6 metode eficiente de remediere a problemelor de memorie în Windows 11

Fix Memory Problems on Windows 11 (2022)
⏱️ 14 min read

Unul dintre cele mai comune probleme pe care utilizatorii de Windows 11 le întâmpină este legată de funcționarea deficientă a memoriei. Uneori, utilizatorii se confruntă cu probleme precum memorie scăzută, scurgeri de memorie, RAM proastă sau utilizare mare a RAM-ului. Aceste probleme pot cauza încetinire sau blocarea sistemului, reducând astfel eficiența și productivitatea utilizatorului.

Pentru a remedia aceste probleme, există mai multe opțiuni la dispoziție. În primul rând, utilizatorii pot verifica întotdeauna câți procese rulează în fundalul lor și pot opri procesele redundant sau cele care nu sunt utilizate în acel moment.

În plus, un alt aspect important este actualizarea și optimizarea sistemului. Un sistem bine întreținut poate funcționa mult mai bine și mai eficient.

De asemenea, eliminarea programelor și fișierelor inutile sau neutilizate poate ajuta la eliberarea spațiului de stocare și la reducerea utilizării RAM-ului.

În ceea ce privește opțiunile avansate, utilizatorii pot ajusta setările de performanță, pot verifica starea memoriei RAM și pot instala software specializat pentru monitorizarea și gestionarea memoriei.

În concluzie, atunci când întâmpinați probleme de memorie în Windows 11, trebuie să fiți proactivi și să utilizați aceste soluții pentru a remedia situația cât mai curând posibil. Cu un pic de răbdare și atenție, puteți obține o experiență de utilizare mai bună și mai eficientă.

Sincer, îmi place Windows 11 pentru multele sale funcții grozave, limbajul de design proaspăt și interfața de utilizator fluidă. Cu toate acestea, Windows 11 are unele probleme care ne amintesc de zilele Windows 10. De exemplu, Windows 11 arată un ecran negru după o actualizare uneori, ceea ce face ca experiența să fie acru, mai ales pentru cei care fac upgrade la Windows 11 de la Windows 10. Acum, există un alt set de probleme legate de RAM în Windows 11, care îi face pe utilizatori să regrete decizia lor de a migra la Windows 11. Problemele de memorie precum utilizarea ridicată a RAM, memoria și memoria scăzută afectează utilizatorii Windows 11. Iată un ghid cuprinzător pentru a remedia probleme de memorie în Windows 11. Dacă vă confruntați cu orice fel de problemă cu memoria RAM în Windows 11, urmați tutorialul nostru de mai jos.

Remediați problemele de memorie în Windows 11 (2022)

În acest tutorial, am inclus soluții pentru diverse probleme de RAM în Windows 11. De la scurgeri de memorie în Windows 11 până la detectarea defectuoasă a RAM, am inclus toate soluțiile și instrumentele pentru a înțelege mai bine problema memoriei. Puteți extinde tabelul de mai jos și puteți sări la orice secțiune doriți.

Cum să verificați dacă există scurgeri de memorie în Windows 11

În timp ce Microsoft a remediat problema scurgerii de memorie care apare din File Explorer în Windows 11, puteți confirma dacă sunteți în continuare afectat și urmați soluția de mai jos dacă vă confruntați în continuare cu problema. Iată cum să verificați dacă există scurgeri de memorie în Windows 11.

1. Apăsați comanda rapidă de la tastatură Windows 11 „Windows + R” pentru a deschide fereastra Run. aici, scrie resmon și apăsați Enter. Aceasta va deschide Monitorul resurselor.

2. Acum accesați fila „Memorie” și aruncați o privire la „A sustine„. Asigurați-vă că închideți toate aplicațiile și ferestrele. Fără aplicații care rulează și File Explorer închis, memoria de așteptare ar trebui eliberată și utilizarea memoriei ar trebui redusă. Dacă memoria de așteptare pare încă mare și Windows 11 nu eliberează memorie, înseamnă că aveți o problemă de scurgere a memoriei în Windows 11.

Cum să verificați dacă există scurgeri de memorie în Windows 11

Închideți File Explorer pentru a remedia pierderea memoriei

Până acum, se știe că File Explorer din Windows 11 cauzează problema scurgerii memoriei. Prin urmare, mai întâi trebuie să parcurgem câțiva pași de bază pentru a elibera memoria sistemului. Aceștia sunt pașii de urmat.

1. Pentru a remedia problema scurgerii memoriei în Windows 11, închideți toate ferestrele File Explorer. Faceți clic dreapta pe pictograma File Explorer din bara de activități și faceți clic pe „Închide toate ferestrele”.

Remediați problemele de memorie în Windows 11 (2022)

2. Apoi apăsați „Ctrl + Shift + Esc” pentru a deschide Task Manager. Apoi, în fila „Procese”, căutați „Windows Explorer„. Faceți clic dreapta pe el și faceți clic pe „Reporniți”. Acest lucru va reporni Windows Explorer, care ar trebui să elibereze și mai multă RAM în Windows 11.

Remediați problemele de memorie în Windows 11 (2022)

Modificați opțiunile folderului File Explorer

Unii utilizatori au raportat că deschiderea ferestrelor de folder într-un proces separat ajută la rezolvarea problemei de scurgere a memoriei în Windows 11. Încercați pașii de mai jos și vedeți dacă rezolvă problema.

1. Apăsați „Windows + E” pentru a deschide File Explorer. Faceți clic pe meniul cu 3 puncte din bara de meniu de sus și deschideți „Opțiuni„.

Modificați opțiunile Explorer de fișiere

2. Aici, accesați fila „Vizualizare” și derulați în jos la „Setări avansate”. Acum, activați caseta de selectare pentru „Lansați folderul Windows într-un proces separat„.

Modificați opțiunile Explorer de fișiere

3. În cele din urmă, apăsați „Bine” și reporniți computerul. De acum înainte, Windows 11 nu ar trebui să rezerve o cantitate neobișnuită de memorie pentru File Explorer.

Modificați opțiunile Explorer de fișiere

Dezactivați programele de pornire

În articolul nostru despre cum să accelerați Windows 11, am observat că dezactivarea programelor de pornire inutile eliberează semnificativ resurse la pornire și previne utilizarea ridicată a RAM în Windows 11. Pentru o întreținere mai bună, ar trebui să dezactivați întotdeauna programele de pornire inutile. Iată cum să o faci.

1. Apăsați „Ctrl + Shift + Esc” pentru a deschide Task Manager. Acum, treceți la „Lansare“geana.

Dezactivați programele de pornire

2. Aici, găsiți programele care nu sunt necesare după autentificare. Faceți clic dreapta pe program și dezactivați-le imediat. Dacă există un program neidentificat, asigurați-vă că îl dezactivați. Acum, reporniți computerul și o cantitate mare de RAM va fi eliberată.

Dezactivați programele de pornire

crește memoria virtuală

Dacă aveți puțină memorie fizică, puteți crește dimensiunea memoriei virtuale, cunoscută și sub numele de „swap”. Practic Windows 11 utilizați unele sectoare ale hard disk-ului ca RAM când PC-ul are memorie redusă. Acest lucru vă va ajuta în mod semnificativ să combateți utilizarea ridicată a RAM în Windows 11. Iată cum să o configurați

1. Mai întâi, apăsați o dată tasta Windows și căutați „sistem avansat”. acum deschis”Vizualizați setările avansate ale sistemului„.

crește memoria virtuală

2. În fereastra „Proprietăți sistem”, faceți clic pe „Setări” în secțiunea „Performanță”.

crește memoria virtuală

3. În fereastra următoare, accesați fila „Avansat” și faceți clic pe „Schimbare” în „Memorie virtuală”.

crește memoria virtuală

4. Debifați caseta de selectare „Gestionați automat dimensiunea fișierului de paginare pentru toate unitățile” din partea de sus și faceți clic pe „Dimensiune personalizată”. În câmpul „Dimensiune inițială”, introduceți ceea ce este recomandat mai jos. De exemplu, am setat „1912” ca dimensiune inițială. În ceea ce privește „Dimensiunea maximă”, introduceți 4096. Aceasta oferi 4 GB memorie virtuală suplimentară pentru computerul dvs. cu Windows 11. Acum, faceți clic pe Set -> OK.

Notă: Puteți seta dimensiunea maximă de până la 3 ori memoria fizică. Deci, dacă aveți un PC cu 8 GB de memorie RAM fizică, puteți configura până la 24 GB (24576 MB) de memorie virtuala.

crește memoria virtuală

5. În cele din urmă, reporniți computerulși problema RAM scăzută ar trebui remediată în Windows 11.

Diagnosticați problemele de memorie în Windows 11

Dacă Windows 11 se blochează sau se blochează din motive inexplicabile, cel mai probabil este vorba despre RAM defectuoasă pe computer. Windows 11 vine cu un sistem încorporat Instrument de diagnosticare a memoriei Windows care efectuează diverse teste de bază și avansate pentru a verifica fiabilitatea memoriei RAM. Vom folosi acest instrument pentru a găsi posibile probleme de memorie.

1. Apăsați tasta Windows o dată și căutați „unelte„. Acum, deschideți „Instrumente Windows” din rezultatul căutării.

Diagnosticați problemele de memorie în Windows 11

2. Apoi deschideți „Diagnosticare memorie Windows” unealtă.

Diagnosticați problemele de memorie în Windows 11

3. Vă va cere să reporniți computerul pentru a verifica dacă există probleme cu RAM în Windows 11. Faceți clic pe „Reporniți acum„.

Diagnosticați problemele de memorie în Windows 11

4. Acum veți intra în ecranul Instrument de diagnosticare a memoriei Windows și începe automat testul standardcare verifică toate testele de BAZĂ, inclusiv INVC, MATS+, SCHCKR (cache activat), LRAND, Stride6 (cache activat), CHCKR3 și multe altele.

test de bază

5. În cazul în care doriți să efectuați un test mai avansat pentru RAM numit Extended, puteți apăsa butonul „F1și alegeți testul dorit. Folosiți tasta „Tab” pentru a vă deplasa între opțiuni și „F10” pentru a aplica modificările.

test de memorie extinsă

6. După finalizarea testului de memorie, computerul se va reporni automat. Vă rugăm să vă conectați la computer pentru a vedea rezultatele testului. Apăsați o dată tasta Windows și căutați „Vizualizator de evenimente„. Acum deschide-l.

Diagnosticați problemele de memorie în Windows 11

7. Aici, extindeți „Jurnalele Windows” și apoi deschideți jurnalele „Sistem”. Acum derulați în jos și căutați „MemoryDiagnostics-Rezultate„.

Diagnosticați problemele de memorie în Windows 11

8. Deschideți-l și examinați rezultatul. Dacă scrie că memoria dvs. nu are erori, ar trebui să căutați în altă parte cauza principală. Și în cazul în care instrumentul detectează o eroare, poate fi necesar înlocuiți berbecul.

vizualizator de evenimente

9. Dacă nu sunteți mulțumit de instrumentul de diagnosticare a memoriei native Windows, căutați Aplicația MemTest86 (Gratuit), care este candidatul #1 pe lista noastră cu cele mai bune instrumente de testare a memoriei RAM. Oferă mai mult de 13 algoritmi și caută toate erorile hardware posibile în RAM.

memtest86

Remediați imediat problemele RAM în Windows 11

Iată modalitățile de a remedia problemele de memorie în Windows 11. Dacă aveți o problemă de utilizare mare a RAM, este posibil să aibă de-a face cu o scurgere de memorie sau cu programele de fundal care consumă o cantitate neobișnuită de RAM. Am inclus mai multe soluții pentru această problemă, așa că urmați ghidul de mai sus pentru a găsi o soluție potrivită. Oricum, asta e tot de la noi. Dacă vă confruntați cu o utilizare ridicată a discului în Windows 11, urmați tutorialul nostru pentru a remedia această problemă. Și pentru a accesa modul Dumnezeu în Windows 11, avem un ghid la îndemână pentru tine. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

În concluzie, Windows 11 este o platformă excelentă cu multe funcții noi și o interfață atractivă, dar utilizatorii pot întâmpina probleme legate de RAM. Utilizarea ridicată a memoriei, memoria scăzută sau scurgerile de memorie pot provoca dificultăți, depășind experiența pozitivă în general. Acest ghid oferă soluții pentru aceste probleme și ar trebui să ajute utilizatorii să remedieze problemele cu memoria RAM în Windows 11.
Acesta a fost un articol plin de informații valoroase despre tehnologie și inovație, însoțit de idei și opinii interesante. Ne dorim să vă mulțumim pentru timpul acordat și sperăm că v-am putut oferi o perspectivă utilă asupra subiectului prezentat. În concluzie, nu uitați să rămâneți conectați cu ultimele noutăți în domeniul tehnologiei și să explorați cele mai noi descoperiri împreună cu noi!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x