8 dintre cei mai buni furnizori de DNS dinamici de utilizat gratuit

8 dintre cei mai buni furnizori de DNS dinamici de utilizat gratuit

Un DNS dinamic (cunoscut și sub denumirea de DDNS sau DynDNS) este un serviciu de mapare a numelor de domenii Internet la un computer cu adrese IP dinamice. Majoritatea computerelor se conectează la un router prin DHCP, ceea ce înseamnă că routerul atribuie aleatoriu o adresă IP pentru computer.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că adresa IP a computerului dvs. este în continuă schimbare, ceea ce face dificilă conectarea cu lumea exterioară. Dynamic DNS rezolvă această problemă actualizându-și în mod constant serviciul DNS cu cea mai recentă adresă IP.

Dacă doriți să rulați o rețea de domiciliu, aici, în nici o ordine specială, sunt unii dintre cei mai buni furnizori gratuiți de DNS dinamic.

1. YDNS

Cu sediul în afara Germaniei, YDNS este un furnizor DNS FreeDdynamic care vă solicită doar să vă înscrieți cu adresa de e-mail și parola înainte de a începe să o utilizați. Dacă nu utilizați un nume de domeniu personalizat, sunteți limitat la utilizarea domeniului „ydns.eu”, dar pentru mulți oameni acest lucru va fi suficient.

Nu există nicio limită pentru cantitatea de domenii sau gazde personalizate pe care le puteți avea pe ydns și există suport pentru extensia de securitate DNSSEC. Funcționează cu majoritatea implementărilor DNS dinamice.

Mai pot folosi și mai mulți utilizatori cu cunoștințe tehnice descărcați scriptul bash pentru YDNS, folosind asta pentru a actualiza gazdele dinamice.

2. FreeDNS

Cu o prezentare extrem de minimă, FreeDNS oferă una dintre cele mai simple modalități de a vă configura rapid cu un DNS dinamic. (Oferă și servicii DNS statice.)

Cei mai buni furnizori dinamici de DNS Freedns

Există zeci de mii de domenii dintre care puteți alege, precum și opțiunea de a utiliza propriile nume de domenii personalizate. În acest moment, este unul dintre cei mai populari furnizori de DNS dinamic, care se ocupă de peste 7 miliarde de cereri pe lună.

Procesul de configurare a unui cont este destul de simplu și nu va dura mai mult de cinci minute. După configurarea unui cont, indicarea DNS este instantanee. De asemenea, puteți alege dintre peste 90.000 de domenii. Pentru toate aceste domenii, acestea oferă redirecționare URL.

3. Securepoint DynDNS

Acesta este un furnizor DDNS din Germania, care este complet gratuit. Unul dintre primele lucruri care vă vor atrage atenția asupra site-ul web este o ofertă de un total de cinci gazde și o sută de domenii. În afară de aceasta, este un furnizor care se potrivește perfect în firewall și în dispozitivele altor producători. Chiar dacă acesta este un furnizor de „punct securizat”, aveți permisiunea de a utiliza serviciile fără un dispozitiv „punct securizat”.

free-ddns-securepoint-dyndns

Înregistrarea cu Securepoint DynDNS este ușoară și rapidă. De asemenea, este în mare parte anonim. Aveți nevoie doar de un nume de utilizator, o adresă de e-mail și, desigur, o parolă. După înregistrare, veți putea începe după ce primiți e-mailul de confirmare.

Securepoint DynDNS oferă suport pentru protocolul IPv6 și simbolul de actualizare, care este o parolă suplimentară pentru securitate suplimentară.

4. Dynu

Spre deosebire de Securepoint DynDNS, Dynu nu este complet gratuit. Oferă o versiune gratuită și o versiune cu plată, versiunea cu plată având câteva funcții suplimentare. Cu toate acestea, versiunea gratuită va oferi timp de funcționare DNS fiabil printr-o serie de servere situate în întreaga lume. Acest lucru este important, deoarece implică faptul că chiar și domeniile de nivel superior vor funcționa, indiferent de țările în care aparțin.

Este gratuit să descărcați clientul DDNS, care va rula în fundal și actualizează automat înregistrarea DNS când se schimbă adresa dvs. IP. Cu versiunea gratuită, toate serviciile sunt disponibile pentru un singur subdomeniu. Aceste servicii includ servicii de e-mail, înregistrarea domeniului și certificate SSL. Cu versiunea cu plată, aveți toate serviciile pentru o cantitate nelimitată de subdomenii.

5. Serviciul DynDNS

Acest german Furnizor DDNS este un alt furnizor care oferă servicii gratuite. De asemenea, are o opțiune plătită care include funcții suplimentare.

Versiunea gratuită găzduiește până la trei domenii DDNS. Singura cerință de care aveți nevoie pentru aceasta este crearea unui cont gratuit. Procesul pentru această configurare este simplu. Va trebui să creați o campanie DDNS și să introduceți datele contului în router.

6. DNSdynamic

DnsDynamic oferă o gamă largă de selecții de domenii, multe dintre acestea fiind domenii .com. Acest serviciu vă va permite, de asemenea, să înregistrați o cantitate nelimitată de nume de gazdă. Ceea ce face acest furnizor o opțiune și mai interesantă față de ceilalți furnizori DNS dinamici este că nu trebuie să rămâneți cu dnsdynamic.org ca singura dvs. alegere de domeniu.

Pe un client Windows sau Linux, adresele IP vor fi actualizate la nume DNS printr-un serviciu VPN gratuit. DNSdynamic oferă, de asemenea, o interfață bazată pe web și una care este pur și simplu actualizată.

Singurul dezavantaj al acestui serviciu gratuit este dificultatea în configurarea acestuia. Va trebui să acordați o atenție deosebită orientărilor privind protecția datelor. Cu toate acestea, puteți ajunge la asistența pentru clienți prin poștă sau Twitter.

7. DuckDNS

DuckDNS furnizorul de servicii DNS dinamic este construit folosind infrastructura Amazon. Site-ul este simplu, iar întregul sistem este condus de doar doi ingineri software.

free-ddns-duck-dns

Cu toate acestea, acest sistem are o mulțime de tutoriale scrise pentru a ajuta la configurarea DuckDNS pe o serie de platforme. Aceste platforme includ, dar nu se limitează la, macOS, Windows și Linux.

Contul dvs. are permisiunea de a avea patru subdomenii pe duckdns.org. Veți obține mai mult doar dacă faceți donații echipei.

8. Fără IP

Această bază din SUA Furnizor DDNS oferă un pachet gratuit, precum și două pachete plătite. Versiunea gratuită vă limitează la trei nume de gazdă, la un număr limitat de domenii și la necesitatea confirmării contului la fiecare treizeci de zile. Dacă conturile nu sunt confirmate, acestea sunt șterse imediat.

free-ddns-noip

În versiunea freeware veți avea și inundații de reclame. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste dezavantaje nu se aplică versiunii cu plată.

În plus față de DNS dinamic, ar trebui să utilizați și un serviciu DNS care vă poate proteja confidențialitatea online, cum ar fi NextDNS sau poate activa DNS prin HTTPS în browsere.

Scroll to Top