6 dintre cele mai bune unități flash USB super portabile

6 dintre cele mai bune unități flash USB super portabile

⌛ Reading Time: 6 minutes

Ești în căutarea unei unități flash USB atât de mică încât abia vei observa că atârnă de breloc? Există o serie de unități flash USB super mici, ultraportabile. Citiți mai departe pentru a explora opțiunile noastre dintre șase dintre cele mai bune unități USB portabile.

1. Transcend JetFlash 710

JetFlash 710 de la Transcend este o unitate flash compatibilă cu USB 3.1, care cântărește doar 3,3 grame. Este atât de mic, încât abia iese din portul USB al computerului. Acest lucru minimizează șansa ca cineva să se lovească de el și să-l spargă pe un computer desktop. În plus, înseamnă că îl puteți lăsa conectat la laptop fără să vă faceți griji că îl depozitați atunci când vă mutați dintr-un loc în altul.

În plus, unitatea este găzduită într-o carcasă metalică robustă. Acest lucru nu numai că îl face robust, dar ajută și la disiparea căldurii, asigurând o performanță constantă. Acestea fiind spuse, JetFlash 710 nu este cel mai bun când vine vorba de viteze de transfer. Transcend susține că viteza de citire a unității este de aproximativ 90 MB/s, în timp ce viteza de scriere este de doar 24 MB/s. Evident, ne putem aștepta ca vitezele din lumea reală să difere. Cu toate astea deoparte, este o piesă de tehnologie atractivă care nu va sparge banca. În momentul scrierii, puteți prinde un 32GB pentru 10,99 USD și 64 GB pentru 14,99 USD.

2. SanDisk Cruzer Fit

The SanDisk Cruzer Fit este una dintre cele mai mici unități flash USB portabile de pe planetă. Acest model ultra-compact măsoară 0,69 x 0,5 x 0,03 inci! Cu toate acestea, există o avertizare majoră: este doar compatibil USB 2.0 cu o viteză de citire/scriere de aproximativ 4 MB/s. Acest blocaj asupra vitezei de transfer va fi un dealbreaker pentru mulți oameni, pur și simplu pentru că USB 2.0 este prea lent pentru transferurile de zi cu zi. Cu toate acestea, există scenarii în care această unitate este destul de utilă.

USB Sandisk Cruzerfit

De exemplu, dacă trebuie să transferați doar o mână de fișiere dintr-un loc în altul, probabil că nu veți observa viteza redusă de transfer. Acest lucru este valabil mai ales dacă vă ocupați în primul rând de fișiere de dimensiuni mai mici, cum ar fi documentele Word. În plus, dacă intenționați să stocați pur și simplu date pe unitate doar pentru a fi citite – de exemplu, fișiere MP3 pentru a fi redate pe un stereo auto cu suport USB – atunci nu ar trebui să aveți probleme. Dacă această unitate este pentru tine sau nu, va depinde dacă poți tolera vitezele de transfer relativ lente. Dar dacă sunteți interesat doar de cel mai mic USB pe care îl puteți pune mâna, SanDisk Cruzer Fit bifează această casetă!

3. SanDisk UltraFit

Dacă ați fost dezamăgit de faptul că SanDisk Cruzer Fit este doar USB 2.0, permiteți-ne să vă prezentăm SanDisk UltraFit. Această unitate mică are suport USB 3.1, care este de aproximativ 15 ori mai rapid decât unitățile USB 2.0 (în condiții ideale desigur) cu o viteză de citire de 130 MB/s.

USB Sandisk Ultrafit

UltraFit este o unitate super mică, ultra compactă, modelată după Cruzer Fit. Cu toate acestea, există un pic de volum suplimentar datorită conectorului de plastic pentru chei pe care îl are unitatea. Unitatea este încă destul de asemănătoare cu computerul dvs., așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deteriorarea dacă ceva se lovește în ea. În plus, SanDisk UltraFit oferă performanțe excelente pentru bani. Un model de 256 GB vă va costa doar aproximativ 30 USD.

4. Samsung Fit Plus

Estetic, cel Samsung Fit Plus unitatea flash este foarte asemănătoare cu unitatea UltraFit de la SanDisk. Ambele sunt concepute pentru a fi discrete, astfel încât să le puteți lăsa în dispozitiv pentru a extinde permanent spațiul de stocare. Unitatea este, de asemenea, USB 3.1, ceea ce înseamnă că veți atinge viteze de citire de până la 300 MB/s.

USB Samsung Fitplus

În plus, Samsung Fit Plus a fost proiectat pentru fiabilitate. Este o unitate robustă care poate scutura practic orice i se aruncă. Poate fi scufundat în apă de mare până la 72 de ore și este rezistent la șocuri până la 1.500 de accelerații gravitaționale. Este rezistent la magneti de până la 15.000 gauss și rezistent la raze X până la 50 Roentgen. Nu ne putem imagina un scenariu în care o unitate flash ar avea nevoie de acest tip de protecție, dar poți fi sigur că datele tale vor fi în siguranță cu Samsung Fit Plus. Desigur, veți plăti puțin în plus pentru toată această liniște sufletească. Modelul de 256 GB al Samsung Fit Plus este puțin mai scump decât SanDisk la 38 USD.

5. Silicon Power Jewel J50

Dacă sunteți în căutarea unei unități flash care combină performanța și estetica plăcută, Jewel J50 de la Silicon Power poate fi potrivită. Designul fără capac este un aliaj de zinc unibody, care arată grozav atârnat de un șnur sau conectat la un computer. Cu toate acestea, Jewel J50 nu este doar un caz de stil peste substanță. SP Jewel acceptă USB 3.2 Gen 1 pentru a asigura performanță rapidă, în special cu fișiere mai mari, cum ar fi videoclipurile 4K UHD.

Usb Sp Jewel

Corpul metalic al unității nu numai că arată bine, dar ajută la disiparea căldurii. Acest lucru permite viteze de transfer mai stabile, deoarece riscul de accelerare a căldurii este minimizat. Cel mai mare dezavantaj al acestei unități este că cea mai mare capacitate oferită este de 64 GB, ceea ce nu este ideal dacă aveți nevoie de o tonă de spațiu de stocare. Cel puțin nu va sparge banca să fie super la modă. Modelul de 64 GB se vinde cu aproximativ 16 USD.

6. PNY Elite-X Fit

Ca și în cazul celorlalte unități flash USB portabile din această listă, PNY Elite-X Fit este foarte mic și conceput pentru a fi „plug and stay”. Este suficient de compact și de profil redus pentru a fi introdus în computer și lăsat acolo, fără a fi nevoie să îl scoateți. Măsurând doar 0,83 x 0,6 x 0,25 inci, unitatea rămâne relativ la nivelul computerului. Acest factor de formă elimină pericolul de a lovi unitatea și de a o deteriora sau computerul.

Usb Pny Elitex

În plus, Elite-X Fit acceptă și USB 3.0 și are viteze de citire de 200 MB/s. În ceea ce privește valoarea absolută pentru performanță, Elite-X Fit este una dintre cele mai bune achiziții disponibile. PNY Elite-X Fit este disponibil în mai multe capacități. Modelul de 64 GB poate fi achiziționat cu doar 10,99 USD, cel de 128 GB cu 19,99 USD, cel de 256 GB cu 36,99 USD și cel de 512 GB cu 64,99 USD.

Concluzie

Unitățile flash USB super portabile nu au rate de transfer mari, dar ceea ce le lipsește ca viteză, ele compensează portabilitatea. Citiți mai multe despre comparația SSD vs. HDD vs. flash pentru a fi clar diferențele dintre cele trei formate, apoi aflați cum să formatați unitățile USB în Windows 10.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.