6 lucruri interesante pe care le poți face pe Android cu un cablu OTG

6 lucruri interesante pe care le poți face pe Android cu un cablu OTG
⏱️ 3 min read

Un cablu USB On The Go (OTG) este un instrument foarte util care permite dispozitivelor să comunice între ele. Îl puteți folosi pentru a face atât de multe lucruri interesante pentru a extinde funcționalitatea dispozitivului. De asemenea, este ieftin; puteți obține unul la 3 USD sau mai puțin.

Voi evidenția câteva utilizări pentru un cablu USB OTG pe dispozitivele Android în paragrafele de mai jos; nu ezitați să adăugați mai multe în secțiunea de comentarii.

1. Folosiți un controler de joc

Jucarea jocurilor cu ecran tactil nu este, în majoritatea cazurilor, la fel de intuitivă ca și utilizarea unui gamepad dedicat, deci este adesea necesar să găsiți o cale de a rezolva acest lucru, mai ales atunci când jucați jocuri de curse, shooter sau sport.

Multe jocuri Android acceptă utilizarea unui gamepad extern și un astfel de mod de a profita de acesta este conectarea unui controler de joc extern la dispozitivul dvs. utilizând un cablu OTG. Unele dispozitive acceptă controlere de joc scoase din cutie, dar altele pot necesita ca telefonul dvs. să fie înrădăcinat.

2. Încărcați un dispozitiv cu altul

android-otg-încărcare

Una dintre cele mai frecvente utilizări ale unui cablu USB OTG este pentru încărcarea unui dispozitiv cu altul. Procesul este foarte simplu; tot ce trebuie să faceți este să conectați cablul OTG la dispozitivul gazdă și apoi să utilizați un cablu USB obișnuit pentru a conecta celălalt dispozitiv cu cablul OTG.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, dispozitivul gazdă trebuie să aibă o capacitate mai mare a bateriei în comparație cu dispozitivul secundar.

3. Conectați o unitate flash USB (sau hard disk) la dispozitiv

android-otg-flash-drive-1

Puteți conecta cu ușurință o unitate flash USB la telefonul dvs. Android utilizând un cablu OTG. Tot ce trebuie să faceți este să conectați unitatea flash la portul secundar al cablului și să utilizați oricare dintre numeroasele aplicații de gestionare a fișierelor pentru Android pentru a accesa fișierele și folderele.

4. Conectați un mouse USB sau o tastatură

android-otg-mouse

Scrierea pe un dispozitiv Android este foarte obositoare, deoarece tastaturile de pe ecran abia pot atinge același nivel de viteză și acuratețe cu care oamenii au fost obișnuiți pe computerele lor. Dar, cu un cablu OTG, puteți conecta cu ușurință o tastatură la dispozitivul dvs. și o puteți configura folosind setările încorporate ale Android pentru controlere externe. Conectarea unui mouse USB este, de asemenea, posibilă, ceea ce ar putea fi util dacă aveți probleme de calibrare cu dispozitivul.

5. Utilizarea unui modem

android-otg-modem

Dacă credeți că dispozitivul dvs. numai WiFi este inutil pentru a naviga pe Internet fără o conexiune WiFi, gândiți-vă din nou. Cu un cablu USB OTG, există șanse decente ca modemul dvs. să funcționeze doar cu dispozitivul dvs.

6. Înregistrați sunetul pe smartphone cu un microfon extern

android-otg-mic-2

În timp ce microfonul încorporat al telefonului dvs. este suficient în majoritatea cazurilor, un microfon real este esențial dacă doriți să realizați o înregistrare de înaltă calitate. Există multe modele de microfoane care au un cablu USB și cu un cablu OTG cuplat cu o aplicație dedicată (cum ar fi USB Audio Recorder PRO), puteți face cu ușurință microfonul extern să funcționeze cu dispozitivul dvs. Android.

Linia de fund

Un cablu USB OTG poate extinde în mare măsură funcționalitatea dispozitivului Android. Puteți face mult mai mult cu acesta, în afară de utilizările evidențiate mai sus, dar cele șase sunt un loc bun pentru a începe.

Dacă știți alte lucruri pe care le puteți realiza cu un cablu USB OTG pe Android, nu ezitați să ne spuneți acest lucru în secțiunea de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: Injector de pachete N800

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x