8 erori HTTP comune și cum să le remediați

Top Website Errors Featured
⏱️ 14 min read

Dacă ați fost un utilizator obișnuit de internet, veți întâlni site-uri web cu erori. Cele mai multe dintre aceste erori vin cu un cod de eroare greu de înțeles pentru utilizatorul web obișnuit. Aici intervine acest ghid, deoarece ajutăm la descompunerea erorilor HTTP comune și ce puteți face atunci când le întâlniți. Să ne scufundăm direct!

Ce sunt codurile de eroare HTTP?

Înainte de a vă scufunda în cazuri specifice, este util să aveți câteva informații despre ce sunt aceste coduri și de ce le primiți. Într-un mod non-tehnic, codurile HTTP sunt un mesaj care este trimis către serverul unui site web și înapoi la browser pentru a indica dacă o solicitare a fost sau poate fi îndeplinită.

Top erori de site-uri Http 404 Lego

În general, există cinci niveluri:

  • 1xx: Informațional (ce se întâmplă când a fost trimisă o solicitare de browser sau server)
  • 2xx: Succes (lucrurile funcționează conform intenției)
  • 3xx: Redirecționare (pagina solicitată a fost mutată la o nouă adresă URL)
  • 4xx: Aceasta este o eroare de client care indică ceva în neregulă cu modul în care browserul dvs., fie că este Chrome, Firefox, Safari etc., a cerut serverului site-ului web să vadă o pagină
  • 5xx: Această eroare de server indică faptul că ceva nu este în regulă pe partea de server și cum a încercat să trimită site-ul web către browser

Cu această citire rapidă și ușoară despre ce este un cod de eroare HTTP, haideți să aruncăm o privire la unele dintre cele mai comune pe care le veți experimenta. Rețineți că aceste coduri nu sunt pentru oricine cu cunoștințe tehnice, manageri de site-uri web etc. Cum să remediați aceste coduri este foarte în concordanță cu cum ar arăta o experiență tipică de navigare.

Care sunt unele remedieri comune?

Înainte de a vă scufunda în coduri de eroare mai specifice, este important să cunoașteți câțiva dintre pașii obișnuiți pe care îi puteți urma pentru a remedia orice eroare a site-ului web pe care o întâlniți. Deși nu este valabil pentru toate codurile de eroare, în cea mai mare parte, primul act ar trebui să fie să încercați să reîmprospătați pagina. Este absolut posibil să se fi întâmplat ceva în timp ce pagina încerca să se încarce și se va rezolva o reîmprospătare. O altă soluție comună este să verificați din nou adresa site-ului web. Este posibil să fi introdus incorect adresa URL a site-ului web, omițând sau adăugând un număr, literă sau simbol suplimentar.

Top Http Website Errors Goliți memoria cache

Dacă ați încercat atât o reîmprospătare a paginii, cât și ați verificat de două ori că totul este scris corect, ștergerea memoriei cache este următorul pas cel mai bun. A face acest lucru este incredibil de ușor și nu vă va afecta experiența de navigare. Cache-ul poate fi golit pentru fiecare browser și durează doar câteva secunde pentru a face acest lucru.

Câteva alte remedieri comune se referă, de asemenea, la deconectarea de la un VPN. Deși nu este foarte comun, este posibil ca un site web să fie afectat de un VPN, așa că încercați să vă deconectați și să vedeți dacă site-ul se încarcă. Ce ziceți de a încerca să încărcați site-ul web în modul incognito sau să utilizați alt browser?

1. Eroare HTTP 401 – Neautorizat (autorizare necesară)

Într-o situație în care vedeți acest cod de eroare HTTP, probabil înseamnă că pagina pe care încercați să o vizitați necesită un ID de utilizator și o parolă. Dacă este o pagină la care v-ați conectat deja și încă vedeți eroarea, înseamnă că acreditările de utilizator pe care le-ați introdus nu sunt valide.

Top erori de site-uri Http 401 1

Remedierea ar putea necesita doar revenirea la pagina principală a site-ului web, localizarea ecranului de autentificare și reintroducerea acreditărilor dvs. valide. Separat, așa cum este cazul unei remedieri obișnuite, încercați să reîncărcați pagina, ștergeți memoria cache și/sau închideți și redeschideți browserul și apoi încercați să vă conectați din nou. Dacă sunteți absolut sigur că acreditările funcționează și problema nu este de partea dvs., contactați administratorul site-ului web pentru asistență.

2. Eroare HTTP 403 – Interzis

Când ajungeți pe o pagină cu această eroare, înseamnă practic că vă aflați pe o pagină pe care nu aveți autorizația de a o vizualiza. Există o varietate de motive pentru care poți și vei întâlni acest mesaj, dar concluzia generală este „această pagină nu este pentru tine”.

1602298324 839 4 dintre cele mai bune sfaturi pentru a va asigura

Pentru a evita această eroare, asigurați-vă că accesați adresa URL corectă. Aceasta este soluția simplă și este și mai adevărat dacă încercați să accesați un director dintr-o pagină care poate conține fișiere, imagini, descărcări etc. În plus, asigurați-vă că ați introdus orice logare necesară pentru a vă asigura că aveți accesul adecvat. . În plus, alte soluții comune, cum ar fi reîmprospătarea browserului și ștergerea memoriei cache, sunt următorii pași.

3. Eroare HTTP 404 – Pagina nu a fost găsită

Probabil cel mai cunoscut dintre codurile de stare 4xx, deoarece acesta apare în mod regulat ori de câte ori browserul dvs. solicită să viziteze o pagină care nu poate fi găsită de serverul său. Probabil veți vedea acest lucru atunci când ați făcut clic pe un link rupt, ați introdus greșit adresa URL a unei pagini web sau ați fost redirecționat incorect. În mod realist, dacă vedeți această eroare, există șanse mari ca eroarea să fie de la nivelul utilizatorului și nu de site-ul web în sine.

8 erori HTTP comune si cum sa le remediati

Rezolvarea acestei probleme este la fel de simplă ca și verificarea faptului că ați introdus corect adresa URL. Alternativ, încercați o căutare pe Google pentru site-ul web și vedeți dacă pagina s-a mutat recent. O altă soluție posibilă este să mutați un nivel de director în sus în adresa URL pentru a vedea dacă problema este rezolvată. De exemplu, dacă ai de gând să www.maketecheasier.com/a/b/c și vedeți eroarea 404, încercați din nou cu www.maketecheasier.com/a/ și vezi dacă eroarea se rezolvă de la sine.

4. Eroare HTTP 408 – Request Timeout

Deși nu este la fel de comună, o eroare 408 înseamnă că site-ul a durat mai mult să se încarce decât a fost dispus serverul să aștepte. Din acest motiv, eroarea 408 a fost furnizată browserului. În multe cazuri, cauza este ceva la fel de elementar precum introducerea sau încărcarea unei adrese URL incorecte. Această eroare este diferită de a eroare 504 deoarece acesta este specific serverului, în timp ce 408 este, de asemenea, afectat de clientul utilizator.

Top erori de site-uri HTTP 408

Dacă și când vedeți această eroare, începeți prin a verifica dacă adresa URL este introdusă corect. Asigurați-vă că aveți grijă la ortografia numelui de domeniu, plasarea barei oblice inverse etc. Are URL-ul șiruri de caractere specifice? Asigurați-vă că și acestea sunt scrise/inserate corect. Încercați să căutați site-ul prin Google, Bing, DuckDuckGo și vedeți dacă puteți găsi site-ul în acest fel.

5. Eroare HTTP 500 – Eroare internă de server

Este important să rețineți că erorile din gama 5xx se bazează în general pe o problemă de pe site-ul web și/sau serverul acestuia. Cu alte cuvinte, problema nu este o greșeală de ortografie cu adresa URL. Dacă vedeți acest mesaj, este posibil ca site-ul web să fi întâmpinat un tip de eroare neașteptată în încercarea de a ajunge la un server.

Top erori de site-uri Http 500

După cum s-a indicat mai sus, rezolvarea acestei erori rezolvă mai mult în legătură cu rezolvarea erorilor de către webmaster cu un server, cod de site web, bază de date etc. Având în vedere că, pentru utilizatorul web general, trebuie să așteptați o remediere. Ar putea fi, de asemenea, din cauza traficului mare, așa că continuați să reîmprospătați pagina periodic.

6. Eroare HTTP 502 – Gateway greșit

Când vedeți o eroare 502 Bad Gateway, acesta este un bun indiciu că problema este bazată pe server și nu specifică configurației dvs. Aceasta înseamnă că indiferent de dispozitivul sau sistemul de operare pe care îl utilizați pentru a încerca să vizitați un site web, aceeași eroare va apărea. În general, această eroare apare atunci când două servere nu vorbesc între ele. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate apărea o eroare 502, deoarece browserul ales de dvs. consideră că există o problemă.

1657977137 724 8 erori HTTP comune si cum sa le remediati

Pentru a depana, începeți prin a încerca să reîmprospătați pagina. Dacă aceasta nu reușește, următoarea cea mai bună opțiune este să încercați un alt browser sau un alt dispozitiv. Acest lucru va ajuta la identificarea unde există problema și dacă se întâmplă ceva la nivelul utilizatorului și nu doar pe partea serverului. Separat, încercați să reporniți computerul pentru a vedea dacă aceasta oferă și o remediere rapidă. Unii cercetători online au găsit extensiile de browser ca o potențială cauză a erorii 502. Din acest motiv, dacă toate celelalte nu reușesc, încercați să dezactivați extensiile de browser una câte una pentru a vedea dacă a fost găsită o remediere.

Dacă sunteți proprietarul unui site web și vedeți eroarea 502 pentru site-ul dvs., consultați pașii de aici pentru a o remedia.

7. Eroare HTTP 503 – Serviciu indisponibil (serviciul indisponibil temporar)

Ori de câte ori vedeți că acest mesaj apare în timp ce încercați să vizitați un site web, puteți atribui cauza faptului că serverul nu este disponibil momentan. În cele mai multe cazuri, serverul poate fi prea ocupat și suferă de trafic intens sau ar putea însemna că se efectuează întreținerea de rutină.

1602004857 550 8 mesaje de eroare comune ale browserului pe care ar

Având în vedere că problema nu este bazată pe utilizator, puteți încerca să o remediați reîmprospătând site-ul. Deoarece aceste probleme sunt (probabil) temporare, încercarea din nou a paginii câteva minute mai târziu este cea mai bună modalitate de a accesa pagina web. În plus, puteți încerca să reporniți modemul/routerul, precum și computerul, smartphone-ul, tableta etc. și să vedeți dacă aceeași eroare 503 persistă.

8. Eroare HTTP 504 – Timeout Gateway

Dacă vedeți eroarea HTTP 504, acesta este un indicator că site-ul web pe care încercați să îl vizitați expiră. Altfel spus, site-ul web și serverul său nu comunică corect, așa că apare această eroare.

unnamed file 8

Ca și în cazurile de mai sus, reîmprospătați site-ul pentru a vedea dacă problema se rezolvă rapid. Dacă nu, puteți încerca depanarea resetând/pornind routerul/modem-ul, asigurați-vă că setările DNS sunt configurate corect etc. Dacă toate celelalte nu reușesc, contactarea administratorului site-ului web este probabil cel mai bun pas.

întrebări frecvente

1. Poate fi personalizată oricare dintre aceste pagini de eroare?

Da! Mulți administratori de site-uri web își personalizează paginile din seriile 404 și 5xx cu imagini sau mesaje distractive sau încântătoare. Întrucât blocările site-ului web pot afecta SEO, utilizarea acestor pagini poate ajuta să vă asigurați că utilizatorul știe că aceste erori HTTP sunt temporare și că ar trebui să le viziteze din nou. Aceste pagini pot fi un instrument de neprețuit pentru administratorii de site-uri web, deoarece Google penalizează un site web de fiecare dată când acesta nu poate fi vizitat.

2. Dar codurile de eroare non HTTP?

Erorile precum „Conexiune la rețea refuzată” sau „Imposibil de localizat gazda” sunt la fel de frecvente ca și aceste erori numerice. Primul este ceva pe care îl veți vedea dacă un site web este în trafic intens sau în curs de întreținere. Nu vă temeți, deoarece aceste probleme se rezolvă rapid și puteți încerca să vizitați site-ul în curând. Această din urmă eroare este probabil rezultatul aceleiași probleme, dar se poate extinde și la site-ul web care nu vorbește corect cu serverele sale. Verificați adresa URL (în ambele cazuri) și încercați din nou.

3. Ar trebui să fiu îngrijorat dacă văd acestea în timp ce navighez pe web?

Nu ar trebui să fii. Acest articol ar trebui să vă ofere suficientă înțelegere, astfel încât oricând vedeți aceste erori, să cunoașteți pașii pentru a le rezolva. Aceasta ar putea include așteptarea unei remedieri, dar chiar și atunci, este util de știut, astfel încât să vă puteți aminti să vizitați din nou un site web.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x