7 scanere de porturi Linux pentru administratori și entuziaști

7 Port scanner Linux per amministratori e appassionati
⏱️ 6 min read

Scannerele de porturi sunt instrumente care ajută utilizatorii să identifice porturile deschise pe o rețea de calculatoare. Administratorii le pot folosi pentru revizuirea politicilor de securitate și monitorizarea serviciilor de rețea. În plus, o abundență de scanere de porturi Linux facilitează descoperirea informațiilor sensibile de rețea. În acest ghid, ne uităm la unele dintre cele mai bune scanere de port disponibile pentru utilizatorii Linux. Utilizatorii abia începători le pot folosi pentru a câștiga experiență practică cu securitatea rețelei.

1. Nmap

Nmap, sau Network Mapper, a fost cel mai important instrument de scanare a porturilor de zeci de ani. De la profesioniști în securitate cibernetică la administratori de rețea, toată lumea folosește Nmap – chiar și băieții răi. Setul larg de caracteristici Nmap îl face o alegere potrivită pentru recunoaștere. Puteți utiliza Nmap pentru a verifica porturile deschise, pentru a descoperi informații despre gazdă, versiuni de mesaje, active de rețea etc.

Mai mult, Nmap Scripting Engine (NSE) îl face foarte personalizabil. Utilizatorii veterani pot crea scripturi sofisticate adaptate pentru a îndeplini cerințele personalizate folosind NSE. Totuși, nu vă faceți griji dacă abia începeți. Puteți alege dintr-o gamă largă de scripturi open-source disponibile gratuit, întreținute de comunitate. Pe scurt, Nmap este scanerul de porturi pentru persoanele care doresc un scaner robust, stabil și bogat în funcții.

2. Scanner IP supărat

Scanner IP supărat este un scanner de port Linux ușor, dar puternic. Este un instrument bazat pe Java și oferă o interfață GUI minimă. Scanerul Angry IP este cunoscut pentru viteza sa strălucitoare. Mai mult, folosește mai multe fire pentru a accelera și mai mult procesul de scanare. Face acest lucru prin crearea unui fir de scanare separat pentru fiecare scanare.

  Scanner de porturi IP furioase

Puteți utiliza, de asemenea, acest instrument pentru a colecta informații suplimentare despre gazdă. Angry IP Scanner poate determina numele gazdei, adresele MAC și chiar serviciile web în unele cazuri. Puteți stoca rezultatul scanării în mai multe formate, inclusiv text simplu, CSV și XML.

3. Harta de nisip

Harta de nisip este un scaner de porturi open-source construit deasupra motorului Nmap. Este supranumit „Nmap pe steroizi” datorită caracteristicilor sale inovatoare și vitezei fulgerătoare. Mai mult, Sandmap vine cu peste 30 de module și 400 de profiluri de scanare. Puteți utiliza funcționalități avansate Nmap fără a ști cum funcționează. Acest lucru face ca Sandmap să fie o opțiune excelentă pentru pasionați.

Linux Port Scanner Sandmap

În afară de scripturi puternice, Sandmap acceptă, de asemenea, rețeaua TOR și proxychains, făcându-l astfel o opțiune potrivită pentru utilizatorii care privesc confidențialitatea. Dacă sunteți în căutarea unui scaner de port Linux simplu, dar solid, încercați Sandmap.

4. Unicornscan

Unicornscan este un instrument puternic de colectare a informațiilor care poate fi utilizat pentru scanarea porturilor. O comunitate activă de cercetători în domeniul securității contribuie la Unicornscan, deci oferă mai multe funcții de ultimă oră. Unicornscan utilizează un flux de lucru asincron pentru scanarea porturilor. Acest lucru îl ajută să se scaleze mai bine și să monitorizeze o gamă extinsă de sisteme fără probleme.

Instrument de rețea Unicornscan

Unele dintre celelalte caracteristici ale sale includ filtrarea PCAP, analiza răspunsului, suport pentru baze de date relaționale și module personalizate. Caracteristicile sale robuste de identificare a componentelor ajută la descoperirea resurselor de rețea. În general, Unicornscan este o alegere solidă pentru utilizatorii avansați de Linux și profesioniștii în securitate.

5. Netcat

Netcat este un instrument de rețea extrem de puternic cu funcții de scanare a porturilor încorporate. Oferă suport excelent pentru depanarea rețelei. Acest lucru ajută la identificarea porturilor și serviciilor interesante. În plus, Netcat este preinstalat în aproape fiecare sistem Unix, astfel, utilizatorii nu trebuie să instaleze niciun instrument sau configurație suplimentară pentru Netcat.

Netcat pentru Linux

De asemenea, puteți utiliza Netcat pentru a crea proxy-uri, pentru a efectua cereri web, pentru a transfera fișiere criptate etc. În general, este cuțitul elvețian al instrumentelor de rețea Linux cu utilizare practică în recunoaștere.

6. Scanner Zeus

Scanner Zeus este un instrument avansat de supraveghere care oferă caracteristici pentru scanarea porturilor, căutarea whois și evaluarea vulnerabilităților. Motorul său puternic de analiză facilitează analiza URL-urilor. Unele dintre celelalte caracteristici ale acestuia includ rularea Google Dorks, identificarea firewall-urilor și ocolirea interdicțiilor IP.

Linux Port Scanner Zeus

Mai mult, licența open-source a acestui instrument facilitează extinderea și schimbarea funcționalităților. Dacă sunteți în căutarea unor instrumente avansate de recunoaștere, încercați Zeus Scanner.

7. Seif

Seif este un instrument de testare a penetrării bogat în funcții, cu capacități robuste de scanare a porturilor. Administratorii pot utiliza, de asemenea, acest instrument pentru culegerea de informații, difuzarea și accesarea cu crawlere a site-urilor web. Este un scaner de port Linux bazat pe Python, deci trebuie să aveți Python 3 în mașină.

Vault Port Scanner

Vault oferă mai multe metode de scanare a porturilor, inclusiv scanarea ACK, FIN și XMAS. Mai mult, funcțiile sale de scanare OS și SSL pot economisi timp considerabil pentru profesioniștii din domeniul securității.

Încheierea

Linux oferă multe scanere de porturi interesante pentru pasionații de securitate. Instrumente precum Nmap au devenit un utilitar pentru profesioniști. Pe de altă parte, proiectele mai noi încearcă să reducă decalajul dintre scanerele de port tradiționale și scanerele de vulnerabilitate bogate în caracteristici. Între timp, puteți afla, de asemenea, cum să utilizați un scaner de vulnerabilități în Linux.

Legate de:

  • Cum să găsiți legături simulare rupte în Linux
  • Cele mai bune aplicații de autentificare pentru desktop Linux
  • Cum să detectați și să curățați malware-ul de pe un server Linux cu Maldet

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...