7 dintre cele mai bune grupuri de știri USENET încă active astăzi

Usenet Groups 00 Featured Image
⏱️ 11 min read

USENET este, fără îndoială, cea mai veche rețea online existentă astăzi. A fost dezvoltat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1970 și de atunci a făcut parte din cultura internetului. USENET a fost, de asemenea, martor la evenimente istorice, cum ar fi anunțul Linux și primul mesaj spam.

Cu site-uri web și rețele sociale moderne, majoritatea oamenilor cred că USENET este un loc mort. Nu este cazul. De-a lungul deceniilor, sute de comunități au continuat să folosească USENET pentru a-și discuta interesele. Acest articol își propune să arate 7 grupuri USENET care sunt încă în viață și astăzi.

De ce să folosiți USENET

În esență, USENET este un protocol de partajare a mesajelor. Aceasta înseamnă că USENET sunt doar reguli care dezvăluie modul în care mesajele se deplasează prin internet.

Grupuri Usenet 02 Exemplu de sincronizare Usenet
Sursa imaginii: app.diagrams.net

Ca urmare, rețeaua USENET este descentralizată și mesajele trimise prin intermediul acesteia sunt imposibil de șters. Acest lucru face ca USENET să fie util pentru persoanele care doresc să discute fără să-și facă griji că postările lor ar putea fi șterse de un administrator.

În plus, toate mesajele USENET sunt în text. Aceasta înseamnă că puteți participa la USENET chiar dacă aveți o conexiune și un hardware proaste.

Grupuri Usenet 15 Exemplu de postare Usenet

În cele din urmă, USENET este o mare bibliotecă de cunoștințe. Combinația dintre istoria lungă și gama largă de subiecte înseamnă că va exista un fir de discuții care ar putea fi interesant. Acest lucru devine util dacă căutați informații de nișă.

Usenet Groups 14 Anunț Linux

Crearea unui cont USENET astăzi

Este ușor să vă conectați la USENET astăzi. În acest sens, există o serie de servicii care oferă acces gratuit sau ieftin numai pentru text. Acești furnizori vă vor permite să începeți să navigați și să conversați prin rețeaua mai largă USENET.

În special, unul dintre cele mai populare servicii care oferă acces gratuit este Eternul septembrie.

  1. Pentru a crea un cont cu ei, puteți accesa acest pagină web.
Usenet Groups 04 Eternal September Register
  1. De acolo, pagina web va cere câteva informații de bază despre dvs. După ce ați terminat, puteți verifica apoi căsuța de e-mail pentru un e-mail de la ei. Aceasta va conține parola pe care au atribuit-o contului dvs.
Grupuri Usenet 05 Confirmare e-mail
  1. Cu asta, puteți folosi acest lucru pentru a vă conecta la serverul USENET al lui Eternal September. De exemplu, în prezent folosesc Claws Mail pentru a vedea abonamentele mele.
Usenet Groups 06 Claws Mail Client

Știind toate acestea, acum putem începe să vorbim despre cele mai bune șapte grupuri de știri USENET care sunt încă în viață și astăzi.

1. comp.lang.*

Ierarhia comp.lang.* este unul dintre cele mai active grupuri de știri din prezent. Datând de la începutul original al protocolului USENET, comp.* este unul dintre Mare 8. În acest sens, se concentrează pe discutarea despre orice despre computere și computere. Acestea includ teoria computerelor, hardware și software de calculator.

Usenet Groups 07 Comp Lang Group

În acest sens, comp.lang.* este un grup de știri în limbaj informatic care conține subgrupuri pentru toate tipurile de limbaje de programare. De exemplu, puteți găsi în continuare oameni care vorbesc despre limbi vechi și obscure, cum ar fi COBOL și Oberon. Acest lucru este util mai ales dacă doriți să învățați și să găsiți ajutor în scrierea de programe pentru aceste limbi.

2. comp.os.linux.misc

Similar cu comp.lang.*, comp.os.linux.misc este, de asemenea, un grup de știri axat pe computer. Cu toate acestea, după cum sugerează și numele, această ierarhie este în schimb dedicată vorbirii despre kernel-ul Linux și dezvoltarea acestuia.

Usenet Groups 08 Comp Os Linux Misc Group

Aici, puteți găsi, de asemenea, subgrupuri despre suport hardware și dezvoltarea kernelului. Nu numai că, puteți găsi, de asemenea, sfaturi și trucuri suplimentare pentru optimizarea kernel-ului dvs. Linux. Acest lucru este foarte util dacă doriți să aflați mai multe despre kernel-ul Linux și despre cum îl puteți face să funcționeze mai bine pentru dvs.

3. alt.bitcoins

Pe de altă parte, alt.bitcoins este grupul dedicat vorbirii despre bitcoin și criptomonede. Spre deosebire de comp, alt.bitcoins este un grup de știri mai lent. Aceasta înseamnă că discuțiile și discuțiile nu au loc tot timpul.

Grupuri Usenet 09 Alt Bitcoins Group

Cu toate acestea, există întotdeauna un număr bun de cititori care verifică acest grup de știri. Ca atare, puteți aduce orice întrebare despre bitcoin și utilizarea bitcoin și cititorii vă vor răspunde cel mai probabil.

4. alt.folclor.calculatoare

Grupul de știri alt.folklore.computers este grupul de acces pentru discuții despre orice este legat de computerele vechi. Aceasta include vechile mainframe, vechi practici de programare și istoric general de calcul.

Usenet Groups 10 Alt Folclore Computers Group

Similar cu alt.bitcoins, acesta este, de asemenea, un grup de știri lent. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să găsiți discuții aprofundate și istorie despre tehnologia veche și învechită.

În plus, grupul de știri anunță, de asemenea, evenimente de adunare pentru cititori care să știe mai multe despre computerele vechi. Ca atare, acesta este un grup de știri bun dacă vă interesează istoricul general al computerului.

5. rec.arts.anime.misc

Rec.arts.* face parte din Big 8 care este specializată în media artistică. Este un subgrup de recreere generală.* care, prin urmare, se referă la recreere generală.

Usenet Groups 11 Rec Arts Anime Misc Group

În acest sens, rec.arts.anime.misc este un subgrup care se concentrează în întregime pe animația japoneză (anime). Discuția din acest grup este variată, de la titluri anime vechi, cum ar fi Neon Genesis Evangelion, până la emisiuni difuzate în prezent, precum Eighty-Six.

Acesta poate fi un grup de știri bun dacă doriți să discutați despre orice formă de anime, poate fi vechi sau nou.

6. rec.autos.sport.f1

Pe de altă parte, rec.autos.sport.f1 este locul potrivit pentru orice Formula 1 în USENET. Acesta este un grup de știri cu volum mare care are o mulțime de predicții de cursă și discuții tehnice.

Este activ în special în weekend-urile curselor și puteți citi cu încredere în timpul cursei pentru a afla la ce se gândesc ceilalți cititori.

Grupuri Usenet 12 Rec Autos Sport F1 Group

În afară de asta, rec.autos.sport.f1 este, de asemenea, la curent cu știrile actuale din sporturile cu motor în general. Ca atare, dacă doriți să aflați mai multe despre Formula 1 și Motorsports, rec.autos.sport.f1 poate fi un grup de știri foarte bun pentru dvs.

7. uk.rec.sopravoane

Spre deosebire de grupurile anterioare, uk.rec.sheds este un grup de știri regional cu sediul în Regatul Unit. În ciuda acestui fapt, puteți accesa în continuare acest lucru de oriunde prin Eternal September.

Uk.rec.sheds a fost inițial despre hale și echipamente pentru magazii. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, uk.rec.sheds a adăpostit conversații din ce în ce mai ocazionale și de atunci a deraiat subiectul original al grupului de știri.

Usenet Groups 13 Uk Rec Sheds Group

Astăzi, uk.rec.sheds este un grup de știri fără subiecte, unde vă puteți ridica și vorbi despre orice. Ca atare, acesta poate fi un grup de știri relaxant pe care îl puteți accesa pentru a vorbi despre lucruri aleatorii.

întrebări frecvente

1. Care sunt problemele utilizării USENET astăzi?

Una dintre principalele probleme cu USENET astăzi este spamul. Datorită modului în care funcționează rețeaua, este foarte ușor pentru cineva să posteze rapid mesaje într-un grup de știri. Cu toate acestea, puteți gestiona cu ușurință acest lucru utilizând filtre sau abonându-vă la un furnizor USENET care o face pentru dvs.

O altă problemă cu USENET este că nu există metode de autentificare pentru a vă asigura identitatea. Aceasta înseamnă că este ușor pentru cineva să vă folosească numele și adresa de e-mail pentru postările sale. Cu toate acestea, este important să rețineți că este posibil să verificați dacă o postare a venit de la utilizatorul real care pretinde că este.

În cele din urmă, USENET se mișcă mai lent decât web-ul. Aceasta înseamnă că postările și răspunsurile nu primesc urmăriri instantanee. Acest lucru este evident pentru grupuri precum alt.bitcoins și alt.folklore.computers. Pentru aceste grupuri mai lente, vă puteți aștepta la un răspuns la postarea dvs. după o zi sau două.

2. Ce este Big 8 și alt.* în USENET?

The Big 8 este grupul care a fost înființat după USENET Mare redenumire. A apărut în 1987 ca răspuns la lipsa de organizare a grupurilor de știri prezente la acea vreme. Big 8 a devenit un organism de oficiere care a decis ce grupuri pot fi create și care nu.

În acest moment, Big 8 este format din următoarele: comp, news, rec, soc, sci, humanities, talk and misc.

Știind asta, ierarhia alt.* a crescut ca o alternativă la politicile stricte de creare ale celor 8 mari. În alt.* există reguli minime pentru crearea unui nou grup de știri. Ca atare, grupurile alt.* sunt considerabil dezorganizate în comparație cu omologii lor Big 8.

3. Există vreo modalitate de a afla cât de activ este un grup de știri?

Da! Dacă utilizați Eternal September, este posibil să aveți o estimare aproximativă a cât de activ este un grup de știri. Pentru a face asta, puteți merge la aceasta legătură și căutați grupurile de știri care vă interesează. Apoi, va afișa toate postările pe care Eternal September le deține pentru acel grup de știri.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x