6 sfaturi utile pentru a face fotografii mai bune noaptea cu un telefon Android

6 sfaturi utile pentru a face fotografii mai bune noaptea cu un telefon Android
⏱️ 4 min read

Fotografierea pe timp de noapte cu smartphone-ul Android poate fi uneori o adevărată provocare. Trebuie să vă asigurați că aveți suficientă lumină sau că nu vă folosiți blițul în momentul nepotrivit. Folosirea blițului telefonului dvs. poate face mai mult rău și puteți sfârși prin a distruge în cele din urmă o fotografie făcută noaptea.

Este posibil să faci o fotografie bună noaptea. Trebuie doar să știi când să folosești HDR, blițul și cum să folosești iluminarea de fundal. Obținerea de fotografii excelente de noapte este ușoară, dar asigurați-vă că vă amintiți următoarele sfaturi atunci când sunteți gata să faceți o fotografie pe noapte pe un telefon Android.

1. Activați modul HDR

HDR înseamnă High Dynamic Range și vă poate spune cât de diferite sunt cele mai întunecate părți de cele mai luminoase părți ale scenei. Activați această opțiune atunci când faceți fotografii de peisaje, scene iluminate din spate / cu lumină scăzută și portrete cu lumina directă a soarelui.

De asemenea, ar trebui să activați modul HDR atunci când faceți fotografii în zone slab iluminate. Cu această funcție, telefonul dvs. Android va face trei fotografii cu expuneri la distanță și vă va arăta cea mai bună.

Puteți activa modul HDR deschizând aplicația camerei foto și atingând „Mod”. Unele dispozitive Android au HDR vizibil imediat ce deschideți aplicația pentru cameră. Modul HDR te va face să arăți mai bine și oricum nu vrei asta?

2. Folosiți Autodeclanșatorul

Folosirea autodeclanșatorului noaptea sau chiar ziua este întotdeauna o idee bună. Nu numai că îți oferă suficient timp pentru a găsi cel mai bun unghi, dar ajută și la evitarea imaginilor neclare. Vă recomand să utilizați opțiunea de cinci sau zece secunde. Cu cât aveți mai mult timp să decideți, cu atât mai bine.

cronometru de noapte

3. Blițul nu este întotdeauna soluția

Este logic ca atunci când faceți o fotografie pe timp de noapte, să utilizați întotdeauna blițul telefonului. Ideea sună logic, dar nu este întotdeauna una bună. Persoana sau obiectul cu care fotografiați va fi prea luminos, iar fundalul prea întunecat.

Dar ce ar trebui să faci în schimb? Încercați să folosiți orice lumină aveți la dispoziție și apropiați-vă de ea. De exemplu, dacă prietenul tău se află sub un semafor, alege un unghi în care să poți folosi acea lumină în avantajul tău.

4. Este numit Pro pentru un motiv

night-pro

Când accesați modul de pe camera telefonului, veți vedea și o opțiune numită „Pro”. Nu lăsați această opțiune să vă sperie, deoarece vă poate oferi cele mai bune imagini de noapte posibile. Puteți regla setările și puteți modifica manual expunerea. Dacă sunteți familiarizat cu elementele de bază ale fotografiei, puteți aplica ceea ce ați învățat aici.

5. Știți când este posibilă o imagine de noapte

Pentru a face o fotografie minunată noaptea, trebuie să existe o cantitate minimă de lumină. Încercați să vă faceți fotografii într-o zonă în care există o cantitate bună de iluminat stradal, mașini cu luminile aprinse, pancarte neon etc.

Aceste lucruri vă vor oferi lumina de care aveți nevoie pentru a lua câteva fotografii grozave. Dacă vă aflați într-o zonă cu iluminare foarte slabă, utilizarea blițului poate funcționa, dar fotografiile nu vor fi ideale.

6. Măriți ISO la 400

ISO este o setare a camerei care setează nivelul de sensibilitate la lumina disponibilă. Cu cât setați ISO mai mare, cu atât imaginea dvs. va fi mai luminoasă. Pentru acele telefoane care acceptă modificarea setărilor ISO, puteți seta ISO la 400 pentru a obține o imagine fantastică fără a fi nevoie să utilizați blițul telefonului.

noapte-iso

Mai mare nu este întotdeauna mai bun. Dacă este setat prea sus, de exemplu 3200, imaginea dvs. va ieși granulată și neclară. Pentru a regla ISO pe dispozitivul dvs. Android, deschideți aplicația cameră -> Mod -> Pro. Opțiunea ISO ar trebui să fie în mijloc. Utilizați glisorul pentru a regla ISO.

Opțiunea ISO este gri? Dacă da, este pentru că aveți activat modul Anti-Shake și HDR. Dezactivați aceste opțiuni și ar trebui să fiți bun.

Concluzie

Cu setarea potrivită, puteți face câteva fotografii incredibile noaptea. Rețineți aceste sfaturi atunci când faceți fotografii data viitoare și veți obține fotografiile de noapte pe care le-ați dorit întotdeauna. Cum faci poze grozave noaptea? Împărtășiți sfaturile dvs. cu noi în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x