7 dintre cele mai bune aplicații pentru a învăța limbi noi

7 dintre cele mai bune aplicații pentru a învăța limbi noi
⏱️ 10 min read

Ai ceva timp liber pe mâini? În loc să răsfoiți aplicațiile fără scop, ați putea învăța cum să comunicați cu țări întregi și să vă extindeți orizonturile intelectuale și culturale învățând o nouă limbă!

Nu a fost niciodată mai ușor, cu zeci de aplicații și site-uri care oferă tone de conținut gratuit sau ieftin. Puteți găsi o gamă destul de largă de limbi populare (și chiar unele mai puțin vorbite), iar multe dintre aplicații se încorporează într-un anumit nivel de gamificare pentru a vă împinge în timp ce construiți vocabular și vă adânciți în gramatică. Deși există multe opțiuni disponibile, veți găsi unele dintre cele mai bune aplicații pentru a învăța limbi noi chiar aici.

1. Duolingo – Foarte recomandat

Cea mai populară aplicație de învățare a limbilor străine, Duolingo a dat tonul multor alte programe prin lecțiile bazate pe exerciții, gamificarea ușoară și modelul de învățare freemium. Este probabil cel mai bun loc pentru a începe cu o aplicație de învățare a limbilor online, deoarece este ușor să vă scufundați și să vedeți cât de bine funcționează pentru dvs., fără să vă faceți griji cu privire la încercările gratuite sau abonamentele.

Are o mare selecție de limbi, variind de la popularitatea spaniolă până la Klingonul fictiv, iar întregul conținut de bază este accesibil în mod liber. Puteți plăti pentru a elimina reclame și pentru a accesa un conținut bonus, dar nu este deloc esențial.

Aplicații de limbă Duolingo Lecție

În timp ce repetarea poate deveni puțin plictisitoare, cursanții semi-motivați se vor găsi rapid construind un vocabular dacă vor rămâne cu aplicația. Cu toate acestea, Duolingo are reputația unor propoziții ușor ciudate, așa că fiți pregătiți să învățați fraze utile, precum „Unde este borșul meu?” în rusă și „Vacile se bucură să vadă filme amuzante” în spaniolă. De asemenea, Duolingo facilitează testarea în afara nivelurilor inferioare, ceea ce este important dacă nu sunteți începător. Dacă sunteți un începător sau un cursant intermediar care caută o aplicație care să nu ascundă o sumă substanțială în spatele pereților de plată, probabil că vă veți bucura de Duolingo.

2. Busuu

Oricine caută o alternativă Duolingo a descoperit probabil Busuu. Cele două aplicații sunt foarte asemănătoare, deși Busuu are mai puține limbi disponibile și se simte un pic mai mult ca un curs tradițional de învățare a limbilor străine, oferindu-vă mai multe unități structurate cu gramatică și vocabular specifice. De asemenea, oferă câteva instrumente de analiză frumoase, care vă arată cu ce cuvinte vă confruntați cu dificultăți și urmărind progresul învățării. Testele de plasare și capacitatea de a trece peste cursuri sunt, de asemenea, avantaje pentru cursanții mai avansați sau pentru cei care doresc să completeze unele lacune în cunoștințele lor.

Aplicații lingvistice Lecția Busuu

Puteți ajunge destul de departe cu un plan gratuit Busuu, dar sunteți limitat în general la exerciții de vocabular cu un pic de gramatică. Alte caracteristici, cum ar fi gramatica avansată, teste și feedback-ul comunității cu privire la scrierea și vorbirea dvs. necesită un abonament premium.

În general, totuși, Busuu merită cu siguranță să fie acolo sus cu Duolingo, deoarece conținutul lor gratuit se acumulează destul de bine, iar Busuu oferă opțiunea de a face upgrade la ceva mai cuprinzător pe măsură ce progresați.

3. Memrise

Un alt gigant din lumea aplicațiilor de învățare a limbilor străine, Memrise este în esență un sistem bazat pe flashcard cu o mare varietate de cursuri atât oficiale, cât și cursuri trimise de utilizatori. Este o modalitate excelentă de a vă perfecționa vocabularul, de a învăța un alfabet nou sau de a vă simți confortabil cu tastarea pe o tastatură diferită și oferă câteva instrumente utile pentru a vă ajuta să vedeți cât de departe ați ajuns și care sunt domeniile dvs. problematice.

Aplicații de limbă Lecția Memrise

Deoarece permite utilizatorilor să creeze și să trimită cursuri, există multe limbi și focusuri disponibile pe Memrise, deși calitatea poate varia și va trebui să experimentați puțin pentru a vă găsi nivelul.

Plata pentru un cont profesionist vă va oferi funcții precum chatbots, videoclipuri, exerciții suplimentare și învățare personalizată care se adaptează progresului dvs.

În general, Memrise este un supliment extraordinar și un mod frumos de a vă revizui și de a vă menține abilitățile lingvistice atunci când altfel ar putea deveni puțin ruginite. Mă conectez de câteva ori pe săptămână pentru a rămâne proaspăt în orice limbi cu care nu țineam pasul în ultima vreme.

4. LingQ

Aceasta nu este aplicația dvs. obișnuită bazată pe exerciții lingvistice. Mai degrabă decât o serie de exerciții de vocabular și gramatică, LingQ este structurat în jurul unor povești și articole pe care le citiți și le traduceți în același timp. Dacă nu cunoașteți un cuvânt, îl puteți selecta, consulta definiția și îl puteți adăuga la lista dvs. de studiu. Acesta este mai degrabă un model de imersiune, așa că LingQ este o alternativă bună dacă te plictisești ușor de abordarea repetării spațiate Duolingo.

Aplicații de limbă Lecție Lingq

Aplicația are limbi învățate cel mai frecvent, dar include și o selecție de limbi mai obscure. Doriți să învățați croata sau gujarati? Puteți face acest lucru pe LingQ!

LingQ poate fi ceva pe care doriți să îl luați după ce aveți deja niște cunoștințe lingvistice și sunteți serioși în ceea ce privește practica. Conținutul gratuit este potrivit pentru utilizatorii obișnuiți, dar dacă doriți să utilizați LingQ în mod regulat, aproape sigur va trebui să faceți upgrade pentru a avea acces la mai multe cuvinte și caracteristici de vocabular salvate.

5. LingoDeer

LingoDeer vă oferă doar conținut introductiv gratuit și necesită un abonament după aceea, dar este mai ieftin decât mulți dintre concurenții săi și adesea oamenii îl preferă în comparație cu aplicații precum Duolingo și Busuu pentru limbi asiatice precum coreeana și chineza. Are un accent mai puternic pe gramatică decât multe alte aplicații, dar este prezentat în așa fel încât să nu se simtă neapărat mai dificil decât omologii săi mai centrați în vocabular.

Aplicații de limbă Lecție Lingodeer

Au un număr relativ mic de limbi (în cea mai mare parte asiatice), dar dacă sunteți dedicat învățării uneia dintre ele, LingoDeer este o investiție destul de utilă. Personal îmi place simțul chiar mai mult decât Duolingo și mă bucur de scufundarea mai profundă pe care o primesc în limbi.

6. Beelinguapp

Aplicații de limbă Beelinguapp

Beelinguapp este o aplicație simplă, intuitivă (numai pentru dispozitive mobile, totuși) axată pe competența de citire. Vă oferă un text pentru a citi în limba țintă și vă arată mai jos traducerea în prima limbă, permițându-vă să vă dați seama cât mai mult pe cont propriu înainte de a arunca o privire și a vedea ce ați pierdut. Există o bază de date mare de articole și povești interesante și puteți accesa destul de multe gratuit, deși opțiunile lor de abonament vin cu multe caracteristici foarte utile la un preț destul de rezonabil. Am găsit conținut atrăgător și este destul de motivant să pot înțelege chiar și 80% dintr-un text scris într-o limbă pe care o înveți.

7. Coursera și alte MOOC-uri

Aplicații lingvistice Coursera

Deși s-ar putea să nu vă gândiți la ei ca la aceeași categorie ca Duolingo, Coursera, EdX, Udemy, și alte platforme MOOC online oferă câteva cursuri de limbă destul de excelente, mai ales dacă preferați ceva mai structurat cu un profesor și teme. Calitatea și conținutul variază semnificativ în funcție de platformă și de limbă, dar există multe opțiuni gratuite și ieftine disponibile aici.

Care aplicație este cea mai bună pentru a învăța limbi noi?

Majoritatea aplicațiilor lingvistice au versiuni web, Android și iOS, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la constrângerile platformei. În timp ce gama de opțiuni poate părea copleșitoare dacă abia începeți călătoria dvs. de învățare a limbilor străine, ar trebui să fiți capabil să vă simțiți ceea ce funcționează destul de repede. Majoritatea aplicațiilor rămân în concordanță cu metodele lor pe tot parcursul, deci, dacă vă simțiți frustrat sau plictisit de exercițiile de repetare spațiată ale Duolingo la început, de exemplu, ar putea fi un semn că aveți nevoie de ceva care vă atrage atenția mai bine. .

Personal, folosesc Duolingo ca resursă principală și îl completez cu Memrise, Beelinguapp și LingQ pentru reîmprospătarea rapidă a vocabularului și practicarea în profunzime. Dacă doriți să practicați ceea ce ați învățat, există mai multe aplicații utile de schimb de limbi pentru Android pe care le puteți încerca.

Credite de imagine: Top 20 dintre cele mai vorbite limbi

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x