6 dintre cele mai rapide moduri de a crea un link scurt în Chrome, Mac, iOS și Android

6 dintre cele mai rapide moduri de a crea un link scurt în Chrome, Mac, iOS și Android

⌛ Reading Time: 4 minutes

Spuneți că doriți să partajați linkuri către Twitter sau Facebook pentru a vedea ce tip de tracțiune primesc. Utilizarea unui dispozitiv de scurtare a adreselor URL poate fi o soluție bună și ieftină, deoarece majoritatea serviciilor de scurtare a URL-urilor vin cu o funcție de urmărire. În plus, un link scurt curat, care poate chiar este personalizat, arată doar mult mai bine. Nu contează cum sau de ce alegeți să utilizați linkuri scurte; iată câteva dintre cele mai bune aplicații și servicii pentru a face fapta cel mai rapid pe web, Mac, Android și iOS.

Extensii Chrome

Chrome este locul în care majoritatea dintre noi ne petrecem timpul nostru productiv în aceste zile. Deci, ar trebui să aveți o extensie care poate converti o adresă URL într-un link scurt folosind o comandă rapidă de la tastatură.

1. Amuzant

Amuzant este principalul concurent al goo.gl și, dacă sunteți manager de social media, ar trebui să vă uitați la bit.ly în loc de goo.gl. După ce v-ați conectat la contul Bitly, accesați o pagină și faceți clic pe butonul de extensie. Va apărea un popup cu opțiuni. Aici puteți personaliza linkul, îl puteți copia în clipboard și îl puteți partaja în conturile pe care le-ați conectat la Bitly. Bitly are, de asemenea o aplicație iOS.

Android

Pe Android, este important ca aplicația să aibă integrarea foilor de partajare pentru a crea rapid un link scurt de oriunde.

2. ShortLink

Aplicația ShortLink pentru Android.

Legătură scurtă este o aplicație generatoare de link-uri scurte cu suport nativ pentru foaia de partajare. Aplicația nu are date de conectare Google sau analize profunde, dar acceptă mai multe servicii de scurtare precum goo.gl, bit.ly, tinyurl, turl.ca, ow.ly și is.gd. Odată ce linkul este scurtat, primiți și un cod QR.

Mac

3. CloudApp

CloudApp (de asemenea disponibil pentru Windows) nu este un dispozitiv de scurtare a adreselor URL. Este un serviciu de partajare a fișierelor care vă permite să încărcați gratuit până la 10 fișiere pe zi, până la 25 MB. Îl folosesc pentru a partaja rapid capturi de ecran cu prietenii și pe web. Dar aplicația are, de asemenea, o funcție excelentă de scurtare a adreselor URL.

Aplicația CloudApp pentru Mac.

Tot ce trebuie să faceți este să copiați linkul în clipboard și să apăsați pe comanda rapidă pentru partajarea clipboard-ului (Opt + Shift + V), iar linkul scurt va fi adăugat în clipboard.

4. Scurtător URL (gratuit)

Scurtător URL este un utilitar pentru bara de meniu Mac (disponibil și pentru Android și iOS). Tot ce trebuie să faceți este să copiați linkul, apoi să faceți clic pe pictograma barei de meniu. Linkul scurt va fi adăugat în clipboard. Versiunea gratuită a aplicației acceptă doar serviciul “ow.ly”. Dar puteți plăti 1,99 USD pentru a activa mai multe servicii, istoric și urmărire URL.

Aplicația are, de asemenea, un mod de fundal pe care îl puteți utiliza dacă sunteți cu toții la parada scurtă a linkurilor. Aceasta înseamnă că fiecare link pe care îl copiați va fi automat convertit în link scurt și copiat în clipboard.

iOS

iOS este un sistem de operare închis, deci nu va avea nivelul de automatizare ca Android, dar unele aplicații au reușit să-și croiască drum.

5. Scurt URL Maker

Aplicație scurtă URL Maker pentru iOS.

Scurt URL Maker este o aplicație gratuită, acceptată de anunțuri, care vă permite să convertiți o adresă URL într-un link scurt folosind o varietate de servicii (este acceptat goo.gl). Lucrul grozav despre această aplicație este că are o extensie. Deci, dacă navigați în Safari, faceți clic pe butonul “Distribuiți”, atingeți opțiunea “URL scurt” (după ce ați activat-o) și aplicația va genera adresa URL pe care o puteți copia apoi.

6. Scurtător URL

Aplicație URL Shortener pentru iOS.

Scurtător URL pentru iOS este o aplicație freemium. La fel ca versiunea Mac, puteți utiliza serviciul ow.ly gratuit. Plătiți 1,99 USD vă va oferi acces la goo.gl și la urmărirea adreselor URL. Dar acest preț ar putea merita plătit, deoarece aplicația are un widget pentru Centrul de notificări. Deci, tot ce trebuie să faceți este să dați jos NC, să atingeți butonul “Conversia URL” și, dacă vă aflați în versiunea Pro, adresa URL va fi convertită chiar acolo și va apărea automat în clipboard. Dacă utilizați versiunea gratuită, veți fi direcționat către aplicație pentru a genera adresa URL scurtă.

Sunteți un utilizator cu putere scurtă? Pentru ce îl folosești? Distribuiți cu noi în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.