7 metode eficiente pentru ștergerea cache-ului în Windows 11

how to clear cache in Windows 11
⏱️ 13 min read

Ștergerea memoriei cache în Windows 11 poate fi o sarcină importantă pentru a menține performanța sistemului de operare. Acest lucru vă permite să ștergeți temporarul browser-ului și alte fișiere temporare pentru a vă elibera spațiu de stocare și a face ca mașina dvs. să funcționeze mai bine.

Există șapte metode eficiente pentru a vă șterge memoria cache în Windows 11. Acestea includ utilizarea setărilor browserului web pentru a șterge istoricul de navigare și cache-ul, folosind instrumentul Disk Cleanup pentru a șterge fișierele temporare de sistem, folosind comanda Run pentru a șterge cache-ul Microsoft Store și multe altele.

Indiferent de metoda pe care decideți să o folosiți, assigurați-vă că ștergeți memoria cache perioade regulare pentru a vă menține sistemul optimizat și funcționând în mod corespunzător.

Fără îndoială, Windows 11 are o mulțime de funcții, dar trebuie să rămâneți din când în când la cel mai recent sistem de operare desktop Microsoft, pentru ca acesta să funcționeze fără probleme. Avem deja un ghid despre cum să accelerați Windows 11, dar vă oferim un tutorial dedicat despre cum să ștergeți memoria cache în Windows 11. Acest ghid vă va permite să eliberați spațiu de stocare valoros pe PC-ul Windows și să remediați erorile legate de aplicație. , probleme de rețea și Microsoft Store. Deci, să nu mai pierdem timpul și să învățăm cum să ștergem memoria cache în Windows 11.

Ștergeți memoria cache în Windows 11 (2022)

În acest tutorial, am inclus șapte moduri de a șterge memoria cache în Windows 11. Pe lângă eliberarea spațiului, aceste metode vă vor ajuta, de asemenea, să remediați majoritatea (dacă există) probleme de pe computer. Extindeți tabelul de mai jos și treceți la orice secțiune care vă place.

Goliți memoria cache în Windows 11 din Setări

Cel mai simplu mod de a șterge memoria cache în Windows 11 este prin aplicația Setări. Microsoft a inclus un meniu all-in-one, unde puteți găsi toate fișierele cache și fișierele de stocare temporară care ocupă spațiu pe computer. De aici, puteți șterge fără probleme memoria cache și puteți elibera spațiu pe computerul cu Windows 11. Iată cum să faceți asta.

1. Mai întâi, apăsați comanda rapidă de la tastatură „Win + I” în Windows 11 pentru a deschide aplicația Setări. Apoi navigați la „Sistem -> Stocare„.

2. Apoi faceți clic pe „Fișiere temporare„.

Ștergeți memoria cache în Windows 11 (2022)

3. Computerul dvs. cu Windows 11 va dura acum ceva timp pentru a procesa toate fișierele și în decurs de un minut va afișa toate fișierele din cache stocate pe computer. Împreună cu asta, va afișa și folderul Descărcări, Windows Update Cleanup etc. Aici, debifați „descărcări” și faceți clic pe “eliminați fișiereleButonul “. Asta este. Toate fișierele din cache, indiferent dacă sunt legate de un program sau legate de Windows Update, vor fi complet eliminate.

Notă: Vă rugăm să rețineți că, după ștergerea fișierelor Windows Update, nu veți putea reveni fără probleme la Windows 10. Deci, pentru mai multe informații despre cum să reveniți la Windows 10 din Windows 11, urmați tutorialul nostru legat.

goliți memoria cache Windows 11

Ștergeți memoria cache în Windows 11 folosind Disk Cleanup

Dacă sunteți un utilizator vechi ca mine și doriți să ștergeți memoria cache în Windows 11 prin instrumentul vechi de curățare a discului (sau Clean Manager), atunci o puteți face fără efort. Instrumentul este similar cu cel pe care îl obținem prin aplicația Setări Windows 11, dar oferă o interfață mai familiară pentru utilizatorii veterani de Windows. Pentru a ști cum să accesați rapid instrumentul Disk Cleanup pentru a șterge elementele din cache în Windows 11, urmați pașii de mai jos.

1. Apăsați comanda rapidă de la tastatură „Windows + R” pentru a deschide fereastra Run. aici, scrie cleanmgr și apăsați Enter.

cleanmgr

2. Acum veți vedea o fereastră pop-up care vă cere să selectați o unitate. Selectați unitatea „C” și faceți clic pe „OK”.

cleanmgr

3. Apoi faceți clic pe „Curățați fișierele de sistem” în următoarea fereastră care apare. Aceeași fereastră pop-up ca la pasul anterior poate apărea din nou. Selectați unitatea „C” și apăsați Enter încă o dată.

cleanmgr

4. Acum derulați în jos și selectați toate elementele din cache, inclusiv fișierele temporare, miniaturile, înregistrările indexate și multe altele. De asemenea, puteți elimina fișierele din cache legate de Windows Update folosind acest instrument pe computerul dvs. cu Windows 11. În cele din urmă, faceți clic pe „OK” și ați terminat.

Ștergeți memoria cache în Windows 11 (2022)

Ștergeți memoria cache a aplicației în Windows 11

Când utilizați o aplicație pe computerul dvs. cu Windows 11, aceasta își păstrează fișierele în cache în folderul temporar, cunoscut și sub numele de folderul Temp, pe computerele cu Windows 11. Uneori, aplicațiile nu curăță aceste fișiere și ocupă o cantitate semnificativă din dvs. depozitare. Deci, pentru a șterge manual memoria cache a aplicației în Windows 11, ștergeți fișierele din folderul Temp. Așa funcționează:

1. Deschideți fereastra Run utilizând comanda rapidă de la tastatură „Win + R”. Acum scrie %tmp% și apăsați Enter.

Ștergeți memoria cache în Windows 11 (2022)

2. În folderul „Temp”, selectați-le pe toate și ștergeți-le. Nu veți putea șterge unele dintre aceste fișiere, deoarece ar putea fi utilizate de unele aplicații active, așa că le puteți sări peste ele. Această metodă va șterge cea mai mare parte din memoria cache a aplicației de pe computerul cu Windows 11.

Ștergeți memoria cache în Windows 11 (2022)

Ștergeți memoria cache DNS în Windows 11

În plus față de memoria cache a aplicațiilor, cache-ul Windows Update, cache-ul de miniaturi etc., există un cache DNS care este stocat de Windows 11 pentru a prelua rapid numele de domeniu de la adresa IP. Dacă un site web nu se deschide pentru dvs., ar trebui să încercați să ștergeți memoria cache DNS pentru a remedia problemele de rețea pe computerul dvs. cu Windows 11. În această secțiune, vom afla cum să ștergeți memoria cache DNS pe Windows 11 și să reconstruim DNS de acum.

1. Apăsați tasta Windows o dată și tastați „command prompt”. Acum faceți clic pe „Executați ca administrator” în panoul din dreapta pentru a deschide Command Prompt cu privilegii de administrator.

Ștergeți memoria cache DNS în Windows 11

2. Odată ce se deschide fereastra Prompt de comandă, rulați următoarea comandă și va șterge memoria cache DNS de pe computerul dvs. cu Windows 11. Acum, reporniți computerulsi asta e.

ipconfig /flushdns
Ștergeți memoria cache DNS în Windows 11

Ștergeți memoria cache a Microsoft Store în Windows 11

Microsoft Store menține, de asemenea, o cantitate bună de cache în Windows 11 pentru a afișa rapid rezultatele căutării și pentru a oferi o experiență superioară utilizatorului. Cu toate acestea, dacă aveți probleme cu Microsoft Store care nu funcționează sau nu descărcați aplicații pe Windows 11, goliți memoria cache și verificați dacă problema persistă. Asa o poti face.

1. Apăsați „Windows + R” pentru a deschide fereastra Run. aici, scrie wsreset și apăsați Enter.

Ștergeți memoria cache a Microsoft Store în Windows 11

2. Acesta va fi clătiți instantaneu Cache din Microsoft Store în Windows 11 și puteți încerca să descărcați din nou aplicațiile preferate.

Ștergeți memoria cache a Microsoft Store în Windows 11

Ștergeți automat memoria cache în Windows 11 cu Storage Sense

Dacă nu doriți să ștergeți manual toate fișierele stocate în cache și temporare în Windows 11, puteți automatiza acest proces cu Storage Sense. Va verifica periodic dacă există fișiere redundante și le va șterge, eliberând spațiu pe computer fără prea mult efort. Acesta este modul în care îl puteți configura.

1. Deschideți aplicația Setări apăsând comanda rapidă „Windows + I”. Acum trece la Sistem -> Stocare.

sens de stocare

2. Aici, activați opțiunea pentru „sens de stocare,” și atât. Windows 11 se va ocupa acum de ștergerea cache-ului din fundal.

memoria cache șterge sensul de stocare

3. Caracteristica Storage Sense vă oferă opțiuni de personalizare pentru a alege cât timp doriți să păstrați memoria cache și fișierele temporare pe computer. Faceți clic pe „Senț de stocare” pentru a stabiliți programe de curățenie pe următoarea pagină de configurare. Puteți alege să rulați acest instrument atunci când spațiul de stocare este redus, în fiecare zi, în fiecare săptămână sau în fiecare lună. Acest instrument vă permite, de asemenea, să activați opțiunea de ștergere periodică a conținutului Coșului de reciclare și a dosarului Descărcări.

Ștergeți automat memoria cache cu Storage Sense în Windows 11

Goliți memoria cache în Windows 11 folosind un program terță parte

Mulți utilizatori preferă ca CCleaner să golească memoria cache pe Windows 11. Cu toate acestea, nu l-aș recomanda, deoarece aplicația CCleaner a devenit un adware în acest moment. De fapt, Microsoft recent agregat CCleaner la lista „Aplicații potențial nedorite (PUA)”. Ca alternativă, vă sugerez să utilizați BleachBit, care este gratuit și open source. Vă permite să ștergeți memoria cache a sistemului și aplicații precum Google Chrome, VLC și multe altele. Iată cum să-l folosești.

1. Continuă și descărcați bitul de înălbitor de pe site-ul lor prin link chiar aici. După aceea, instalați aplicația folosind fișierul EXE descărcat.

2. Acum, deschideți aplicația și selectați elementele din cache menționate în diferite aplicații. De asemenea, puteți alege să eliminați fișierele temporare și alte tipuri de junk de pe computerul dvs. cu Windows 11. După aceea, faceți clic pe „Curat” în partea de sus, și gata.

Ștergeți memoria cache în Windows 11 cu un program bleachbit terț

Ștergeți fișierele cache din Windows 11 și eliberați spațiu

Iată cele șapte metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a șterge memoria cache pe computerele cu Windows 11. De la memoria cache la nivel de sistem de operare până la datele aplicației, DNS și memoria cache Microsoft Store, am inclus toate modalitățile pe care le puteți elimina fișierele cache temporare de pe computerul dvs. Oricum, asta e tot de la noi. Dacă doriți să activați filele în File Explorer în Windows 11, avem un ghid ingenios legat aici pentru dvs. Și dacă doriți să setați pictogramele din bara de activități Windows 11 să nu fuzioneze niciodată, urmați tutorialul nostru. În cele din urmă, dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Windows 11 vine cu numeroase funcții utile, dar este important să vă asigurați că sistemul de operare rămâne la zi pentru a funcționa fără probleme. Pentru a remedia erorile legate de aplicații, probleme de rețea și Microsoft Store, este recomandat să ștergeți memoria cache în mod regulat. Există mai multe modalități de a face acest lucru, inclusiv prin aplicația Setări, Disk Cleanup, ștergerea manuală a cache-ului aplicațiilor sau a cache-ului DNS, prin Microsoft Store sau chiar prin automatizarea procesului cu Storage Sense. Cu toate acestea, se recomandă evitarea utilizării aplicației CCleaner și înlocuirea acesteia cu o altă opțiune, precum BleachBit, care este gratuit și open source. În general, ștergerea cache-ului în Windows 11 poate rezolva probleme și poate elibera spațiu de stocare valoros.
Încheiem aici articolul nostru, dar tehnologia ne ține mereu conectați. Îți mulțumim că ai fost alături de noi în această călătorie prin lumea gadget-urilor și tehnologiilor moderne. Nu uita să rămâi la curent cu ultimele noutăți și să ne urmărești pentru mai multe informații și articole interesante despre tehnologie. Până data viitoare, KeepTeching!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x