6 editor di codice in linea per aiutarti a programmare in movimento

6 editori de coduri online pentru a vă ajuta să codați în mișcare

⌛ Reading Time: 5 minutes

Editorii de cod implică de obicei instalarea de software pe computer, telefon sau tabletă. Aceasta nu este o problemă, cu excepția cazului în care aveți brusc o idee grozavă și nu aveți software-ul cu dvs. Cu editorii de coduri online, sunteți liber să codificați oriunde și pe orice dispozitiv, atâta timp cât aveți acces la Internet, desigur. Multe sunt chiar complet gratuite și oferă colaborare online.

1. Partajare cod

Partajare cod este unul dintre cei mai buni editori de coduri online. Acceptă numeroase limbi. Pur și simplu alegeți-l pe cel pe care doriți să îl utilizați pentru evidențierea corectă a sintaxei.

Este și o platformă foarte colaborativă. Distribuiți un link colegilor de muncă, prietenilor sau oricui altcineva pentru a codifica împreună în timp real. Puteți chiar chat video în timp ce lucrați la un proiect. Proiectele expiră în 24 de ore, cu excepția cazului în care aveți un cont, deși puteți descărca codul în orice moment.

Este creat pentru codarea rapidă din mers, depanarea codului împreună, învățarea altora și încercarea ideilor noi. Puteți crea un cont pentru a vă salva munca sau a lucra fără un cont. Oricum, platforma este gratuită.

2. CodeSandbox

CodeSandbox este conceput pentru proiecte de echipă, dar este ideal și pentru indivizi. Platforma acceptă limbaje de dezvoltare web, cum ar fi React, Angular, Vue și Vanilla. Puteți începe rapid alegând un șablon. Invitați-i pe alții să se alăture pentru proiecte de colaborare sau să dezvoltați ceva.

Editorii de coduri online pentru a vă ajuta să codificați codul Sandbox

Platforma în sine este ușor de utilizat. Accesați rapid proiectele dvs. în orice moment, creând un cont gratuit. Cu toate acestea, are aspectul mai robust al editorilor de coduri desktop.

Spre deosebire de Code Share, CodeSandbox nu este complet gratuit. Pentru persoane fizice, este gratuit să se utilizeze atâta timp cât creați doar sandbox-uri publice. Sandbox-urile sunt spații de lucru individuale ale proiectului. Dacă doriți sandbox-uri private, spațiu de stocare suplimentar, GitHub repos și multe altele, este doar 7 USD / lună. Există, de asemenea, planuri de afaceri începând cu 24 USD / lună pentru a sprijini proiectele echipei.

3. PlayCode

PlayCode este perfect pentru dezvoltarea web front-end. Lucrați cu ușurință cu CSS, JavaScript și HTML oriunde vă aflați. Personalizați panourile editorului pentru fluxul de lucru ideal.

Editorii de coduri online pentru a vă ajuta să codificați codul de joc

Șabloanele vă ajută să începeți proiectele. Puteți chiar să schimbați limba printr-un meniu rapid.

Sintaxa și evidențierea erorilor facilitează urmărirea proiectelor. Salvați codul în orice moment cu un cont gratuit. Conturile gratuite sunt limitate la 1000 de caractere per proiect, deși puteți avea proiecte nelimitate. Pentru 2,50 USD / lună, puteți face upgrade la planul premium pentru a elimina această restricție, pentru a câștiga spațiu de stocare suplimentar și multe altele.

4. StackBlitz

Dacă vă place Editorul de cod VS Microsoft, StackBlitz poate deveni cu ușurință unul dintre editorii de coduri online preferați. Are un aspect similar, alături de a fi un editor puternic.

Editorii de coduri online pentru a vă ajuta să codați în mișcare Stackblitz

Dispune de nouă spații de lucru pentru a dezvolta aplicații fullstack online. Angular, React (JavaScript și TypeScript), Vue și multe altele sunt acceptate. Veți putea chiar să creați IU mai bune prin parteneriatul StackBlitz cu Progress KendoReact.

Editarea în timp real și chiar asistența offline facilitează codificarea în deplasare. Puteți chiar să implementați, să găzduiți și să partajați aplicațiile dvs. gratuit. În timp ce crearea de proiecte publice este gratuită, va trebui să plătiți 9 USD / lună pentru proiecte private și funcții suplimentare.

5. CodePen

CodePen este unul dintre cei mai populari editori de coduri online gratuite. Este conceput pentru dezvoltarea web front-end. La fel ca alte câteva opțiuni din această listă, este o platformă colaborativă, deși puteți lucra cu siguranță și la proiecte solo.

Editorii de coduri online pentru a vă ajuta să codați din mers Codepen

Folosiți-l pentru a crea și a prezenta proiecte pentru a obține feedback valoros de la alți utilizatori. Prezentați proiectele găzduite direct de la CodePen. Puteți chiar să îl utilizați pentru a defalca codul ca instrument didactic.

De asemenea, puteți profita de provocări pentru a vă ajuta să vă extindeți abilitățile. Acesta este un mod minunat de a învăța, de a colabora cu ceilalți și de a vă distra cu codificarea.

Deși nu aveți nevoie de un cont pentru a începe, veți avea nevoie de unul gratuit pentru a vă salva munca. Planul gratuit vă permite să creați proiecte și să le găzduiți. Cu toate acestea, dacă doriți să încărcați fișiere, cum ar fi imagini, și să creați proiecte private, va trebui să faceți upgrade la CodePen Pro pentru 8 USD / lună.

6. PseudoEditor

Dacă lucrați cu pseudocod, veți găsi că majoritatea editorilor de coduri online nu au suport nativ pentru acesta. PseudoEditor este realizat special pentru pseudocod. Evidențierea sintaxei, funcțiile de completare automată și salvarea codului îl fac ideal pentru realizarea proiectelor.

Editorii de coduri online pentru a vă ajuta să codificați codul în mișcare Pseudo

Dacă vă place versiunea online, există și o versiune descărcabilă pentru Windows și Mac. Ambele funcționează la fel. Chiar mai bine, ambele sunt complet gratuite de utilizat.

Deși poate părea un editor simplu, treaba se face fără extras, ceea ce este frumos pentru codarea rapidă în mișcare.

Dacă ți-ai găsit editorul perfect din mers, asigură-te că ai un favorit atunci când lucrezi pe dispozitivul de acasă. Există o varietate de editori disponibili pentru Mac, Android și Linux. Și, desigur, există întotdeauna Visual Studio de la Microsoft.

Legate de:

  • Instrumente de joacă pentru coduri web pe care ar trebui să le încercați
  • Cum să vizualizați documentația codului offline cu zel
  • Sporiți-vă productivitatea cu aceste programe de completare pentru Editorul Atom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.