7 moduri de a personaliza bara de activități în Windows 10

7 moduri de a personaliza bara de activități în Windows 10
⏱️ 6 min read

Bara de activități este una dintre cele mai utile părți ale Windows. Cel mai bun lucru despre bara de activități este că are o amprentă minimă pe ecranul general, dar face multă muncă și oferă acces rapid la toate aplicațiile preferate, meniul Start, calendarul, aplicațiile de fundal etc. Iată cum puteți continua personalizați aspectul sau funcționalitatea barei de activități.

1. Adăugați colecția Favorite

Știați că puteți adăuga bare de instrumente cu comenzi rapide la folderele, aplicațiile și fișierele preferate din bara de activități? Aceasta este una dintre cele mai puțin cunoscute, dar utile caracteristici ale barei de activități. Pentru a crea o bară de instrumente, faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați „Bare de instrumente -> Linkuri”.

Aceasta va crea o bară de instrumente goală numită Legături. Pentru a adăuga fișiere, foldere sau comenzi rapide pentru aplicații, pur și simplu trageți-le și plasați-le pe ea. Windows va crea automat o comandă rapidă și o va adăuga la bara de instrumente Legături. Pentru a vizualiza fișierele adăugate sau comenzile rapide ale folderelor, faceți clic pe pictograma săgeată dublă de lângă „Link-uri” și faceți clic pe orice element pentru a le deschide.

Dacă sunteți curioși, toate comenzile rapide pe care le adăugați la bara de instrumente Legături sunt stocate aici „C: Utilizatori Preferințe Legături”. Puteți crea comenzi rapide în acest folder și acestea vor apărea în bara de instrumente Legături.

2. Adăugați Network Speed ​​Monitor

Barele de instrumente din bara de activități pot fi utilizate pentru mult mai mult decât comenzi rapide simple. Un astfel de lucru este capacitatea de a afișa viteza rețelei. Pentru a afișa viteza rețelei pe bara de activități, descărcați și instalați o aplicație gratuită numită NetSpeedMonitor. După instalare, faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați „Bare de instrumente -> NetSpeedMonitor”.

customize-taskbar-win10-netspeedmonitor

Aia este. Aplicația va detecta automat placa de rețea activă și va afișa viteza de încărcare și descărcare pe bara de activități. Puteți personaliza diferite setări, cum ar fi placa de rețea pe care să o monitorizați, ce valori de viteză utilizați etc., din setările aplicației. Jucați cu aplicația timp de câteva minute și veți vedea un număr mare de opțiuni pentru a personaliza aspectul.

3. Faceți bara de activități neclară, transparentă sau adăugați un design fluent

În Windows 10 puteți schimba culoarea barei de activități și, de asemenea, să o faceți semitransparentă. În afară de asta, nu puteți face nimic mult. Cu toate acestea, folosind o aplicație gratuită numită TranslucentTB, puteți face bara de activități complet transparentă, puteți adăuga un efect de estompare sau chiar puteți adăuga un design fluent cu un singur clic.

customize-taskbar-win10-transparent-taskbar

Doar instalați aplicația, faceți clic dreapta pe ea și selectați modul de proiectare din meniul obișnuit. Aia este.

4. Schimbați poziția barei de activități

În mod implicit, Windows poziționează bara de activități în partea de jos a ecranului. Acest lucru este în general suficient de bun pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, utilizând aplicația de setări, puteți schimba poziția barei de activități în părțile laterale sau superioare ale ecranului. Schimbarea poziției barei de activități în lateral este deosebit de utilă dacă aveți un monitor panoramic sau ultra-panoramic, deoarece veți obține mai mult spațiu vertical, îndepărtându-l din partea de jos a ecranului.

customize-taskbar-win10-taskbar-position

Pentru a schimba poziția barei de activități, căutați „Setările barei de activități” în meniul Start și deschideți-o. Acum, selectați noua poziție din meniul derulant din secțiunea „Locația barei de activități pe ecran”.

5. Creați etichete pentru fereastra de afișare a barei de activități

Dacă ați folosit Windows XP, atunci știți că Windows obișnuia să afișeze pictogramele barei de activități cu etichetele lor. Cu Windows 7, Microsoft a făcut tranziția pentru a afișa doar pictogramele. Acest lucru economisește puțin spațiu pe bara de activități prin combinarea acelorași pictograme ale aplicației și arată și el frumos. Dar dacă doriți, puteți face ca Windows 10 să afișeze etichete împreună cu pictogramele pentru ferestrele active.

customize-taskbar-win10-show-lables

Pentru activare, căutați „Setările barei de activități” în meniul Start, apoi derulați în jos și selectați „Când bara de activități este plină” sau „Niciodată” din meniul derulant de sub „Combinați butoanele barei de activități”.

6. Scoateți butonul Peek

Dacă priviți cu atenție colțul din dreapta jos al ecranului, veți vedea un buton subțire care vă permite să aruncați o privire la desktop atunci când treceți peste acesta. Când faceți clic, vă va duce la desktop.

Deși util în unele cazuri, nu-mi amintesc ultima dată când am folosit această caracteristică pentru scopul propus. De fapt, din când în când declanșez accidental acest buton și mă întreb de ce mă uit la desktopul meu. Deci, dacă sunteți ca mine și nu utilizați butonul Peek to Preview, îl puteți dezactiva.

customize-taskbar-win10-disable-peek-to-preview

Pentru a dezactiva vizualizarea pentru previzualizare, căutați „Setările barei de activități” în meniul Start și deschideți-l. Acum, comutați comutatorul sub „Utilizați Peek to Preview” pentru a dezactiva. Această acțiune va dezactiva instantaneu peek pentru previzualizare. Puteți merge în continuare la desktop dând clic pe acesta.

7. Creșteți înălțimea barei de activități

Dacă bara de activități este plină, Windows va afișa o bară de derulare, astfel încât să vă puteți deplasa înainte și înapoi între toate aplicațiile de pe bara de activități. Dacă nu vă place acest comportament, puteți crește înălțimea barei de activități pentru a crea spațiu suplimentar.

customize-taskbar-win10-unlock-taskbar

Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe bara de activități și debifați opțiunea „Blocați bara de activități”.

customize-taskbar-win10-taskbar-height

Apoi, așezați mouse-ul pe marginea superioară a barei de activități și trageți-l în sus. Această acțiune va crește înălțimea barei de activități. După ce sunteți mulțumit, faceți clic dreapta pe bara de activități și bifați opțiunea „Blocați bara de activități”. Este posibil să nu arate frumos, dar îmbunătățește ușurința de utilizare pe o bară de activități aglomerată.

Dacă aveți trucuri de personalizare a barei de activități care nu sunt acoperite mai sus, împărtășiți-le în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x