6 motive pentru a trece la Chromebook (și Chrome OS)

6 motive pentru a trece la Chromebook (și Chrome OS)
⏱️ 4 min read

Cauti un laptop nou? Poate doriți să luați în considerare ofertele Google Chromebook. Nu, serios. Nu sunt atât de rele pe cât le-ați auzit. De fapt, au început încet să mănânce laptopurile Windows pe piețele concurente.

Chromebookul se concentrează în jurul sistemului de operare Chrome. Este un sistem de operare care este aproape în întregime bazat pe Web. În ciuda percepției sale semi-negative pentru unii consumatori, sistemul de operare are de fapt multe de făcut. Iată șase motive pentru care ar trebui să luați în considerare trecerea la un Chromebook care rulează sistemul de operare Chrome Google.

1. Face tot ce are nevoie utilizatorul mediu și nimic altceva

Aș dori să încep această listă abordând principalul punct de dispută față de Chromebookuri. Utilizatorii avansați se vor plânge că nu pot utiliza Photoshop, CAD sau alte pachete de software boutique avansate. Da, acestea nu vor funcționa pe Chromebookuri. Punct corect.

Cu toate acestea, când ați văzut ultima oară utilizatorul mediu făcând altceva decât să deschidă un browser web? Faptul este că utilizatorii de computer de bază folosesc în majoritate browsere web, aplicații web și programe simple (cum ar fi playere video și playere muzicale). Șansele sunt că mama ta nu se va întreba dacă biblioteca ei cu abur sau gama sa largă de software în cutie vor funcționa la ea. Se va conecta la Chrome și va începe.

Pentru aceasta sunt concepute Chromebookurile. Ne place sau nu, modul în care oamenii folosesc computerele se schimbă. Dispozitivele Google Chrome sunt aproape perfecte pentru această utilizare. Are tot ce ar avea nevoie un utilizator obișnuit: un player video, un player de muzică, o suită de birou, un manager de fișiere și aproape orice altceva cu care te-ai aștepta să vină un computer.

2. Perfect pentru utilizatorii începători

chromebook-începători

Deoarece sistemul de operare Chrome este centrat în jurul Web-ului, este perfect pentru cei care nu știu multe despre computere. Nu sunt multe lucruri de încurcat. Ceea ce este și mai important este că există mult mai puține lucruri de încurcat. Nu puteți accesa cu adevărat un site web rouge pe un Chromebook și să descărcați câteva „programe potențial nedorite”. Asta pur și simplu nu se întâmplă.

Când vă conectați, apare browserul web și gata. Oricine își poate da seama. Nu se întâmplă supraîncărcare de informații. Nu există un milion de dale pe care să faceți clic și să le sortați. Tot ce veți avea nevoie vreodată și nimic de care nu aveți nevoie este chiar acolo. Simplitatea este esențială atunci când încercați să învățați elementele de bază.

3. Actualizări constante

actualizări chromebook

Acest lucru nu este cu adevărat ceva exclusiv pentru sistemul de operare Chrome, dar este totuși un punct corect. Actualizările sunt importante. Defecțiunile de securitate și defectele din software sunt prea frecvente. Este important să aveți actualizări ale sistemului de operare pe care vă bazați zi de zi. Google face o treabă solidă menținând platforma Chrome actualizată.

4. Fără virus

chromebook-virus

Sistemul de operare Chrome nu conține viruși. Accesul accidental la un site web cu multe programe înșelătoare nu va avea niciun efect asupra dvs. Nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la bariera constantă de viruși și programe malware care se găsesc pe Windows și Mac.

Evident, niciun sistem de operare nu este 100% sigur, ceea ce este clar. Unele viruși și programe malware există exclusiv pe site-uri web și nu necesită deloc descărcare. Totuși, aveți o șansă mult mai mare de a evita aceste tipuri de lucruri pe un Chromebook decât pe un PC Windows.

5. Preț accesibil

chromebook-hp-chromebook

Dacă există un lucru pe care Chromebook-urile îl folosesc, este faptul că sunt atât de ieftine. Google subvenționează prețurile Chromebookurilor, făcând posibilă vânzarea unui laptop cu 199 USD, care ar trebui să aibă un preț de 250 USD, etc. Având în vedere că majoritatea celorlalte computere sunt mult mai scumpe, acesta este un plus.

6. Durată de viață superioară a bateriei

Chromebook-baterie

Google a proiectat sistemul de operare Chrome pentru a fi incredibil de ușor și portabil. Deoarece se concentrează foarte mult pe ușurință, majoritatea dispozitivelor Chrome au o durată de viață incredibilă a bateriei. Există mari șanse ca dispozitivul dvs. Chrome să poată funcționa cu cel puțin șapte ore de viață a bateriei. Este impresionant știind că majoritatea Chromebookurilor sunt doar câteva sute de dolari. Majoritatea computerelor Windows au aproximativ aceeași durată de viață a bateriei sau mai puțin și costă mult mai mult.

Concluzie

În fiecare an, numerele apar și arată că tot mai mulți oameni cumpără Chromebookuri. Se pare că consumatorii încep să vadă că partea superioară a acestor dispozitive depășește cu mult dezavantajul. Nimeni nu știe cu siguranță cât de mult va afecta computerele Google pe piață, dar este suficient să spunem că lucrurile nu pot merge decât de aici.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x