6 Funcții utile Google Chrome pe care ar trebui să le cunoașteți

6 Funcții utile Google Chrome pe care ar trebui să le cunoașteți
⏱️ 4 min read

Chrome este unul dintre cele mai bogate browsere (dacă nu cel mai bogat în funcții) și vă oferă control deplin asupra experienței dvs. de navigare. În spatele designului său minimalist, ascunde sute de funcții pentru a vă ușura navigarea. Cu atât de multe funcții, nu v-am învinui dacă nu știți despre toate.

De aceea, vom enumera câteva funcții Chrome la îndemână, despre care s-ar putea să nu știți. Dacă găsiți o caracteristică care merită folosită, anunțați-ne în comentarii.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Managerul de activități Chrome

Chrome are un Manager de activități încorporat similar cu cel pe care îl vedem în Windows. Aici puteți vedea cât de multe resurse utilizează fiecare filă sau extensie, cum ar fi memorie, procesor, rețea, memorie GPU și memorie JavaScript. De asemenea, puteți utiliza aceeași fereastră pentru a termina procesele pe care ați dori să le ucideți. Pentru a accesa Managerul de activități, apăsați „Shift + Esc” pe orice fereastră Chrome.

Acest lucru este extrem de util în multe privințe. De exemplu, puteți verifica care file sau extensii consumă cele mai multe resurse și le puteți ucide pentru a economisi resurse pentru alte funcții. Este o caracteristică perfectă pentru un browser precum Chrome, care este renumit pentru căutarea memoriei.

2. Fixați filele

Dacă utilizați o mulțime de file, atunci această mică caracteristică vă poate ușura viața. Chrome vă permite să fixați filele din partea stângă a ferestrei ca niște file minuscule care arată doar un favicon al site-ului. Acest lucru economisește spațiul total al filelor care ocupă o fereastră Chrome imens. Puteți utiliza această caracteristică pentru a fixa filele pe care le păstrați întotdeauna deschise și pentru a vă concentra pe filele mai noi pe care le navigați în prezent.

Pentru a fixa o filă, faceți clic dreapta pe fila pe care doriți să o fixați și selectați „Fixare filă” din meniu.

Cele mai bune-Funcții-Chrome-Fil-Pin-uri

Cea mai bună-Funcții-Chrome-Fila-fixată

3. Specificați comenzile rapide de la tastatură la extensii

Chrome vă permite să specificați o comandă rapidă de la tastatură dedicată pentru a utiliza cu ușurință funcția principală a oricărei extensii fără a fi nevoie să apăsați butonul din bara de adrese. Acest lucru duce la un acces mai rapid și, de asemenea, elimină necesitatea de a pune butoane de extensie în bara de adrese. Pentru a face acest lucru, accesați „Meniul principal -> Mai multe instrumente -> Extensii”, apoi derulați până în partea de jos a paginii.

Aici veți găsi o opțiune „Comenzi rapide de la tastatură;” faceți clic pe acesta și specificați comanda rapidă de la tastatură către extensiile dorite.

Cele mai bune-Funcții-Chrome-Comenzi rapide de la tastatură

Best-Chrome-Features-Enter-Hotkey

4. Activați modul offline Chrome

Puteți activa modul Chrome offline pentru a naviga pe un site web pe care l-ați vizitat deja fără a avea nevoie de o conexiune la Internet. Tip chrome://flags în bara de adrese și apăsați Enter. Acum, pe pagina următoare, activați funcția Show Saved Copy Button și reporniți Chrome.

Best-Chrome-Features-Chrome-steaguri

Best-Chrome-Features-Enable-Offline-Mode

Acum, ori de câte ori revizitați un site web fără conexiune la internet, veți vedea un buton pentru a încărca pagina web din cache. De asemenea, puteți consulta acest articol pentru a activa modul offline în Google Chrome.

5. Continuați de unde ați rămas

Puteți configura Chrome să se deschidă întotdeauna din punctul în care l-ați închis, inclusiv toate filele care erau deschise când apăsați butonul încrucișat. Accesați „Setări” Chrome din meniul principal și selectați „Continuați de unde ați rămas” sub titlul „La pornire”. Acest lucru este minunat dacă nu doriți să porniți de la pornire de fiecare dată când închideți browserul sau acesta se blochează.

Best-Chrome-Features-Continue-Where-You-Left-Off

6. Selectați mai multe file de mutat

Este posibil să știți deja că puteți trage și muta o filă într-o altă fereastră Chrome sau puteți schimba poziția acesteia. Cu toate acestea, știați că puteți selecta și mai multe file și le puteți muta după cum doriți? Doar apăsați lung pe tasta „Ctrl” și faceți clic pe fiecare filă pe care doriți să o selectați. Odată selectat, eliberați tasta „Ctrl” și deplasați-le după cum doriți (nu uitați să eliberați tasta „Ctrl”).

Cele mai bune-Funcții-Chrome-Filuri cu selectare multiplă

De asemenea, puteți selecta mai multe file și apoi le puteți personaliza simultan. De exemplu, fixați toate filele selectate, reîncărcați-le sau închideți-le.

Concluzie

Este posibil ca caracteristicile menționate mai sus să nu fie schimbătoare de viață, dar cu siguranță vor ajuta la ușurarea lucrurilor. Personal folosesc prima, a doua și a cincea caracteristică din această listă aproape în mod regulat. Care dintre aceste funcții folosiți? Distribuiți cu noi în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x