7 lucruri pe care nu le știai că le-ai putea face cu căsuța de e-mail

7 lucruri pe care nu le știai că le-ai putea face cu căsuța de e-mail
⏱️ 6 min read

S-ar putea să fiți tentați să respingeți e-mailul ca fiind depășit, deoarece nu mai este la fel de popular ca mesageria instantanee și alte tipuri de comunicare online. Dar există mai multe e-mailuri decât primirea buletinelor informative săptămânale și a spamului sau gestionarea corespondenței de afaceri. Cu un cont de e-mail puteți trimite mesaje text, încărca fișiere, vă puteți actualiza rețelele sociale și chiar controla tehnologia inteligentă din casa dvs.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Trimiteți mesaje text

Trimiterea de mesaje text din contul dvs. de e-mail poate părea inutilă, dar poate fi utilă dacă sunteți departe de telefon și trebuie să trimiteți un mesaj urgent. De asemenea, este destul de simplu de realizat. Trebuie doar să deschideți o nouă schiță de e-mail și să introduceți numărul de telefon din 10 cifre al destinatarului, urmat de adresa gateway-ului SMS. Adresa gateway-ului se potrivește de obicei cu operatorul de telefonie mobilă. Așadar, veți trimite prin e-mail „@ vtext.com” dacă operatorul lor este Verizon și „@ tmomail.net” dacă este T-Mobile.

Persoana prin care trimiteți mesaje primește un text cu adresa dvs. de e-mail ca expeditor.

e-mail-primire-sms-mesaj

2. Postați pe rețelele sociale

Site-uri precum Facebook și WordPress vă oferă o adresă de e-mail specială atunci când deschideți un cont. De obicei, îl veți găsi listat în pagina de setări a contului. Puteți să vă actualizați blogul sau starea trimițând un e-mail la această adresă, care poate fi de ajutor dacă nu vă puteți conecta la cont.

e-mail-post-pe-facebook

În funcție de platformă, poate fi necesar să modificați setările suplimentare înainte de a putea utiliza această caracteristică, dar procesul este similar cu trimiterea de mesaje text prin e-mail. Pur și simplu începeți o nouă schiță de e-mail și introduceți adresa în câmpul „Către”. De asemenea, puteți posta fotografii și videoclipuri adăugându-le ca atașamente de e-mail.

3. Încărcați fișiere

Unele site-uri web care găzduiesc fișiere precum Flickr și Box vă permit să încărcați fișiere în contul dvs. prin e-mail. Similar cu Facebook și WordPress, trimiterea fișierelor ca atașamente de e-mail la o adresă specială le încarcă în contul dvs.

Adresa o veți găsi în setările dvs. pe Flickr. Dacă doriți să utilizați încărcare prin e-mail cu Box, trebuie să modificați setările fiecărui folder în care doriți să încărcați individual.

Accesați dosarul destinat, faceți clic pe „Mai multe -> Proprietăți -> Opțiuni e-mail” și bifați „Permiteți încărcările în acest dosar prin e-mail”.

4. Porniți un apel video

Pe lângă trimiterea de mesaje text și actualizarea conturilor dvs. de socializare, puteți utiliza e-mailul pentru a apela video prietenii, familia sau asociații de afaceri. Dacă aveți un cont Gmail și Google+, puteți lansa platforma de comunicare Google Hangouts Google chiar din Mesaje primite.

Faceți clic pe un nume din lista de contacte din partea stângă a paginii, apoi faceți clic pe pictograma video pentru a începe un apel video.

e-mail-lansare-hangouturi

Microsoft oferă o funcție similară care vă permite să lansați Skype din căsuța de e-mail în Outlook. Faceți clic pe pictograma Skype din partea dreaptă sus a ecranului, apoi faceți clic pe semnul plus pentru a începe o conversație nouă. Apoi, căutați persoana pe care doriți să o contactați și, dacă aceasta este disponibilă online, puteți începe un apel video cu ea.

e-mail-lansare-skype

5. Reamintim un e-mail

Dacă ați trimis vreodată în mod accidental un e-mail neterminat, ați observat o greșeală de eroare după ce ați apăsat pe Send sau pur și simplu ați trimis un mesaj greșit persoanei greșite, nu sunteți singur. Poate că unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le puteți face cu un cont de e-mail în afară de trimiterea e-mailurilor este de a nu le trimite. Google a adăugat funcționalitatea de reamintire a e-mailurilor la toate conturile Gmail în 2015. Microsoft a activat propria funcție de anulare, care vă oferă opțiunea de a reaminti și înlocui orice e-mail pe care îl trimiteți, în anul următor.

Pentru a activa rechemarea e-mailurilor cu Gmail, accesați „Setări -> Anulați trimiterea -> Activați Anulați trimiterea” și alegeți 5, 10, 15 sau 30 de secunde pentru limita de timp de anulare. Indiferent de numărul pe care îl alegeți este limita de timp pentru a vă retrage un e-mail după ce ați apăsat Trimitere.

email-undo-message-gmail

Pentru a accesa funcția de rechemare a e-mail-ului în Outlook, faceți clic pe pictograma roată Setări, alegeți „Opțiuni -> E-mail -> Anulați trimiterea” și alegeți 5, 10, 15 sau 30 de secunde pentru limita de timp de anulare.

e-mail-undo-message-outlook

6. Stocați fișierele

Probabil că contul dvs. de e-mail nu este primul loc care vă vine în minte atunci când căutați un loc unde să stocați lucruri online. Dar este o opțiune excelentă atunci când vă grăbiți și aveți nevoie de un mod rapid și fiabil de a accesa fișierele ulterior. Mai mult, conturile de e-mail au mult spațiu. Google oferă utilizatorilor Gmail 15G pentru a partaja în conturile lor Gmail, Google Drive și Google+. Microsoft oferă 15 GB spațiu de stocare pentru conturi Outlook gratuite și 50 GB dacă sunteți abonat Office 365 Home sau Office 365 Personal. Yahoo Mail oferă utilizatorilor săi 1TB spațiu de stocare gratuit.

7. Controlează-ți casa inteligentă

Credeți sau nu, puteți conecta la contul dvs. de e-mail dispozitive compatibile cu Internet, cum ar fi prize inteligente, becuri și încuietori. Serviciul web gratuit, IFTTT, care vă permite să conectați diverse servicii folosind applet-uri, face acest lucru posibil.

Mai întâi, creați un nou applet. Apoi, setați e-mailul ca declanșator și un dispozitiv inteligent precum WeMo Light Switch, WeMo Slow Cooker sau Phillips Hue ca acțiune. Dacă trimiteți un e-mail la „[email protected]”, dispozitivul dvs. inteligent execută acțiunea pe care ați specificat-o când ați creat applet-ul.

email-ifttt

e-mail-ifttt-connect-phillips-hue

Concluzie

Este posibil ca e-mailul să nu fie cel mai rapid mod de comunicare prin Internet, dar este unul dintre cele mai fiabile. Indiferent dacă aveți un cont sau mai multe, diferitele utilizări ale e-mailului depășesc cu mult simpla trimitere și primire de e-mail. Unele beneficii, cum ar fi controlul tehnologiei inteligente cu adresa dvs. de e-mail, s-ar putea să nu fie practice, dar cu siguranță arată cât de versatil poate fi e-mailul.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x