7 sfaturi și trucuri pentru Google Maps pe Android

7 sfaturi și trucuri pentru Google Maps pe Android
⏱️ 5 min read

Aplicația Google Maps, în continuă evoluție, a devenit în mod constant un partener esențial de viață. Mai mult decât o simplă modalitate de a ajunge de la A la B, vă poate ghida până la cea mai apropiată toaletă, vă poate aranja interiorul unui centru comercial mazey și vă poate indica cele mai bune locuri din zona dvs. locală, cum ar fi restaurante, saloane, sau spălătorii. Cu tendința Google de a actualiza în mod regulat Hărți cu noi funcții și reproiectări ale șoldurilor, poate fi greu să țineți pasul, așa că iată șapte sfaturi și trucuri pentru a vă pune la curent.

1. Adăugați mai multe opriri la ruta dvs.

Funcția care a fost un pilon al versiunii desktop Google Maps a ajuns în cele din urmă pe smartphone-uri. Iată cum să configurați mai multe opriri (sau puncte „prin”) pe ruta dvs.:

 • Pe ecranul principal, atingeți pictograma albastră de indicații din dreapta jos, apoi introduceți punctul de plecare și destinația.
 • Atingeți cele trei puncte din dreapta sus, „Adăugați oprire”, apoi introduceți locația prin care doriți să treceți. Reordonați locațiile folosind micile pictograme hamburger din stânga numelor locației și glisându-le în sus sau în jos.

2. Descărcați Hărți pentru utilizare offline

Aspectul offline al Hărților Google a fost întotdeauna un pic o enigmă de utilizat, care nu s-a simțit niciodată atât de ușor de activat cum ar trebui. Din fericire, acum câteva actualizări, Google a revizuit această funcție pentru a o simplifica.

 • Din ecranul principal Hărți, tastați numele zonei pe care doriți să o salvați offline, apăsați așa-numita pictogramă meniu hamburger (trei linii orizontale) în partea stângă sus, atingeți „Zonele offline”, apoi pictograma „+”. Selectați zona la care doriți să accesați offline, apoi atingeți „Descărcați”.
 • Hărțile descărcate pot ocupa mult spațiu, deci vă recomandăm să le salvați pe cardul SD. Pentru a face acest lucru, accesați „Zone offline” din meniul hamburgerului, atingeți pictograma roată din dreapta sus, apoi modificați locația de descărcare din „Preferințe stocare”.

google-maps-offline-maps

3. Trimiteți instrucțiuni de pe computerul dvs. la telefon

Folosirea Google Maps pe computer este în mod firesc mai ușoară decât pe telefon – ecranele tactile sunt minunate și minunate, dar pentru funcționalitatea brută tastatura și mouse-ul sunt încă rege. Dacă căutați o locație pe Google Maps pe computer, veți vedea o opțiune pe cardul său „Trimiteți pe dispozitiv”. Faceți clic pe acesta și veți primi o notificare pe telefonul dvs. cu indicațiile către locul respectiv (trebuie să fiți conectat la contul dvs. Google de pe computer pentru ca acest lucru să funcționeze).

google-maps-directions-to-phone

4. Nifty Google Now Commands

Biblioteca Google Now Commands se extinde mereu și include o grămadă de comenzi pe care le poți lăsa pe Google Maps. Iată cele mai recente, împreună cu altele despre care s-ar putea să nu știți (nu uitați să spuneți „OK, Google” înainte de a le spune):

 • “Evita taxele de trecere”
 • „Evitați feriboturile”
 • “Evita autostrazile”
 • „Permiteți” oricare dintre cele de mai sus
 • „Găsiți benzinării”
 • „Afișați rute alternative”

5. Cum se accesează Street View

Street View este o caracteristică de lungă durată a Google Maps, dar pe Android continuă să fie puțin evazivă, deoarece, spre deosebire de versiunea pentru desktop, nu vă oferă un om portocaliu pe care să-l trageți și să-l lăsați în locurile pe care doriți să le vedeți.

Pentru a utiliza Street View pe Android, țineți apăsat pe locația pe care doriți să o vedeți în Street View, atingeți cardul care apare în partea de jos a ecranului, apoi atingeți fotografia locației pe noul ecran. Acum vă aflați în Street View și puteți explora zona așa cum ați face-o în versiunea desktop.

google-maps-street-view

6. Faceți din Google Track (sau Stop Tracking) locațiile dvs. vizitate

Vă amintiți de vechea funcție Hărți numită Istoricul locațiilor? S-ar putea să credeți că a dispărut, dar de fapt a fost redenumit în Cronologia dvs., care vă urmărește locația aproape constant, permițându-vă să intrați în ea pentru a rememora locurile pe care le-ați vizitat. Pentru a accesa cronologia, trageți degetul de la marginea stângă a ecranului în Hărți pentru a afișa meniul hamburger, apoi atingeți „Cronologia dvs.”.

Este o caracteristică „iubește-l sau urăște-o”, unii apreciind funcția sa ca un fel de jurnal (chiar urmărește locul în care ai făcut fotografii și le afișează în cronologia ta în locul în care le-ai făcut), în timp ce altora nu le place implicații privind confidențialitatea ca Google să cunoască fiecare mișcare.

 • Dacă doriți ca Google să nu mai urmărească locația dvs., accesați „Cronologia dvs.”, pictograma Setări din dreapta sus, apoi „Setări cronologie”.
 • Aici veți putea opri și șterge Istoricul locațiilor.

google-maps-timeline

7. O modalitate alternativă de a mări

Acesta este un truc mic, dar extrem de util, mai ales dacă țineți telefonul într-o mână și nu aveți două degete de rezervă pentru a face zoomul clasic. Atingeți de două ori și țineți degetul pe locul pe care doriți să îl măriți, apoi pur și simplu trageți degetul în sus și în jos pentru a mări și a micșora respectiv.

Concluzie

Hărțile Google pot fi dificil de menținut, deoarece este una dintre aplicațiile Android de primă linie ale Google, care face obiectul atât de multor actualizări încât multe dintre ele zboară sub radar. Aceste sfaturi sunt printre cele mai recente la momentul scrierii, dar dacă ați observat ceva nou, atunci anunțați-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x