7 Versteckte Google Pixel-Funktionen, die Sie kennen und ausprobieren müssen

7 caracteristici ascunse Google Pixel pe care trebuie să le cunoașteți și să le încercați

⌛ Reading Time: 6 minutes

Linia Google Pixel vine cu o mulțime de funcții impresionante, dar unele sunt mai ușor de găsit și activat decât altele. Cele mai tari caracteristici bonus se ascund chiar sub suprafață. Această listă examinează cele mai interesante.

Fie că tocmai ați primit un nou Pixel de Crăciun sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre telefonul dvs., aceste funcții sunt garantate pentru a vă îmbunătăți experiența de utilizare.

Notă pentru acest tutorial am folosit un Pixel 4a care rulează cea mai recentă versiune Android 11.

1. Știți ce se joacă

Google Pixel vine cu o funcție asemănătoare lui Shazam pregătită. Se numește „În curs de redare” și îl puteți activa accesând „Setări -> Afișare -> Ecran de blocare -> În redare”. Apoi, comutați pe caracteristica „Afișați melodiile pe ecranul de blocare”. De aici, puteți adăuga o scurtătură Now Playing pe ecranul de pornire pentru acces ușor la istoricul dvs. de ascultare.

Acum, ori de câte ori se redă muzică în apropiere, Pixel va putea să preia și să identifice undele sonore, apoi vă va arăta ce piesă este redată pe ecranul de blocare. Destul de la îndemână!

2. Adăugați subtitrări la orice sunet

Un alt instrument util pe Pixel este că poate adăuga subtitrări live la orice sunet care se redă pe telefon. Pentru a activa această opțiune, accesați „Setări -> Accesibilitate -> Subtitrare live”. Activați opțiunea „Subtitrare live”.

Cel mai bun pixel ascuns are subtitrări live

Pentru a testa acest lucru, deschideți un videoclip YouTube pe dispozitivul dvs. și apăsați redare. Ar trebui să începeți să vedeți subtitrările care apar dedesubt. Puteți redimensiona sau repoziționa caseta de subtitrare pe ecran în funcție de nevoile dvs. Rețineți că, în acest moment, funcția funcționează numai pentru audio în limba engleză, dar Google spune că vor fi adăugate mai multe limbi în viitorul apropiat.

Sub subtitrare live, veți găsi opțiuni suplimentare – de exemplu, apeluri de subtitrare. Acest serviciu oferă subtitrări live atunci când sunteți la telefon cu cineva. Este activat în mod prestabilit, deși Pixel vă va întreba dacă doriți subtitrări de fiecare dată când primiți un apel, cu excepția cazului în care îl instruiți altfel. Dacă nu doriți acest lucru, puteți dezactiva funcția de aici.

Cel mai bun pixel ascuns are caracteristici Apeluri de subtitrare

3. Dezactivați notificările atunci când vă puneți telefonul jos

Trebuie să vă concentrați asupra a ceva și să nu doriți distragerea atenției? Pixel oferă o soluție ușoară pentru a vă liniști. Activați opțiunea „Flip to Shhh” pentru a declanșa un mod Nu deranjați, care stinge notificările și alte distrageri ori de câte ori telefonul este cu fața în jos pe o suprafață plană.

Cele mai bune caracteristici pixel ascunse Flip To Shhh

Pentru aceasta, accesați „Setări -> Sistem -> Gesturi”. Apoi, căutați și atingeți opțiunea „Flip to Shh”. Activați opțiunea pentru a activa modul Nu deranjați. Google spune că veți simți o vibrație foarte subtilă când modul este activat.

Cele mai bune caracteristici ale pixelilor ascunși nu deranjează

Nu deranjați face parte din bunăstarea digitală Google, așadar, dacă aveți nevoie de mai mult ajutor pentru a minimiza distragerea atenției în timp ce lucrați, puteți arunca o privire asupra celorlalte opțiuni care fac parte din pachet, accesând „Setări -> bunăstare digitală și controale parentale. ”

4. Vizualizați notificările folosind amprenta dvs.

Dacă îți folosești des telefonul cu o singură mână, îți va plăcea acest truc. Vă permite să vizualizați notificările fără a fi nevoie să glisați degetul din partea de sus a ecranului. În schimb, puteți să glisați pe senzorul de amprentă din spatele telefonului, ceea ce este mult mai confortabil atunci când nu aveți ambele mâini libere.

Mai întâi, activați funcția. Puteți face acest lucru accesând „Setări -> Sistem -> Gesturi -> Glisați amprenta digitală pentru notificări”. Activați funcția de acolo.

Cele mai bune caracteristici pixel ascunse Glisați amprenta digitală

Pentru a vizualiza notificările, glisați în jos pe senzor. Alternativ, dacă doriți să le închideți, glisați în sus.

5. Profitați de VPN-ul încorporat

Conectarea la rețele Wi-Fi nesecurizate este o afacere destul de periculoasă, dar proprietarii de pixeli au la dispoziție un set de instrumente care îi pot proteja de astfel de neplăceri.

Telefonul include o funcție care permite conectarea automată la hotspoturile Wi-Fi publice, care atunci când este activat simultan se împerechează cu un VPN gestionat de Google. Pentru a o găsi, accesați „Setări -> Rețea și Internet -> Wi-Fi -> Preferințe Wi-Fi”. Activați „Conectare la rețele deschise” pentru a vă conecta automat la rețele publice de înaltă calitate.

Cel mai bun pixel ascuns Caracteristici Vpn gratuit

După ce faceți acest lucru, Google trimite asistentul Wi-Fi pentru a vă anunța că, pentru a vă proteja confidențialitatea pe Wi-Fi public, datele dvs. vor fi transmise printr-un VPN securizat, prin amabilitatea Google. Atingeți butonul „Prins” pentru a activa funcția.

Cel mai bun pixel ascuns Caracteristici Asistent Wi Fi

Opțiunea este pe toate dispozitivele Pixel și Nexus care rulează Android 5.1 și versiuni ulterioare. Potrivit Google, este disponibil în prezent în anumite țări, inclusiv în SUA, Canada, Danemarca, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Mexic, Norvegia, Suedia și Marea Britanie.

Pentru cei cu Google Fi, asistentul Wi-Fi este disponibil și în Austria, Belgia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Elveția.

6. Creați teme personalizate și multe altele

Google permite utilizatorilor Pixel să-și personalizeze dispozitivul în diferite moduri. De exemplu, puteți crea cu ușurință teme personalizate. Pentru a începe, accesați „Setări -> Afișare -> Stiluri și imagini de fundal” sau apăsați lung pe ecranul de pornire și atingeți „Stiluri și imagini de fundal” din meniul care apare.

Cel mai bun pixel ascuns are imagini de fundal cu stiluri personalizate

Aici puteți selecta dintre numeroasele stiluri disponibile sau puteți crea propriul dvs. atingând butonul Personalizat. Alegeți fonturile și selectați ce tip de pachet de pictograme doriți să aveți, apoi finalizați selectând culoarea evidențiată și forma icoanelor.

Cel mai bun pixel ascuns prezintă o temă personalizată

Un alt lucru interesant pe care îl poți face este să folosești un tapet „Come Alive”. Acestea sunt imagini de fundal interactive care se mișcă subtil și răspund la mișcările dvs. prin intermediul funcției Motion Sense. Puteți aplica unul din „Stiluri și imagini de fundal -> Imagini de fundal”. Găsiți secțiunea Vii în viață și alegeți-vă favoritul din ceea ce este disponibil. Veți avea nevoie de un Pixel mai nou pentru a putea utiliza această funcție.

Cele mai bune caracteristici de pixeli ascunse Imagini de fundal vii

7. Fii pregătit în caz de urgență

Modelele Pixel mai noi vin cu o aplicație numită Siguranță preinstalată. Acest serviciu vă permite să setați un contact de urgență căruia i se va permite accesul la telefon fără a fi nevoie să îl deblocați. De asemenea, puteți adăuga informații vitale în aplicație, cum ar fi orice alergii de care ați putea suferi, medicamente pe care le luați sau dacă sunteți donator de organe.

Cel mai bun pixel ascuns cu caracteristici App de siguranță

De asemenea, puteți activa detectarea automată a accidentelor, o funcție care alertează persoanele care răspund în caz de urgență, precum și persoanele de contact, că ați fost într-un accident. În acest moment, opțiunea funcționează numai pentru proprietarii de Pixel 3 (și peste) care locuiesc în SUA, Marea Britanie și Australia.

Dacă sunteți în căutarea unor aplicații suplimentare pe care să le instalați pe Pixel, vă recomandăm să consultați lista noastră cu cei mai buni administratori de fișiere Android pentru a vă ajuta să organizați totul sau să verificați cele mai bune aplicații meteo care oferă prognoze complete la îndemână.

Legate de:

  • Cum se recuperează fotografiile șterse pe Android
  • Cum să utilizați Clipboard-ul Android în mod eficient
  • Cele mai bune 10 aplicații de piratare pentru Android

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.