta, rularea imaginilor dintr-un sistem de operare este mai rapidă și mai convenabilă decât pe discurile fizice.

În plus, montarea unei imagini de disc este un lucru foarte ușor. Versiunile moderne de Windows au capacitatea încorporată de a monta imagini ISO. Chiar dacă utilizați macOS, puteți monta cu ușurință o imagine de disc făcând dublu clic pe ea. Cu toate acestea, uneori poate fi necesar să utilizați un software terță parte, mai ales dacă utilizați o versiune mai veche de Windows. Iată opțiunile noastre pentru cel mai bun software de montare ISO pentru Windows, Linux și macOS.

1. Software de sistem de operare integrat

Sistem de operare: Windows, Linux și macOS

Înainte de a trece la software-ul terț mai complex și mai complex, merită să știți că toate platformele mari au deja funcții decente de montare ISO la bord. Sigur, nu au funcționalitatea avansată pe care o veți găsi în lucruri precum PowerISO, dar dacă doriți doar să creați o unitate virtuală pentru a vă accesa imaginile ISO, atunci acestea ar putea fi suficiente.

Am scris ghiduri pentru modul de utilizare a funcționalității de montare ISO încorporate în Windows și Linux, în timp ce un ghid macOS este în prezent în lucru. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai aprofundat, citiți mai departe …

2. PowerISO

iso-montare-software-poweriso

Sistem de operare: Windows, Linux și macOS

Când vine vorba de utilizarea imaginilor ISO, PowerISO este alegerea ideală și preferatul meu personal. Acest instrument puternic poate monta imagini ISO virtuale. De asemenea, acceptă toate formatele de fișiere de imagine standard, cunoscute în întreaga lume, precum ISO, BIN, CDI, NRG și DAA. Una dintre caracteristicile sale principale este capacitatea de a crea unități flash USB bootabile. Acest lucru este util când faceți ceva cum ar fi crearea unei unități flash USB bootabile Windows 7 folosind instrumentul Windows USB / DVD.

PowerISO este un instrument multifuncțional care depășește cu mult rolul său principal de montare ISO. Poate copia CD audio în fișiere MP3, WMA, APE, FLAC sau BIN. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a arde CD-uri audio din MP3, precum și pentru a arde fișiere ISO pe CD, DVD sau disc Blu-Ray. Mai mult decât atât, Power ISO poate converti toate celelalte formate de fișiere imagine pe care le suportă într-un fișier imagine ISO standard.

3. WinCDEmu

Software de montare ISO

Sistem de operare: Windows

WinCDEmu este un instrument open-source gratuit, care vă permite să montați imagini de disc optic, făcând clic pe ele în exploratorul de fișiere Windows. Dacă doriți un instrument simplu și simplu pentru a vă monta imaginile ISO, WinCDEmu este calea de urmat. Suportă o cantitate nelimitată de unități virtuale și vă permite să montați imagini ISO, CUE, CCD, MDS / MDF, NRG și IMG cu un singur clic. Crearea unui ISO de pe CD / DVD / Blu-ray este, de asemenea, simplă. Este necesar doar să selectați unitatea din Windows Explorer și apoi să alegeți să creați o imagine ISO. WinCDEmu nu oferă o mulțime de caracteristici, dar oferă tot ceea ce ar necesita un utilizator obișnuit.

4. DAEMON Tools pentru Mac

iso-mount-software-daemon-tools-for-mac-2

Sistem de operare: macOS

Instrumente Daemon pentru Mac este mai mult decât un software pentru imagini de disc. Vă permite să redați imagini audio FLAC și APE, să dezarhivați arhivele și să creați și să montați imagini de discuri CD, DVD și HDD. Are o listă pierdută de mult de formate acceptate, inclusiv ISO, BIN / CUE și CCD. În afară de montare, Daemon Tools pentru Mac vă permite să utilizați tastele rapide de sistem pentru montare și ejectare, precum și să vizualizați istoricul imaginilor recent deschise. Mai mult, Daemon Tools pentru Mac versiunea 5 vă permite să creați unități USB bootabile pentru Mac, Windows și Linux.

5. Furious ISO Mount

iso-mount-software-furious-iso2

Sistem de operare: Linux

Muntele ISO furios este o interfață Gtk + simplă, ușor de utilizat, software de montare și ardere ISO care poate verifica și sumele SHA și Md5. Este un instrument foarte ușor de utilizat, care își face treaba fără probleme. Pe lângă imaginile ISO, Furious acceptă și alte formate de imagine, cum ar fi BIN, IMG, NRG și MDF. Simplitatea sa de utilizare este ceea ce îl deosebește. De exemplu, acceptă montarea automată a imaginilor prin glisare și plasare. Nu numai că vă permite să preluați cu ușurință imaginile montate anterior, ci și să creați automat un punct de montare în directorul de acasă.

6. AcetoneISO

software-montare-iso-acetonă-iso

Sistem de operare: Linux

AcetoneISO este un freeware pentru Linux, specializat în manipularea fișierelor ISO. Poate crea, monta, extrage, extrage, cripta și decripta imagini CD și DVD. Suportă formate ISO, BIN, NRG și MDF. În afară de montarea imaginilor de disc, AcetoneISO vine cu alte caracteristici excelente, inclusiv opțiunea de a descărca videoclipuri de pe YouTube. În plus, poate extrage piese audio dintr-un videoclip și poate reda imagini DVD folosind suportul media ales. Chiar dacă AcetoneISO este activat pentru a îndeplini multe funcții, este ușor de utilizat și are o interfață curată.

Concluzie

Acest articol v-a arătat cel mai bun software ISO de montare a imaginilor pentru Windows, Mac și Linux. Majoritatea acestor instrumente sunt disponibile atât în ​​versiuni gratuite, cât și în versiuni cu plată. Unele sunt foarte ușor de utilizat, în timp ce altele ar putea fi puțin complexe, dar oferă funcții suplimentare. Vă recomandăm să le încercați pe toate și să vă stabiliți cu cel care vi se potrivește cel mai bine.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x