7 das melhores ferramentas de limpeza de sistema Linux

7 dintre cele mai bune instrumente de curățare a sistemului Linux

⌛ Reading Time: 5 minutes

Mulți dintre noi trebuie să ne confruntăm cu sisteme lente și care nu răspund, din cauza întreținerii necorespunzătoare și a software-ului umflat. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra productivității și împiedică experiența generală. Din fericire, există mai multe modalități de a aborda instalațiile Linux care nu răspund. Curățarea sistemului este, fără îndoială, cea mai utilă dintre ele. Această listă include unele dintre cele mai bune instrumente de curățare a sistemului Linux.

1. Stacer

Stacer este un instrument open-source de monitorizare și optimizare a sistemului care face curățarea sistemului mai simplă pentru pasionații de Linux. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune instrumente de curățare a sistemului Linux pentru a elibera spațiu pe disc. Acest lucru este util și pentru întreținerea unor instalații Linux mai vechi.

Puteți utiliza Stacer pentru a elimina cache-urile pachetelor, rapoartele de blocare, jurnalele aplicațiilor și cache-urile. Cu toate acestea, ștergerea uneori a cache-urilor aplicațiilor poate încetini aplicațiile. Asigurați-vă că nu curățați cache-urile aplicațiilor pentru aplicații foarte utilizate, cum ar fi browserele web Linux.

2. BleachBit

BleachBit este un sistem de curățare de încredere care poate economisi spațiu valoros pe disc prin ștergerea fișierelor inutile de pe computerul dvs. Linux. Puteți utiliza BleachBit pentru curățarea cache-urilor, cookie-urilor, istoricului și fișierelor temporare, printre multe altele. În plus, poate curăța și datele aplicațiilor pentru multe software-uri Linux populare, cum ar fi Firefox, GIMP, KDE, APT și Vim.

Instrumente de curățare a sistemului Linux Bleachbit

Capacitatea BleachBit de a ascunde fișierele șterse anterior îl face un instrument adecvat pentru utilizatorii orientați spre securitate. De asemenea, îl puteți utiliza pentru ștergerea fișierelor de limbă nedorite și ștergerea memoriei swap. Funcția de listare albă a BleachBit facilitează, de asemenea, protejarea cu ușurință a datelor esențiale ale sistemului.

3. Măturător

Măturătoare este un instrument de curățare a sistemului simplu, dar bogat în caracteristici, pentru Linux. Este conceput pentru curățarea urmelor de utilizare a sistemului pe Linux. Dacă utilizați un computer partajat din motive personale sau profesionale, vă puteți ascunde activitățile prin Sweeper.

Instrumentele de curățare a sistemelor Linux

În plus, Sweeper facilitează recuperarea spațiului pe disc prin ștergerea fișierelor inutile. În general, poate șterge conținutul din clipboard, istoricul web și shell, cache-uri, miniaturi, intrări de finalizare și multe altele. Prin urmare, va fi o opțiune excelentă pentru persoanele care au nevoie de un sistem de curățare de încredere.

4. GCleaner

GCleaner este unul dintre cele mai ușoare instrumente de curățare a sistemului pentru Linux. Oferă o interfață grafică intuitivă, ceea ce face ca ștergerea fișierelor inutile să fie o briză. În plus, natura open-source a acestui proiect permite utilizatorilor să inspecteze codul sursă și să facă personalizările necesare.

Instrumente de curățare a sistemului Linux Gcleaner

Puteți utiliza GCleaner pentru a șterge fișiere temporare, cookie-uri Internet, cache-uri, istoric și așa mai departe. Una peste alta, este o alternativă excelentă CCleaner pentru utilizatorii Linux.

5. Ubuntu Cleaner

Ubuntu Cleaner este un software gratuit și open-source de curățare a sistemului care rulează pe toate distribuțiile majore Linux. Interfața simplă de utilizare a acestui utilitar de curățare îl face foarte ușor de utilizat pentru începători. Permite utilizatorilor să elibereze spațiu pe disc ocupat de pachete și biblioteci orfane.

Instrumente de curățare a sistemului Linux Cleaner Ubuntu

De asemenea, puteți utiliza Ubuntu Cleaner pentru a șterge memoria cache a browserului, memoria cache APT, miniaturile, pachetele învechite, programele de instalare, nucleele și multe altele. Este ușor disponibil prin PPA-uri, astfel încât să îl puteți încerca fără a construi din sursă.

6. FSlint

FSlint este unul dintre cele mai bune instrumente de curățare a sistemului Linux pentru eliminarea scamelor vechi din sistemul de fișiere. Puteți să-l utilizați pentru localizarea și eliminarea greutății problematice din fișierele sau numele fișierelor. O caracteristică cheie a FSlint este capacitatea sa de a găsi fișiere duplicate în sistemele Linux.

Instrumente de curățare a sistemului Linux Fslint

Mai mult, FSlint oferă atât interfețe bazate pe consolă, cât și interfețe GUI. Îl puteți folosi cu ușurință pentru curățarea desktopurilor, precum și a serverelor fără cap. Puteți instala FSlint prin managerul de pachete sau compilând din sursă.

7. Manager de pachete Synaptic

Manager de pachete Synaptic este un frontend GUI pentru APT (Advanced Package Tool). Îl puteți utiliza pentru curățarea pachetelor vechi, a cache-urilor, a bibliotecilor neutilizate etc. Deoarece acesta este un frontend pentru APT, puteți efectua majoritatea lucrărilor de întreținere a sistemului folosind acest instrument. În ansamblu, acesta este un instrument excelent de curățare a pachetelor pentru utilizatorii Linux care încep.

Instrumente de curățare a sistemului Linux Synaptic

Încheierea

Puteți alege dintre mai multe instrumente de curățare a sistemului Linux pentru eliminarea datelor inutile. Instrumente precum Stacer și BleachBit pot aborda o gamă largă de sarcini de curățare, în timp ce utilitare precum FSlint sunt utile pentru gestionarea problemelor specifice. Dacă folosiți Ubuntu, aflați cum puteți păstra o mașină Ubuntu curată și slabă.

Legate de:

  • Cum se remediază pachetele sparte în Linux
  • 6 teme frumoase cu pictograme Linux pe care ar trebui să le instalați
  • 4 alternative Time Machine pentru Linux

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.