7 moduri de a accelera Ubuntu

7 moduri de a accelera Ubuntu

Ubuntu este deja zippy, mai ales dacă vii la Linux din lumea Windows. Cu toate acestea, este posibil să fi auzit că sunt disponibile distribuții mai rapide. De ce Ubuntu răspunde mai lent decât ei? Puteți face ceva pentru a-i da un impuls? Raspunsul este da. Dacă credeți că sistemul dvs. Ubuntu devine „lent”, iată câteva modalități de a vă accelera Ubuntu.

1. Curățați fișierele temporare și jurnal neutilizate cu BleachBit

Primul pas pentru accelerarea computerului este curățarea pufului lăsat în urmă de utilizarea zilnică. Acesta poate fi fișierele dvs. temporare sau fișierele jurnal care pot ocupa mult spațiu de stocare. Când spațiul de stocare se umple, sistemul devine lent.

Puteți rezolva această problemă cu BleachBit.

1. Instalați BleachBit cu:

2. Rulați Bleachbit din meniul aplicațiilor.

3. Alegeți tipurile de fișiere pe care doriți să le curățați. Vă sugerăm totul sub Apt, journald și intrarea de fișiere temporare sub scanare profundă.

4. Faceți clic pe Curățare în partea stângă sus.

2. Accelerați timpul de pornire scăzând timpul de expirare Grub

Grub este programul de încărcare implicit pentru majoritatea distribuțiilor Linux și ne modificăm opțiunile de pornire în timpul pornirii. Dacă utilizați întotdeauna aceeași opțiune de pornire, puteți face ca Grub să omită meniul de opțiuni.

1. Începeți editând configurația Grub cu:

Accelerează Ubuntu Gedit Grub

2. Localizați linia GRUB_TIMEOUT=X, unde X este momentul în care Grub este setat în prezent să aștepte alegerea dvs.

Accelerați Ubuntu Grub Timeout

3. Schimbați-l cu ceva de genul 2 secunde – suficient timp pentru a face o alegere, dar și suficient de scurt pentru a nu fi enervant.

4. Salvați modificările și ieșiți din editor. Actualizați grub cu:

Accelerați Ubuntu Update Grub

Modificările dvs. vor fi active la următoarea repornire.

3. Reduceți timpul de pornire a aplicației cu Preîncărcare

Preload este un daemon care rulează în fundal și urmărește ce aplicații folosim cel mai mult și ce fișiere au nevoie. Pe baza acestei analize, încarcă automat acele fișiere, accelerând timpul de încărcare a aplicațiilor noastre preferate.

Preîncărcarea este o altă soluție aproape complet automată pe care o puteți instala și profita de avantajele sale fără a fi nevoie să faceți altceva pentru ao utiliza.

Pentru a instala Preload, deschideți un terminal și introduceți:

Accelerați preinstalarea instalării Ubuntu

După instalare, Preload va rula automat la următoarea pornire. Nu este necesară nicio intervenție sau configurare a utilizatorului.

Notă: Deși Preîncărcarea nu are efecte secundare semnificative, utilitatea sa depinde de modul în care utilizați computerul și de cât de mult RAM are. Acest lucru se datorează faptului că preîncărcarea se bazează pe modele de utilizare, astfel încât să poată ghici că, de exemplu, după încărcarea Firefox, puteți rula, de asemenea, o aplicație de notare. Dacă computerul dvs. are mai puțin de 8 GB de memorie RAM sau dacă modelul de utilizare este neregulat, nu ezitați să ignorați Preîncărcarea.

4. Eliminați lucrurile inutile din AutoStart

Unele aplicații pornesc automat când intrăm pe desktopul nostru și pot încetini desktopul. Astfel, este mai bine să le opriți din lansarea automată sau să adăugați o întârziere la pornirea lor.

1. Accesați meniul aplicației și căutați „Preferințe aplicații de pornire”. Când apare intrarea, rulați-o.

2. Uită-te la lista de software care se încarcă automat ori de câte ori te conectezi la desktop.

Accelerați aplicațiile de pornire Ubuntu

3. Eliminați-le pe cele de care nu aveți nevoie activ, selectându-le și faceți clic pe butonul Eliminare din dreapta.

5. Îmbunătățiți viteza cu zRam

zRam creează un spațiu de swap comprimat în memoria RAM. Când memoria RAM începe să se umple, zRAM va începe să comprime o parte din conținutul său, fără a fi nevoie să se întoarcă pentru a schimba spațiul de pe dispozitivele dvs. de stocare.

Din fericire, utilizarea zRAM astăzi este mai ușoară ca niciodată. Este acceptat în majoritatea nucleelor ​​moderne și trebuie doar să instalați un script inclus în depozitele implicite pentru a-l configura automat pentru specificațiile computerului. Pentru a face asta:

1. Deschideți un terminal și instalați scriptul de configurare zRAM:

Accelerați instalarea Ubuntu Zram

2. Reporniți computerul și zRAM va rula automat.

Dacă doriți să aflați mai multe despre zRAM și cum să îl personalizați, consultați acest ghid cuprinzător de zRAM.

6. Prioritizează-ți aplicațiile cu Ananicy

Ananicy este un daemon auto-frumos care rulează automat la pornire și acordă prioritate tuturor software-urilor și serviciilor active. Face acest lucru folosind o colecție de reguli predefinite, printre care puteți adăuga propriile dvs. reguli. Teoretic, vă poate ajuta computerul să se simtă mai ferm, instalându-l pur și simplu.

Pentru a-l instala:

Rulați terminalul.

Mutați-vă într-un folder precum ~ / Descărcări, deoarece va trebui mai întâi să descărcați fișierele sursă ale lui Ananicy.

1. Deschideți un terminal și clonați aplicația din pagina GitHub:

Accelerați Ubuntu Git Clone Ananicy

2. Pachetați aplicația pentru Ubuntu cu:

Accelerați pachetul Ubuntu Ananicy

3. Instalați versiunea ambalată a Ananicy cu:

Accelerați Ubuntu Instalați pachetul Ananicy

4. Aplicația va fi activă după următoarea repornire. Dacă instalarea sa eșuează din cauza dependențelor, probabil că nu aveți schedtool si make instrumente instalate. Rezolvați problema instalându-le cu:

Accelerați instalarea Ubuntu Make Schedtool

După ce ambele sunt instalate, încercați să reinstalați pachetul deb al lui Ananicy.

Dacă doriți să vă extindeți dincolo de regulile implicite ale Ananicy și să vă personalizați propriile priorități pentru aplicațiile dvs., consultați ghidul nostru detaliat despre Ananicy aici.

7. Utilizați un mediu de lucru diferit

Gnome este minunat, dar poate fi destul de intensiv în resurse. Deși îl puteți optimiza pentru a utiliza mai puține resurse, acesta nu poate deveni niciodată la fel de zippy ca un mediu mai ușor, cum ar fi XFCE. Frumusețea Linux-ului este însă că nu ești blocat cu Gnome. Puteți instala și utiliza orice mediu de desktop pe care îl doriți pe Ubuntu.

Instalarea XFCE pe Ubuntu este la fel de ușoară ca introducerea următoarelor într-un terminal:

Accelerați Ubuntu Instalați Xfce

Aceasta va instala o versiune „de bază” a XFCE. Dacă doriți să îl transformați în Xubuntu intead, utilizați comanda:

La următoarea conectare, veți putea comuta între diferitele medii desktop.

Accelerați Ubuntu Alegeți De

Încheierea

Dacă ați folosit oricare dintre metodele de mai sus pentru a vă accelera mașina Ubuntu, cu siguranță veți observa o îmbunătățire a performanței computerului. Pentru a adăuga experiență dvs., aflați aceste comenzi rapide de la tastatură pentru a face lucrurile mai repede sau curățați mașina Ubuntu cu aceste sfaturi.

Legate de:

  • Cum să comprimați și să împărțiți fișierele în Ubuntu
  • Cum se configurează mai multe fusuri orare în Ubuntu
  • Cum să gestionați utilizatorii din Ubuntu
Scroll to Top