6 moduri de a deschide Managerul de activități în Windows

6 moduri de a deschide Managerul de activități în Windows
⏱️ 3 min read

Indiferent ce versiune de Windows utilizați, Task Manager este unul dintre instrumentele importante și cele mai utilizate. Utilizând Managerul de activități puteți termina rapid programele care nu răspund, puteți începe noi activități, puteți monitoriza performanța și activitatea sistemului dvs., puteți obține detalii despre procesele care rulează etc. Fiind un instrument important, există mai multe moduri în care puteți deschide Managerul de activități. Acest lucru este deosebit de util din motive de accesibilitate și cunoașterea diferitelor modalități de a vă ajuta în diferite situații. Iată câteva modalități prin care puteți deschide Managerul de activități în Windows.

1. Din bara de activități

Deschiderea Managerului de activități Windows din bara de activități este probabil una dintre cele mai cunoscute metode. În caz că nu știți, faceți clic dreapta pe bara de activități, apoi selectați „Task Manager” din lista de opțiuni.

Această acțiune va deschide instantaneu Managerul de activități Windows.

modalități-de-a-deschide-task-manager-task-manager

2. Utilizarea comenzii rapide de la tastatură

Al doilea mod cel mai simplu de a deschide Managerul de activități în Windows este să utilizați o comandă rapidă simplă de la tastatură. Doar apăsați comanda rapidă de la tastatură „Ctrl + Shift + Esc” și veți avea Managerul de activități afișat pe ecran.

Desigur, puteți utiliza butoanele Ctrl și Shift de pe ambele părți ale tastaturii. Personal prefer să folosesc butoanele Ctrl și Shift care se află chiar sub butonul Enter, astfel încât să nu trebuiască să așez stingher degetele pe partea stângă a tastaturii.

3. Utilizarea Command Prompt

De asemenea, puteți deschide Managerul de activități Windows utilizând promptul de comandă. Pentru a începe, apăsați „Win + X”, apoi selectați opțiunea Prompt comandă. Dacă utilizați Windows 7, îl puteți căuta și în meniul Start.

metode-de-a-deschide-task-manager-cmd

Odată ce promptul de comandă a fost deschis, tastați comanda de mai jos și apăsați butonul Enter pentru a deschide Managerul de activități.

metode-de-a-deschide-task-manager-enter-cmd

Uneori, poate doriți să deschideți Task Manager ca administrator. Mai ales dacă utilizați un cont de utilizator standard, Task Manager-ul normal este limitat. În aceste cazuri speciale, deschideți linia de comandă ca administrator și apoi utilizați comanda de mai sus.

metode-de-deschidere-task-manager-cmd-admin

4. Utilizarea comenzii Run

La fel ca în linia de comandă, puteți deschide Managerul de activități folosind fereastra de comandă Executare. Pentru a începe, apăsați „Win + R”, tastați taskmgr și apăsați butonul Enter pentru a deschide Managerul de activități Windows.

metode-de-deschidere-task-manager-run-cmd

5. Din File Explorer

În Windows, Managerul de activități este livrat ca o aplicație separată care se integrează cu Windows. Deci, dacă știți unde să îl găsiți, puteți deschide Managerul de activități din Windows File Explorer. Pentru a începe, deschideți exploratorul de fișiere utilizând comanda rapidă de la tastatură „Win + E.”

Odată ce exploratorul de fișiere a fost deschis, navigați la următoarea locație:

Găsiți aplicația „Taskmgr.exe” și faceți dublu clic pe ea pentru a deschide Managerul de activități.

metode-de-deschidere-task-manager-taskmgr-app

Evident, dacă doriți să deschideți Task Manager ca administrator, faceți clic dreapta pe aplicație și selectați opțiunea „Rulați ca administrator”.

metode-de-deschidere-task-manager-taskmgr-app-admin

6. Din ecranul „Ctrl + Alt + Del”

Pe lângă toate metodele de mai sus, puteți deschide și Managerul de activități din ecranul de securitate Windows. Faceți acest lucru apăsând tasta de comandă rapidă „Ctrl + Alt + Del” de pe tastatură.

Odată ce ecranul de securitate a fost deschis, selectați opțiunea „Task Manager”. Această acțiune va deschide Managerul de activități. Această metodă este destul de utilă dacă sistemul dvs. nu răspunde din orice motiv.

moduri de a deschide ecranul de securitate al managerului de sarcini

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea diferitelor metode menționate mai sus pentru a deschide Managerul de activități în Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x