6 Utilizări Bluetooth, altele decât audio wireless

6 Utilizări Bluetooth, altele decât audio wireless
⏱️ 4 min read

Bluetooth, tehnologia fără fir care vă permite să creați o conexiune wireless între două dispozitive, este mai utilă decât ați putea crede. În majoritatea cazurilor, oamenii folosesc tehnologia Bluetooth pentru conectarea smartphone-ului sau computerului cu un dispozitiv audio pentru transmisie audio fără fir. Cu toate acestea, această tehnologie are multe alte utilizări care vă pot atrage. Aici vom enumera șase utilizări diferite ale Bluetooth, altele decât transmisia audio fără fir.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Tethering prin Bluetooth

Cu câteva luni în urmă, am fost surprins să aflu că îmi pot lega smartphone-ul de computerul meu folosind Bluetooth (și prin cablu, de fapt). Sunt sigur că mulți dintre voi vor fi surprinși și ei. Tethering-ul este un proces de partajare a datelor mobile sau a conexiunii Wi-Fi a smartphone-ului dvs. cu computerul desktop sau laptopul. Cel mai frecvent, acest lucru se face folosind Wi-Fi (pentru laptopuri) sau o conexiune prin cablu (pentru desktopuri), dar există și o opțiune pentru conexiunea Bluetooth în același meniu. Puteți utiliza această opțiune pentru a conecta telefonul smartphone la un computer cu Bluetooth – de preferință un computer desktop cu un dispozitiv radio Bluetooth conectat. Puteți găsi cu ușurință unul pe Amazon.

2. Transferă fișiere între două dispozitive

Bluetooth-Utilizări-Transfer-fișiere

Știți deja că puteți transfera fișiere între două smartphone-uri folosind Bluetooth; utilizatorii de telefoane mobile vechi bune (cunoscute sub numele de „dumbphone”) știu sigur. Cu toate acestea, puteți să vă conectați telefonul inteligent la computerul dvs. cu Bluetooth pentru a schimba fișiere. Două computere compatibile Bluetooth se pot conecta și ele pentru a transfera fișiere. Este posibil să nu fie la fel de rapid ca o conexiune prin cablu, dar poate fi un bun înlocuitor atunci când nu aveți un cablu cu dvs.

3. Joacă jocuri multiplayer prin Bluetooth

Bluetooth-Utilizează-jocuri-multiplayer

Magazinele de aplicații sunt pline de jocuri multiplayer care pot fi jucate printr-o conexiune la Internet, dar știați că există multe jocuri multiplayer care pot fi jucate prin Bluetooth? Este destul de distractiv să te duci unul împotriva unuia împotriva celui mai bun prieten al tău în timp ce ești în persoană. Puteți găsi jocuri bazate pe Bluetooth atât pe Google Play Store, cât și pe Apple App Store – unele dintre titluri sunt enumerate mai jos.

Android: REGELE LUPTĂTORILOR ’97, Warlings, Hangout volei și Bătălia pe mare

iOS: iSamurai: Greva critică!, Tic-Tac-Touch: FS5 (GRATUIT) și Combat On Palm

4. Conectați diferite dispozitive

Bluetooth-Utilizează-conectează-dispozitivele

Deoarece scopul principal al Bluetooth este de a crea o conexiune fără fir între două dispozitive, există multe dispozitive care pot fi conectate utilizând Bluetooth. Unele dintre dispozitive sunt enumerate mai jos.

Mouse: Există mulți șoareci Bluetooth care se vor conecta cu ușurință la computer, tabletă și chiar smartphone folosind Bluetooth.

Tastatură: Tastaturile Bluetooth sunt, de asemenea, disponibile pentru conexiunea Bluetooth fără fir cu computerul, tableta și smartphone-ul. Sunt o soluție bună pentru utilizarea unei tastaturi fizice complete cu smartphone-ul.

Imprimante: Multe imprimante compatibile Wi-Fi vin, de asemenea, cu conexiune Bluetooth pentru a imprima fără fir documente atunci când vă aflați lângă imprimantă.

Gamepad-uri Bluetooth: Gamepad-urile Bluetooth, cum ar fi controlerele Playstation, utilizează conexiunea Bluetooth pentru a se conecta la consolă. Acest lucru le permite, de asemenea, să se conecteze direct cu alte dispozitive Bluetooth, cum ar fi un PC, tabletă sau smartphone pentru a juca jocuri acceptate. De exemplu, vă puteți conecta controlerul Playstation la telefonul dvs. Android pentru a juca jocuri PSP pe Android

5. Controlați gadgeturile de securitate la domiciliu

Bluetooth-Utilizări-Securitate la domiciliu

Multe gadgeturi inteligente de securitate la domiciliu vin cu suport Bluetooth pentru a le controla fără fir. De exemplu, puteți utiliza smartphone-ul ca cheie pentru a vă bloca sau debloca ușile (nu este nevoie de o cheie). Unele sisteme de alarmă vin, de asemenea, cu integrare Bluetooth.

6. Bluetooth și mașini

Bluetooth-utilizează-în-mașini

Bluetooth și mașinile merg foarte bine împreună, dar în afară de efectuarea de apeluri hands-free, puteți face multe alte lucruri cu dispozitivul și configurarea potrivite. Unele dintre lucrurile pe care le puteți face includ ascultarea muzicii smartphone-ului de la difuzoarele mașinii, povestirea și ascultarea mesajelor text cu voce tare și legarea unui smartphone cu sistemul de navigare al unei mașini pentru a obține actualizări live folosind datele mobile.

Concluzie

Bluetooth ar putea părea o tehnologie veche, dar are încă multe utilizări care îl vor ajuta să rămână pe piață și în meniul de acces rapid al smartphone-urilor noastre. Deși funcțiile Bluetooth menționate mai sus ar trebui să fie ușor de configurat, dacă cineva întâmpină probleme la configurarea acestuia, nu ezitați să mă anunțați pentru instrucțiuni pas cu pas.

Mai sus am enumerat doar șase dintre cele mai frecvente utilizări ale Bluetooth. Sunt sigur că există și multe alte utilizări. Dacă știți alte utilizări ale Bluetooth-ului, derulați în jos și informați-ne cu toții în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x