8 aplicații mobile crowdsourcing care ne modelează obiceiurile digitale

8 aplicații mobile crowdsourcing care ne modelează obiceiurile digitale
⌛ Reading Time: 5 minutes

Aplicațiile mobile de tip crowdsourcing încolțesc ca ciupercile în magazinele de aplicații. Dacă ați mai folosit Uber, Airbnb sau Easy Taxi, atunci probabil că aveți o idee despre modul în care funcționează. Oamenii care împart resurse pentru consum, fie că sunt produse sau servicii, este o tendință care ne modelează obiceiurile digitale. De la rezervarea unei mașini prin telefon mobil la camere sau apartamente comune, la deschiderea forumurilor de întrebări și răspunsuri precum Quora, la informații de călătorie crowdsourced precum MiFlight, am devenit utilizatori mai interdependenți ca niciodată.

1. Fii ochii mei

Din categoria Stil de viață, Fii ochii mei atinge mulțimea pentru a ajuta persoanele nevăzătoare care au nevoie prin conexiune audio-video live. Permite utilizatorilor nevăzători să solicite ajutor, iar o mulțime de oameni cu vedere vă vor răspunde (oricine este disponibil) și îi vor spune utilizatorului orb ce vede prin camera foto orientată spre spate. Utilizatorii priviți pot accepta sau respinge apelul, în funcție de disponibilitatea lor, și nu trebuie să se îngrijoreze dacă au pierdut unul, deoarece altcineva poate prelua apelul.

2. FireChat

crowdsourcingmobileapps-firechat

Aceasta este una dintre aplicațiile populare populare din timpul mișcării pro democrație din Hong Kong, care permite utilizatorilor să discute cu oamenii din jurul lor fără acoperire de rețea mobilă sau conexiune la internet (la bord, trebuie doar să activați modul Avion și să activați Bluetooth sau Wi-Fi) . Cu toate acestea, spre deosebire de WhatsApp sau WeChat, FireChat (aplicația iOS | Aplicația Android) vine cu camere de chat publice, unde toată lumea – publicul – poate vedea mesajele și mulțimea răspunde simultan și anonim, deoarece nu necesită nume reale. Puteți crea propriile camere de chat pentru a interacționa cu o comunitate de entuziaști de Game of Throne sau campanii și activități locale.

3. Quora

crowdsourcingmobileapps-quora

Întrebați, iar oamenii, entuziaștii și experții în domeniul lor, vă vor oferi răspunsurile. Puteți renunța la întrebări, iar mulțimea le poate răspunde simultan. Această comunitate deschisă încurajează învățarea și vă încurajează să contribuiți și la răspunsul la întrebările altor utilizatori. Vine cu integrarea social media, astfel încât să vă puteți conecta conturile Facebook, Twitter și alte conturi pentru a vă conecta cu alți adepți.

iOS | Android | Windows Phone

4. Figura 1

crowdsourcingmobileapps-figure1

Această aplicație este exclusivă pentru medicii, permițându-le să încarce și să partajeze fotografii și să se conecteze cu colegii lor pentru o colaborare ulterioară. Gândiți-vă la Instagram pentru medici și profesioniști din domeniul medical. Aceștia își pot împărtăși rezultatele sau pot descoperi imagini și pot discuta cercetări și multe altele, protejând în același timp intimitatea pacienților.

iOS | Android

5. MiFlight

crowdsourcingmobileapps-miflight

MiFlight vă oferă actualizări crowdsourced în timp real – prin partajare socială de la călători – pe liniile aeroportului și punctele de control de securitate de la terminale. Cât timp este linia? Rămâneți informat, iar MiFlight vă oferă și hărți ale aeroportului.

6. Duolingo

crowdsourcingmobileapps-duolingo

Buna! Traducerile automate devin de asemenea populare, iar cu platforma de traducere multilingvă Duolingo, puteți învăța gratuit o nouă limbă într-un mod distractiv, interactiv și asemănător jocului folosind telefonul dvs. mobil. Urmăriți-vă progresul și partajați-le în rețelele sociale.

iOS | Android

7. Uber

crowdsourcingmobileapps-uber

Uber vă oferă o mașină privată în timp ce vă deplasați. Acest serviciu la cerere este deja disponibil în peste patruzeci de țări și vă economisește timpul de așteptare în linia de taxi. Aplicația permite călăreților să plătească prin PayPal sau card de credit, să compare tarifele și să fie preluați din locația curentă în câteva minute.

iOS | Android | Windows Phone

8. Airbnb

crowdsourcingmobileapps-airbnb

Este casa ta departe de casă. Cu Airbnb, călătorii pot găsi un spațiu unic în care să stea în timpul tranzitului, folosind dispozitivele lor mobile. Mii de înregistrări sunt disponibile pe platformă, permițându-le călătorilor să compare prețurile și, în același timp, gazdele au, de asemenea, posibilitatea de a câștiga bani prin închirierea spațiului lor, fie că este vorba despre o cameră privată, un apartament întreg sau un Mașină Tesla S care are un pat de dormit în interior pentru 85 USD pe noapte!

iOS | Android | Windows Phone

Ce se afla inainte?

Vă puteți imagina viitorul dacă consumatorii adoptă această atitudine de partajare? În timp ce există avantaje (opțiuni mai ieftine, experiențe semnificative și intenționate) și povești inspirate provenite din eforturile de crowdsourcing, cei care spun și scepticii găsesc, de asemenea, aceste lacune ale economiei deschise: cine poate accesa datele? Riscurile implică probleme de confidențialitate și securitate și pune întrebarea ce se întâmplă cu datele schimbate în timp real între aceste aplicații. Există, de asemenea, provocări, cum ar fi problemele de reglementare în anumite regiuni, care descurajează utilizarea acestora.

Ce părere aveți despre aceste aplicații mobile de crowdsourcing? Ați încercat unele dintre ele? Împărtășiți-vă experiența în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.