8 lucruri de făcut înainte de a instala Windows 11

1643524539 8 lucruri de facut inainte de a instala Windows 11
⏱️ 11 min read

Windows 11 (versiunea 21H2) este o revizuire masivă, ceea ce înseamnă că va trebui să vă pregătiți computerul înainte de instalare pentru a vă asigura că totul merge bine.

Deși Windows 11 se bazează pe Windows 10, indiferent de versiunea de pe laptop sau computer desktop, procesul de actualizare va necesita reinstalare completă, ceea ce înseamnă că există șanse mari de probleme înainte și după instalare. Cu toate acestea, dacă vă pregătiți sistemul înainte de instalare, veți minimiza șansele de probleme și veți avea o modalitate de a vă recupera rapid dacă se întâmplă ceva greșit.

În acest ghid, veți afla câteva sfaturi pe care le puteți folosi pentru a vă pregăti computerul pentru o actualizare de succes a Windows 11.

Pregătiți computerul pentru a instala Windows 11

Windows 11 va începe lansarea pe computerele eligibile pe 5 octombrie. Dacă intenționați să faceți upgrade, există mai multe lucruri pe care doriți să le faceți înainte de a începe procesul manual, cum ar fi verificarea compatibilității hardware, activarea funcțiilor de securitate necesare, crearea unei copii de rezervă a configurației curente. , și altele.

1. Verificați dacă computerul va rula Windows 11

Deși Windows 11 este un upgrade gratuit pentru computerele existente cu Windows 10, aceasta nu înseamnă că dispozitivul dvs. este compatibil. Noul sistem de operare a crescut cerințele minime de sistem, ceea ce înseamnă că confirmarea dacă hardware-ul computerului dvs. îndeplinește sau nu cerințele este printre primele lucruri pe care doriți să le faceți înainte de a continua cu instalarea.

Pentru a verifica dacă un computer este compatibil cu Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis Verificarea sănătății computerului pagina de descărcare.

 2. În secțiunea „Verificați compatibilitatea”, faceți clic pe Descărcați aplicația PC Health Check buton.

 3. Faceți dublu clic pe WindowsPCHealthCheckSetup.msi fişier.

 4. Apasă pe Accept termenii din Acordul de licență opțiune.

 5. Apasă pe Instalare buton.

 6. Verifică Deschideți Windows PC Health Check opțiune.

 7. Apasă pe finalizarea buton.

 8. În secțiunea „Prezentarea Windows 11”, faceți clic pe Verifica acum buton.

  Verificarea sănătății computerului Windows 11

 9. (Opțional) Faceți clic pe Vedeți toate rezultatele butonul pentru a vizualiza o listă a componentelor care au trecut compatibilitatea.

  Rezultatele verificării compatibilității hardware

 10. (Opțional) Faceți clic pe Specificații Deice buton.

După ce ați finalizat pașii, dacă hardware-ul este compatibil, veți primi un mesaj de confirmare că puteți face upgrade la noua versiune. Dacă hardware-ul nu este compatibil, veți primi un mesaj care detaliază de ce dispozitivul poate rula versiunea 21H2.

2. Activați TPM 2.0 pe BIOS

Windows 11 necesită versiunea 2.0 a cipului Trusted Platform Module (TPM) pentru a oferi o securitate mai bună. Dacă dispozitivul nu are această caracteristică, nu veți putea continua cu upgrade-ul la locul său sau cu instalarea curată.

Pentru a permite ca TPM 2.0 să treacă de verificarea cerințelor Windows 11, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Actualizare și securitate.

 3. Click pe Recuperare.

 4. În secțiunea „Pornire avansată”, faceți clic pe Reporniți acum buton.

  Opțiune avansată de repornire la pornire

 5. Click pe Depanați.

  Depanați

 6. Click pe Opțiuni avansate.

 7. Apasă pe Setări UEFI Firmware opțiune.

  Setări firmware UEFI

 8. Apasă pe Repornire buton.

 9. Apasă pe avansat, Securitate, sau cizme pagina de setări, în funcție de placa de bază.

 10. Selectează TPM 2.0 opțiunea și alegeți Activat opțiune.

  Activați TPM 2.0 pe UEFI

Dacă computerul nu are un cip TPM 2.0 și aveți un procesor AMD, modulul este probabil încorporat în procesor, iar opțiunea va fi disponibilă ca „fTPM” (TPM 2.0 bazat pe firmware) sau „comutator AMD fTPM. ” Dacă dispozitivul este un sistem bazat pe Intel, caracteristica de securitate va fi disponibilă ca Platform Trust Technology (PTT).

Dacă dispozitivul nu are o opțiune TPM și aceasta este o versiune personalizată, este posibil să o puteți face achizitioneaza un modul pentru a adăuga suport. Cu toate acestea, asigurați-vă că consultați site-ul web al producătorului plăcii de bază pentru a confirma că există suportul.

După ce finalizați pașii, verificarea Windows 11 ar trebui să treacă, permițându-vă să actualizați computerul la noul sistem de operare.

3. Activați Secure Boot pe BIOS

Secure Boot este o altă caracteristică de securitate care este necesară pentru a instala Windows 11. Acesta este un modul care asigură că computerul pornește numai folosind software-ul în care producătorul are încredere.

Dacă dispozitivul dvs. folosește vechiul BIOS (Basic Input Output System), mai întâi trebuie să convertiți unitatea MBR (Master Boot Record) în GPT (GUID Partition Table) și apoi să comutați la modul UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) și să activați Încărcare sigură. În caz contrar, dacă activați firmware-ul mai nou, computerul nu va mai porni. Dacă încercați să efectuați o instalare curată, puteți sări peste convenție, dar dacă încercați să faceți upgrade de pe desktopul Windows 10, aceasta este o cerință.

Pentru a activa Secure Boot înainte de a instala Windows 11 (versiunea 21H2), urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Actualizare și securitate.

 3. Click pe Recuperare.

 4. În secțiunea „Pornire avansată”, faceți clic pe Reporniți acum buton.

  Opțiune avansată de repornire la pornire

 5. Click pe Depanați.

  Depanați

 6. Click pe Opțiuni avansate.

 7. Apasă pe Setări UEFI Firmware opțiune.

  Setări firmware UEFI

 8. Apasă pe Repornire buton.

 9. Apasă pe avansat, Securitate, sau cizme pagina de setări, în funcție de placa de bază.

 10. Selectați opțiunea „Secure Boot” și alegeți Activat opțiune.

Aproape toate dispozitivele care au firmware UEFI vor include Secure Boot, dar dacă nu este cazul, va trebui să actualizați sistemul sau ar trebui să luați în considerare obținerea unui nou computer care îndeplinește cerințele Windows 11.

După ce ați finalizat pașii, computerul ar trebui să treacă procesul de verificare a hardware-ului pentru a continua cu upgrade-ul pe loc sau cu instalarea curată a Windows 11.

4. Creați o copie de rezervă completă a computerului

O copie de rezervă este probabil strategia de recuperare pe care o puteți avea dacă se întâmplă ceva în timpul sau după instalare. Puteți utiliza orice software de backup de la terți, dar puteți utiliza în continuare copia de rezervă încorporată a imaginii sistemului pe Windows 10.

Pentru a crea o copie de rezervă completă a computerului dvs., conectați un spațiu de stocare USB cu suficient spațiu și urmați acești pași.

 1. Deschis Panou de control.

 2. Click pe Sistem și securitate.

 3. Apasă pe Backup și restaurare opțiune.

  Opțiune de backup și restaurare

 4. Apasă pe Creați o imagine de sistem opțiunea din panoul din stânga.

  Creați o opțiune de backup pentru imaginea sistemului

 5. Selectează Pe un hard disk opțiune.

 6. Selectați hard diskul extern pentru a face backup pentru dispozitiv.

  Selectați stocare USB pentru backup

 7. Apasă pe Următorul buton.

 8. Apasă pe Porniți backup buton.

  Porniți backup Windows 10

După ce ați finalizat pașii, va începe procesul de backup. Veți vedea o solicitare care vă cere să creați un disc de recuperare, dar puteți ignora opțiunea, deoarece puteți utiliza un suport USB de instalare Windows 10 pentru a accesa setările de recuperare.

Pe lângă crearea unei copii de rezervă completă, se recomandă, de asemenea, să faceți o copie de rezervă a fișierelor dvs. într-un serviciu de stocare externă sau în cloud precum OneDrive.

De asemenea, puteți utiliza acest ghid pentru a crea copii de rezervă automate ale fișierelor pe computer.

5. Dezinstalați aplicațiile aflate în conflict și care nu sunt esențiale

În timpul procesului de actualizare la o nouă versiune de Windows, aplicațiile prost proiectate sau instrumentele de securitate de la terți, cum ar fi antivirusul, pot cauza probleme care vă pot împiedica să finalizați instalarea Windows 11. Ca regulă generală, dezinstalați aplicațiile aflate în conflict înainte de a actualiza pentru a evita Probleme.

Pentru a dezinstala aplicații pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Aplicații.

 3. Click pe Aplicații și funcții.

 4. În secțiunea „Aplicații și funcții”, selectați aplicația (sau jocul).

  Sfat rapid: Dacă aveți o mulțime de aplicații, puteți utiliza caseta de căutare, opțiunile „Sortare după” și „Filtrare după” pentru a găsi aplicația mai rapid.
 5. Apasă pe Dezinstalează buton.

  Aplicația de dezinstalare Setări Windows 10

 6. Apasă pe Dezinstalează butonul din nou.

  Notă rapidă: Dacă eliminați un program desktop clasic, continuați cu instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza procesul.

După ce ați finalizat pașii, aplicația va fi eliminată de pe dispozitiv. Poate fi necesar să repetați instrucțiunile pentru a dezinstala orice alt program care poate intra în conflict cu instalarea Windows 11 21H2.

Puteți afla mai multe modalități de dezinstalare a aplicațiilor din acest ghid.

6. Eliberați spațiu pe computer

Deși Windows 11 necesită un hard disk cu cel puțin 64 GB de spațiu, dispozitivul mai are nevoie de aproximativ 20 GB de spațiu disponibil pentru a procesa instalarea.

Puteți folosi aceste instrucțiuni pentru a determina ce fișiere ocupă cel mai mult spațiu pentru a înțelege lucrurile pe care poate fi necesar să le eliminați pentru a elibera o parte din spațiu.

Pentru a elibera spațiu pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Sistem.

 3. Click pe Depozitare.

 4. Sub secțiunea „Disc local (C:)”, faceți clic pe Fișiere temporare opțiune.

  Opțiunea de stocare a fișierelor temporare

 5. Verificați fișierele temporare pe care doriți să le ștergeți pentru a elibera spațiu, inclusiv:

  • Fișierele jurnal de actualizare Windows.
  • Sistemul a creat fișierele de raportare a erorilor Windows.
  • Windows Defender Antivirus.
  • Miniaturi.
  • Fișiere temporare.
  • Cos de gunoi.
  • Instalări Windows anterioare.
  • Fișiere temporare de internet.
  • Pachete de drivere de dispozitiv.
  • Fișiere de optimizare a livrării.
  • Cache partajat DirectX.
 6. Apasă pe Elimina butonul fișiere.

  Eliminați fișierele temporare pe Windows 10

După ce finalizați pașii, Windows 10 va curăța unitatea, oferind mai mult spațiu pentru procesarea instalării Windows 11.

Pe lângă ștergerea fișierelor temporare și de altă natură, aplicațiile și jocurile pot ocupa, de asemenea, mult spațiu. Dacă acesta este cazul, utilizați pașii anteriori pentru a elimina aplicațiile și jocurile de pe computer pentru a elibera spațiu.

7. Verificați și reparați erorile sistemului

Dacă ați avut aceeași instalare pentru o perioadă, este posibil ca instalarea să conțină fișiere corupte și alte probleme care pot împiedica o actualizare reușită. Dacă intenționați să efectuați o actualizare în loc, puteți utiliza instrumentele de linie de comandă Deployment Image Service and Management (DISM) și System File Checker (SFC) pentru a verifica și repara orice probleme pentru a instala Windows 11 cu succes.

 1. Deschis start.

 2. Caută Prompt de comandă, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a repara imaginea Windows și apăsați introduce:

  DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

  dism restore health command

 4. Tastați următoarea comandă pentru a repara instalarea și apăsați introduce:

  SFC /scannow

După ce ați finalizat pașii, instrumentul SFC va repara fișierele de sistem folosind fișierele de imagine locale care au fost, de asemenea, reparate folosind instrumentul DISM. Fișierele jurnal vor fi salvate pe %windir%/Logs/CBS/CBS.log și %windir%\Logs\DISM\dism.log pe care îl puteți vizualiza pentru a obține mai multe detalii despre proces.

8. Deconectați perifericele neesențiale

Când intenționați să faceți upgrade la orice versiune nouă de Windows, pot exista conflicte hardware care împiedică finalizarea cu succes a instalării.

De exemplu, dispozitivele de stocare (cum ar fi unitățile flash USB și hard disk-urile externe), imprimantele și camerele conectate la computer pot cauza erori și alte probleme în timpul procesului de instalare. Ca rezultat, cel mai bine este să deconectați toate perifericele pentru a evita multe probleme la instalarea versiunii 21H2.

Bluetooth poate provoca, de asemenea, probleme. Dacă aveți un dispozitiv care utilizează această tehnologie fără fir, dezactivați-l înainte de a face upgrade de la Setări > Dispozitive > Bluetooth și alte dispozitive și stingerea Bluetooth comutator.

Ai nevoie doar de un monitor, tastatură și mouse și o conexiune la internet. După instalare, puteți reconecta dispozitivele.

Pe lângă toate aceste sfaturi, înainte de a instala Windows 11, doriți să vă asigurați că începeți procesul de actualizare folosind un cont cu privilegii de administrator. De asemenea, dacă efectuați o actualizare în loc, se recomandă să rețineți aplicațiile instalate și setările personalizate pentru a vă asigura că puteți reconfigura configurarea în consecință dacă pierdeți oricare dintre aceste lucruri după proces.

După ce ați finalizat procesul de pregătire, puteți efectua o upgrade pe loc sau instalare curată a Windows 11.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x