7 motive pentru care utilizatorii ar trebui să facă upgrade la Windows 10

7 motive pentru care utilizatorii ar trebui să facă upgrade la Windows 10

Windows 8 este un dezastru datorită noului său ecran de pornire, interfeței cu ecran tactil forțat și aplicațiilor greoaie și de calitate scăzută. Rectificând aproape toate dezavantajele Windows 8 și inclusiv lucrurile bune ale Windows 7, Microsoft a dezvăluit Windows 10.

Spre deosebire de alte versiuni anterioare, Microsoft a primit de fapt feedback de la utilizatori pentru a îmbunătăți caracteristicile și estetica vizuală. Iată câteva motive convingătoare pentru care ar trebui să luați în considerare actualizarea la Windows 10.

1. Meniu Start și interfață utilizator actualizate

Pentru aproape orice utilizator Windows, meniul Start este una dintre cele mai utilizate caracteristici. În Windows 8, Microsoft l-a schimbat complet. În Windows 10, mult iubitul meniu Start a făcut o mare revenire cuprinzând cele mai bune versiuni de Windows 7 și 8. Chiar și butonul de pornire este înapoi la locul potrivit – nu mai există jocuri ascunse ca în Windows 8.

Meniul Start din Windows 10 are două jumătăți. Partea stângă a meniului Start are exploratorul obișnuit de fișiere, cele mai utilizate aplicații și aplicațiile instalate recent. În partea dreaptă aveți aplicațiile moderne cu plăci live. Unul dintre cele mai bune lucruri despre meniul de pornire Windows 10 este că este foarte personalizabil și totuși ușor de utilizat.

În plus, Microsoft a actualizat interfața utilizatorului cu noi pictograme, sunete, pictograme tactile și mouse-uri, etc. Toate aplicațiile moderne sunt acum deschise la fel ca aplicațiile obișnuite. Mai mult, Windows 10 are un centru de notificare strălucitor și de fapt util pentru a face față tuturor notificărilor și a altor lucruri.

2. Cortana

Microsoft a introdus oficial Cortana în Windows 10, un asistent digital personal pentru computer. În mod implicit, Cortana va sta chiar lângă butonul Start și o puteți invoca doar spunând “Hei, Cortana”. Desigur, Cortana este o caracteristică complet opțională și trebuie să o activați în mod specific pentru a începe să o utilizați.

Cu Cortana activată, puteți vorbi și face computerul să facă lucruri precum activarea și dezactivarea WiFi-ului sau Bluetooth-ului, căutarea fișierelor și folderelor, interacțiunea cu playerul de muzică, luarea de note rapide, lansarea unei aplicații etc.

Mai mult, Cortana vă poate arăta notificări bazate pe locație și chiar vă poate urmări calendarul și programele. De exemplu, dacă anunțați Cortana când vă întoarceți acasă de la serviciu, acesta vă poate arăta automat actualizări de trafic și alte date dintr-o privire rapidă, astfel încât să puteți reprograma, dacă este necesar.

În cele din urmă, dacă aveți instalată tehnica, încercați să întrebați Cortana “Care este răspunsul pentru Viață, Univers și totul?

3. Microsoft Edge

Microsoft Edge este noul browser web implicit din Windows 10 și este conceput pentru a concura cu browserele majore precum Chrome și Firefox. Spre deosebire de Internet Explorer, Edge este construit de la bază și este rapid și ușor de utilizat. Nu numai că subliniază viteza și interfața de utilizare minimă, dar are și o varietate de instrumente, incluzând dar fără a se limita la lista de citire, integrarea Cortana, modul de citire, instrumente pentru adnotarea și partajarea paginilor web și multe altele.

windows10-upgrade-edge

Cu motorul său de căutare “Bing” implicit, vă poate afișa rezultatele instantaneu în timp ce introduceți în continuare bara de adrese. Este util să știți lucruri precum prognoza meteo, actualizări de trafic etc. Desigur, acest lucru nu înseamnă că Internet Explorer nu mai există; este doar ascuns adânc.

4. DirectX 12

Dacă sunteți un jucător, atunci DirectX 12 este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le veți auzi despre Windows 10. În caz că nu știți, DirectX 12 este un API grafic de nivel scăzut care oferă un model de filetare mai bun decât DirectX 11 anterior. pentru a îmbunătăți performanța plăcilor grafice și a jocurilor, menținând în același timp consumul de energie cât mai mic posibil

Încă un lucru bun la DirectX 12 este că oferă dezvoltatorilor de jocuri un control profund de tip consolă pentru ajustări rafinate. Mai mult, nu aveți nevoie de fapt de o placă grafică pentru a vă bucura de întregul potențial al DirectX 12, deoarece poate fi activat cu ușurință de către drivere.

Dacă sunteți jucător, actualizarea la Windows 10 vă va îmbunătăți cu siguranță experiența de joc.

5. Integrare Xbox

Cu Windows 10 puteți acum să transmiteți în flux jocurile dvs. Xbox One pe computer. Dacă sunteți proprietarul Xbox One, nu mai trebuie să stați în fața acestuia pentru a vă juca jocul preferat. Windows 10 vine preinstalat cu aplicația Xbox și, odată activat, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați controlerul la computer, iar jocurile vor începe să fie redate prin rețeaua locală.

Partea bună a aplicației Xbox este că vine cu mai multe funcții Xbox, cum ar fi prieteni, realizări, asistență pentru lansarea aplicațiilor etc. Decalajul în flux depinde în totalitate de puterea rețelei dvs. de acasă. de exemplu, dacă aveți o rețea de domiciliu bună și rapidă, atunci nu ar trebui să existe un decalaj vizibil în streaming.

6. Continuum

Continuum își propune să ofere aceeași experiență de calcul sau experiență de utilizator, indiferent de dispozitivul pe care îl folosești. Spre deosebire de Windows 8, Windows 10 nu te mai obligă să folosești ecranul tactil. În schimb, Continuum se asigură că sistemul de operare funcționează fără cusur, fără nicio lovitură de viteză, indiferent de tipul dispozitivului sau de dimensiunea ecranului.

Continuum permite Windows să adopte atât dispozitivele desktop, cât și tabletele din mers și oferă o interfață de utilizator naturală, fără compromisuri și familiară pe toate dispozitivele. Uită-te la videoclipul distribuit mai sus pentru a vedea cât de minunată este caracteristica Continuum.

7. Windows 10 este gratuit

În ultimele luni, au existat mai multe speculații că Windows 10 ar fi un serviciu bazat pe abonament. Dar nu asta este. Spre deosebire de toate actualizările pe care le-am văzut de-a lungul anilor, Windows 10 este de fapt gratuit pentru toți utilizatorii autentici de Windows 7 și 8, atâta timp cât vă actualizați sistemul în termen de un an de la data lansării.

Acestea fiind spuse, Windows 10 este gratuit pentru mulți, dar nu pentru toți. Actualizările Enterprise nu sunt gratuite, iar RT-urile vor primi o versiune dezactivată a Windows 10 ca parte a programului de actualizare.

Concluzie

Nu se poate nega că noul sistem de operare aduce mai multe îmbunătățiri cu viteză, securitate și stabilitate. Mai mult, există o mulțime de caracteristici noi și convingătoare, cum ar fi Snap Assist, desktop-uri virtuale, aplicații Cross Platform, securitate îmbunătățită, servicii muzicale noi, dezvoltare continuă a sistemului de operare etc.

Acestea sunt motivele mele convingătoare care mă fac să fac upgrade la Windows 10. Deci, ce crezi, vrei să faci upgrade la Windows 10?

Împărtășiți-vă gândurile și experiențele despre noul Windows 10 folosind formularul de comentarii de mai jos.

Scroll to Top