Vulnerabilitățile pot exista în toate produsele. Cu cât software-ul dvs. crește, cu atât este mai mare potențialul de vulnerabilitate.

Vulnerabilitățile creează oportunități pentru exploatări care ar putea distruge atât experiența utilizatorului, cât și produsul în sine.

În plus, în lumea rapidă de astăzi, rata vulnerabilităților crește pe măsură ce companiile solicită procesele de dezvoltare rapidă (sau actualizare). Și exploatatorii sunt peste tot, căutând să profite de ei.

De aceea, este important să verificați vulnerabilitățile cât mai curând posibil în aplicațiile dvs. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că produsul final este sigur și vă poate economisi mult timp pe termen lung.

În acest articol, vom analiza șase instrumente care vă vor ajuta să verificați vulnerabilitățile din Node.js.

Vulnerabilități în Node.js

Vulnerabilitățile de securitate sunt foarte frecvente în Node.js. Ca dezvoltatori, continuăm să folosim instrumente open source pentru că nu vrem să reinventăm roata. Acest lucru face ca dezvoltarea să fie mai ușoară și mai rapidă pentru noi, dar în același timp introduce posibile vulnerabilități în aplicațiile noastre.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru noi înșine este să verificăm continuu pachetele pe care le folosim, deoarece cu cât folosim mai multe dependențe, cu atât este mai mult spațiu pentru mai multe vulnerabilități.

Verificarea manuală a dependențelor poate fi stresantă și poate crește timpul de dezvoltare. Și accesarea online pentru a afla cât de vulnerabil este un pachet înainte de a-l instala poate necesita mult timp, în special pentru o aplicație cu multe dependențe.

Acesta este motivul pentru care avem nevoie de instrumente automate care să ne ajute cu acest proces.

Instrumente pentru verificarea vulnerabilităților în Node.js

1. Retire.js

Retire-js

Retire.js ajută dezvoltatorii să detecteze versiuni de biblioteci sau module cu vulnerabilități cunoscute în aplicațiile Node.js.

Poate fi folosit în patru moduri:

  • Un scaner de linie de comandă pentru scanarea unei aplicații Node.js.
  • Un plugin Grunt (grunt-retire), folosit pentru a scana aplicațiile activate pentru Grunt.
  • Extensii de browser (Chrome și Firefox). Acestea scanează site-urile vizitate pentru referințe la bibliotecile nesigure și introduc avertismente în consola pentru dezvoltatori.
  • Plug-ul Burp și OWASP Zap, utilizat pentru testarea penetrării.

2. WhiteSource Renovate

WhiteSource Renovate

WhiteSource Renovate este un instrument open source multi-platformă și multi-limbă de la WhiteSource care efectuează actualizări automate de dependență în actualizările de software.

Oferă caracteristici precum cereri de extragere automată atunci când dependențele trebuie actualizate, acceptă numeroase platforme, modificări ușoare și multe altele. Toate jurnalele de schimbări și istoricul de confirmare sunt incluse în fiecare actualizare a aplicației.

Poate fi folosit în diferite moduri, cum ar fi:

  • Un instrument de linie de comandă pentru automatizarea procesului de actualizare a dependențelor la dependențe invulnerabile.
  • Aplicație Github pentru efectuarea procesului de automatizare pe depozitele GitHub
  • Aplicații GitLab pentru integrarea procesului de automatizare pe depozitele GitLab

WhiteSource Renovate are, de asemenea, o soluție locală care extinde instrumentul CLI pentru a adăuga mai multe caracteristici, făcând astfel aplicațiile dvs. mai eficiente.

3. Verificarea dependențeiOWASP

Verificare dependență OWASP

Dependency-Check este un Analiza compoziției software (CPA) instrument utilizat pentru gestionarea și securizarea software-ului open source.

Dezvoltatorii îl pot folosi pentru a identifica vulnerabilitățile dezvăluite public în Node.js, Python și Ruby.

Instrumentul inspectează dependențele proiectului pentru a aduna informații despre fiecare dependență. Determină dacă există un Enumerare platformă comună (CPE) identificator pentru o anumită dependență și, dacă este găsit, generează o listă de asociați Vulnerabilitate și expunere comună (CVE) intrări.

Dependency-Check poate fi folosit ca instrument CLI, a Maven plugin, un Sarcina furnicilor și a Plugin Jenkins.

4. INDICE OSS

INDICE OSS

Index OSS permite dezvoltatorilor să caute milioane de componente pentru a le descoperi pe cele vulnerabile și invulnerabile. Acest lucru asigură dezvoltatorilor că componentele pe care intenționează să le folosească sunt bine protejate.

De asemenea, furnizează dezvoltatorilor diverse instrumente și pluginuri pentru limbaje de programare precum JavaScript.

Acestea le permit să scaneze proiecte pentru vulnerabilități open source, precum și să integreze securitatea în procesul de dezvoltare al proiectului.

5. Acutinex

ACUTINEX

Acunetix este un scaner de securitate al aplicațiilor web care permite dezvoltatorilor să identifice vulnerabilitățile în aplicațiile Node.js și le permite să remedieze vulnerabilitățile pentru a preveni hackerii. Vine cu o încercare de 14 zile pentru testarea aplicațiilor.

Avantajele utilizării Acunetix pentru scanarea aplicațiilor web sunt numeroase. Unii dintre ei sunt:

  • Teste pentru peste 3000 de vulnerabilități
  • Analiza linkurilor externe pentru malware și URL-uri de phishing
  • Scanarea HTML, JavaScript, aplicații cu o singură pagină și servicii web

6. NODEJSSCAN

NODEJSSCAN

NodeJsScan este un scaner static de cod de securitate. Este folosit pentru descoperirea vulnerabilităților de securitate în aplicații web, servicii web și aplicații fără server.

Poate fi folosit ca CLI instrument (care permite integrarea NodeJsScan cu conducte CI / CD), o aplicație bazată pe web și are, de asemenea, un API Python.

Concluzie

Pachetele, bibliotecile și componentele pentru aplicațiile Node.js sunt lansate în mod regulat, iar faptul că sunt open source lasă loc vulnerabilităților. Acest lucru este adevărat indiferent dacă lucrați cu Node.js, vulnerabilitățile Apache Struts sau orice alt cadru open source.

Dezvoltatorii trebuie să fie atenți la vulnerabilități în noile versiuni de pachete și să știe când este necesar să actualizeze pachetele. Instrumentele de mai sus pot ușura procesul de creare a produselor eficiente și fiabile.