7 reguli .htaccess pe care ar trebui să le cunoască fiecare utilizator WordPress

7 reguli .htaccess pe care ar trebui să le cunoască fiecare utilizator WordPress
⏱️ 4 min read

Dacă vă găzduiți site-ul pe un server Apache, veți întâlni fișierul Hypertext Access sau „.htaccess” pe scurt. Acest fișier vă permite să creați reguli și să controlați accesul la fișiere și dosare în rădăcină și subdirectoare. De fapt, dacă deschideți fișierul .htaccess situat în directorul rădăcină WordPress, veți vedea un fragment de cod legat de setările permalink WordPress. Cu toate acestea, puteți face mult mai mult cu acest fișier. Iată șapte dintre cele mai bune reguli .htaccess pe care fiecare utilizator WordPress ar trebui să le cunoască și să le implementeze.

Notă:

1. Dacă nu se specifică altfel, toate fragmentele de cod partajate mai jos ar trebui adăugate în fișierul .htaccess situat în directorul rădăcină al site-ului dvs. web.

2. Înainte de a efectua modificări, asigurați-vă că aveți o copie de siguranță bună a fișierului, astfel încât să îl puteți restabili dacă ceva nu merge bine.

1. Dezactivați navigarea prin directoare în WordPress

Dezactivarea navigării în director este unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți atunci când instalați WordPress. Dacă navigarea directorului este activată, acesta vă expune directorele și permite oricărui vizitator al site-ului să navigheze prin tEm. Deși unele gazde web îl dezactivează în mod implicit, majoritatea îl lasă activat. Pentru a dezactiva navigarea prin director, tot ce trebuie să faceți este să adăugați următorul cod în fișierul dvs. .htaccess.

2. Creați 301 redirecționări

Există multe plugin-uri pentru WordPress care vă permit să redirecționați adresele URL cum doriți. Dar dacă doriți să redirecționați doar câteva adrese URL, atunci nu trebuie să utilizați un plugin dedicat; tot ce trebuie să faceți este să utilizați un fragment de cod ca cel de mai jos. Nu uitați să înlocuiți adresele URL în funcție de nevoile dvs.

3. Activați cache-ul browserului

Utilizând fișiere .htaccess, puteți activa, de asemenea, cache-ul browserului, care permite site-ului dvs. să se încarce mai repede pentru vizitatorii care revin. Pentru a activa stocarea în cache a browserului, tot ce trebuie să faceți este să adăugați fragmentul de cod de mai jos în fișierul dvs. .htaccess.

4. Activați pagina de întreținere atunci când este necesar

Dacă efectuați o întreținere rapidă pe site-ul dvs. sau dacă site-ul dvs. este defect dintr-un anumit motiv, atunci utilizarea unui plugin de întreținere elegant nu poate fi o alegere bună. În aceste situații, creați o pagină HTML cu un mesaj simplu de întreținere, încărcați-o în directorul rădăcină și utilizați fragmentul de cod de mai jos pentru a redirecționa vizitatorii site-ului dvs. către pagina de întreținere. Nu uitați să înlocuiți „maintenance.html” cu orice nume de fișier ați ales.

wp-htaccess-tips-maintenance

5. Limitați accesul la zona de administrare

Dacă sunteți singurul utilizator de pe site-ul dvs. WordPress, atunci împiedicarea altor persoane să vă acceseze zona de administrare vă poate ajuta să vă sporiți securitatea site-ului. Pentru a restricționa accesul altor persoane la zona de administrare, pur și simplu utilizați fragmentul de cod de mai jos. Înlocuiți 192.168.0.1 cu adresa dvs. IP reală. După cum puteți vedea, puteți adăuga și mai multe adrese IP dacă doriți.

wp-htaccess-tips-protect-admin-area

6. Interziceți o adresă IP

Dacă vedeți o mulțime de activități suspecte de la o anumită adresă IP, atunci o puteți interzice cu ușurință folosind regulile .htaccess. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați regula de mai jos în timp ce înlocuiți adresa IP cu adresa IP reală suspectă.

7. Protejați fișierul .htaccess

Deoarece puteți face atât de multe cu fișierul dvs. .htaccess, este important să protejați fișierul împotriva oricăror utilizatori neautorizați. Pentru aceasta, pur și simplu adăugați fragmentul de cod de mai jos.

Concluzie

Există multe alte lucruri pe care le puteți adăuga în fișierul dvs. .htaccess, dar cele șapte menționate mai sus ar trebui să fie suficiente pentru moment. Faceți comentarii mai jos despre partajarea regulilor și sfaturilor dvs. preferate .htaccess.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x