6 moduri în care vă puteți îmbunătăți cu ușurință viteza VPN

6 moduri în care vă puteți îmbunătăți cu ușurință viteza VPN
⏱️ 4 min read

Scopul VPN în viață este de a vă proteja identitatea online și confidențialitatea. Toate datele dvs. sunt trimise criptate și, atunci când accesați un site, accesați un server care poate fi oriunde pe fața planetei. Cu toate acestea, este posibil să fi amânat utilizarea unui VPN, deoarece ați auzit că folosind unul conexiunea dvs. la internet încetinește. Din fericire, există modalități prin care vă puteți îmbunătăți viteza internetului.

1. Verificați viteza internetului

Trebuie să aflați dacă VPN-ul vă afectează viteza Internetului sau dacă furnizorul dvs. de internet are probleme. Utilizați un instrument online care vă măsoară viteza internetului atunci când utilizați VPN și când nu. Poate că problema poate fi ușor rezolvată apelând furnizorul dvs. de internet.

De asemenea, puteți încerca o conexiune prin cablu în loc să rulați wireless. Acest lucru ar putea fi inconfortabil pentru unii, dar cu o conexiune prin cablu, VPN-ul pe care îl utilizați poate transmite și cripta pachete de date mai repede.

2. Ați încercat să porniți / dezactivați din nou routerul?

Știu la ce te gândești, iar acest sfat? Ați fi uimit de câte probleme pot fi ușor rezolvate pornind și oprind din nou routerul. Se știe că acest sfat clasic ajută și merită cu siguranță o lovitură.

speed-router-off

3. Comutați locațiile serverului

Cu cât este mai departe serverul pe care îl utilizați, cu atât conexiunea la internet va deveni mai lentă. De exemplu, să presupunem că aveți o conexiune la internet de 100 Mbps și că alegeți un server VPN care este aproape de locația dvs. Cu aceasta există șanse mari să obțineți 100 + mbps.

Dacă ar fi să alegeți un server VPN care este mai departe de dvs. cu aceeași viteză de internet, cea mai bună fotografie ar fi o conexiune de 5 – 10 mbps. Este o diferență. Încercați să alegeți un server care nu este la fel de aglomerat, deoarece vă veți bucura de o viteză VPN mai bună.

4. Dezactivați temporar firewall-urile și software-ul de securitate

Nu este ciudat să auzi că un firewall activ pe computerul tău poate afecta conexiunea la internet. Ruterul dvs. poate avea, de asemenea, un firewall activ; acest lucru poate fi posibil dacă ați cumpărat și configurat singur routerul. Verificați dacă acest lucru ar putea fi ceea ce vi se întâmplă.

Deoarece firewall-urile scanează pachete de informații care părăsesc computerul, firewall-ul ar putea fi foarte bine vinovat. Dezactivând paravanul de protecție, puteți verifica dacă modul în care este configurat încetinește conexiunea la internet.

5. Cumpărați un computer sau un router nou

Dispozitivele pe care le puteți obține astăzi prezintă cele mai noi tehnologii și au cele mai bune procesoare. Acest lucru ajută cu siguranță la mișcarea lucrurilor destul de repede. Dar dacă utilizați un router sau un computer mai vechi, este posibil ca hardware-ul să nu aibă tot ce este necesar pentru a gestiona toate criptările grele.

speed-new-computer

6. Alegeți Protocolul VPN corect

Motivul pentru care conexiunea dvs. la internet este lentă ar putea fi faptul că nu utilizați protocolul potrivit. S-ar putea să utilizați un protocol care nu este acceptat de furnizorul dvs. de internet. Puteți încerca să treceți la protocoale precum PPTP, OpenVPN, IKEv2 sau L2TP.

Dacă utilizați un computer Windows, vă recomand să utilizați protocolul SSTP, deoarece este mai stabil pe Windows și este unificat în sistemul de operare. OpenVPN nu este integrat în Windows, deci de aceea s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru un utilizator Windows.

Concluzie

Dacă vedeți că utilizarea unui VPN vă afectează într-adevăr conexiunea la Internet, cel mai bun lucru evident pe care îl puteți face este să nu utilizați una. Unii utilizatori îl pot folosi atunci când au deja o conexiune sigură. Dar dacă trebuie să utilizați una și aveți o conexiune lentă la Internet, încercați sfaturile menționate anterior pentru a vă ajuta să rezolvați problema.

Ai un sfat care a funcționat pentru tine? Împărtășiți-l cu noi în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x