6 editori foto care folosesc inteligența artificială pentru a vă îmbunătăți imaginile

6 editori foto care folosesc inteligența artificială pentru a vă îmbunătăți imaginile
⏱️ 5 min read

Adăugarea de filtre la fotografii nu este nimic nou. De fapt, este destul de rutină în zilele noastre. Recent, a existat un nou gen de inteligență artificială care alimentează aplicațiile foto și video de „transfer de stil”. Aceste aplicații refac fotografiile și videoclipurile dvs. în imagini noi cu stiluri artistice bazate pe artiști recunoscuți precum Picasso Munch și Van Gogh sau direct dintr-o anumită operă de artă. Inteligența artificială din aceste aplicații răspunde fiecărei imagini individual pe baza conținutului său pentru a crea imagini unice.

Această nouă tehnologie modifică aspectul fotografiei dvs. prin algoritmi bazați pe învățarea automată și rețele neuronale inspirate de activitatea undelor cerebrale. Rețelele neuronale folosesc recunoașterea obiectelor pentru a recrea complet o imagine, nu doar pentru a adăuga o suprapunere la aceasta.

Iată câteva aplicații disponibile în prezent în care AI poate crea opere de artă din fotografiile tale. Le-am încercat eu însumi cu poze cu câinele meu.

1. Prisma (iOS și Android)

Prisma vă mărește fotografiile și creează noi versiuni originale ale fotografiilor dvs. cu stilurile artistice ale unor artiști celebri precum Van Gogh, Picasso, Lichtenstein și alții.

ai-photo-editors-prisma

Această aplicație utilizează rețele neuronale convoluționale care sunt concepute pentru a simula creierul uman. CNN-urile învață algoritmi de învățare profundă cum să detecteze și să identifice obiectele din imagini. Acest proces aplică diferite imagini prestabilite care răspund la configurația pixelilor din fotografia dvs. și creează o imagine complet nouă.

Noua imagine se descarcă cu o intensitate de 100%, dar o puteți ajusta în imaginea finală și puteți vizualiza modificările utilizând o vizualizare divizată a imaginii.

2. Painnt (Windows, Mac, iOS și Android)

Painnt aplicația nu numai că vă permite să alegeți dintre stiluri prestabilite pentru a crea o fotografie cu un aspect artistic, dar vă permite, de asemenea, multe modalități diferite de a le modifica pentru un aspect unic.

ai-editori-foto-painnt

Există peste o sută de stiluri diferite din care puteți alege și sunt grupate în șapte categorii diferite pentru a facilita căutarea. Unele dintre opțiunile disponibile pentru a vă adapta noile imagini includ setări precum transparența, contrastul, saturația, îmbinarea granulelor și lumina slabă. Puteți selecta un raport de aspect nou și puteți descărca rezultatul în rezoluții mici, medii, mari și originale.

În timp ce vă schimbați fotografia, priviți înainte și după imagini folosind una lângă alta, împărțind vizualizarea sau inserând imagini. Actualizarea vă oferă opțiuni precum ieșirea HD, dezactivarea anunțurilor și eliminarea filigranelor.

3. DeepArt (Windows, Mac, Linux, iOS și Android)

DeepArt folosește un algoritm original care amestecă elementele stilistice ale unei imagini pentru a reproduce conținutul unei alte imagini. Pentru a crea o imagine nouă, încărcați-o pe cea pe care doriți să o utilizați și alegeți dintre optsprezece stiluri presetate incluse în aplicație. Puteți chiar să alegeți alte imagini și să le amestecați.

ai-foto-editori-deepart

Aplicația vă permite să creați gratuit imagini pătrate nelimitate de 500 px. Durează ceva timp până funcționează, dar aplicația îți trimite un e-mail când este terminată. De asemenea, puteți comanda printuri personalizate pe sticlă acrilică, printuri de artă de înaltă rezoluție și videoclipuri HD.

Aplicații mai noi compatibile cu AI

Aplicațiile mai noi de editare a fotografiilor, compatibile cu AI, depășesc doar crearea de picturi într-un stil prestabilit. Aceste aplicații încearcă să vadă fotografiile așa cum ar face un om și creează imagini pe baza modului în care AI a perceput imaginea. Iată cum au gestionat aceste aplicații fotografia mea.

4. Cartoonify (Web)

Cartoonify aplicația funcționează ca un artist robot, uitându-vă la imaginea dvs. și desenând ceea ce vede. Acesta analizează imaginea și creează o schiță grosolană a ceea ce crede că este în imagini. Rezultatele aplicației demonstrează că această tehnologie are un drum lung de parcurs, deoarece rezultatul seamănă foarte mult cu ceva pe care l-ar atrage un copil de cinci ani. Dar este interesant de văzut, totuși.

ai-photo-editors-cartoonify

5. DeepAngel (Web)

DeepAngel folosește inteligența artificială pentru a elimina anumite tipuri de obiecte din imaginile dvs. Are încă un domeniu limitat, deoarece poate șterge doar anumite elemente, cum ar fi o persoană, un câine, o mașină sau alte obiecte de zi cu zi.

ai-foto-editori-deepangel

Pentru a utiliza DeepAngel, puteți încărca o imagine sau utilizați un link Instagram. Apoi alegeți ce obiect doriți să eliminați. Este încă în stadiile incipiente, dar rezultatele pot fi utile pentru unele proiecte.

6. GoArt de Fotor (Web, iOS și Android)

GoArt de Fotor este o aplicație mai nouă și mai rapidă pentru a vă transforma fotografiile în imagini bazate pe stiluri de artiști celebri, similare cu cele pe care le-am discutat mai devreme. Viteza GoArt vă permite să încercați mai multe stiluri în mai puțin timp, în special pe aplicația web.

ai-editori-foto-goart

Există o mulțime de stiluri diferite din care puteți alege în versiunea gratuită a aplicației sau puteți obține un cont Fotor și debloca toate opțiunile, cum ar fi intensitatea și eliminarea filigranelor.

Inteligența artificială are cu siguranță un drum lung de parcurs, dar aceste aplicații arată o parte din progresele realizate de-a lungul anilor prin capacitatea sa de a crea artă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x