8 mesaje de eroare comune ale browserului pe care ar trebui să le cunoașteți

8 mesaje de eroare comune ale browserului pe care ar trebui să le cunoașteți

Dacă ați navigat în mod regulat pe web, sunt sigur că ați întâlnit site-uri web care prezintă coduri de eroare precum 404, 502 etc. Aceste coduri de eroare sunt cam criptice și nu au niciun sens dacă nu știți sensul exact cod de eroare sau mesaj. Cunoașterea mesajelor de eroare comune ale browserului vă va ajuta să depanați conexiunea la internet pentru eventualele probleme. În acest articol rapid, permiteți-ne să cunoaștem unele dintre cele mai frecvente erori de browser pe care le veți împiedica din când în când.

Pagina nu a fost găsită (404)

Pagina nu a fost găsită sau eroarea 404 este una dintre cele mai frecvente erori pe care le puteți găsi atunci când navigați pe Internet. Această eroare înseamnă pur și simplu că browserul dvs. poate comunica cu site-ul web sau cu serverul la care încercați să vă conectați, dar serverul sau site-ul web nu a putut găsi ceea ce căutați, răspunzând astfel cu o eroare 404. Acestea sunt numeroase motive, cum ar fi link-uri rupte, conținut șters sau mutat, etc., din spatele erorii 404. Dar lucrul bun este că pagina de eroare poate fi personalizată cu ușurință în mai multe moduri de către respectivul web designer sau de către administratorul serverului, permițându-le să ofere opțiuni alternative utilizatorilor.

Bad Gateway (502)

Eroarea Bad Gateway nu este atât de comună, dar ori de câte ori primiți această eroare, înseamnă doar că, în timp ce încercați să vă îndepliniți cererea, serverul care acționează ca gateway a primit un răspuns nevalid de la serverul din amonte. De cele mai multe ori, problema se află în afara computerului dvs. și eroarea este generată din cauza problemelor din servere și nu puteți face nimic pentru a rezolva această problemă. Dar, uneori, cookie-urile sau memoria cache nevalide pot provoca, de asemenea, erori 502, caz în care trebuie să vă curățați browserul pentru a accesa acel server sau site-ul web.

Serviciu indisponibil (503)

Mesajul de eroare 503 Service Indisponibil apare ori de câte ori site-ul web pe care încercați să îl accesați este oprit la ora curentă, dar serverul însuși răspunde solicitărilor cu un mesaj de eroare. Deoarece eroarea se află în afara computerului dvs., nu puteți face multe pentru a obține acces la server sau la site-ul web. Cu toate acestea, în cazuri rare, este posibil să primiți o eroare precum “Serviciu indisponibil – Eșec DNS”. Motivul pentru aceasta ar putea fi o problemă cu routerul dvs. sau cu serviciul DNS în sine. În aceste cazuri, luați în considerare repornirea routerului sau modificați serviciile DNS pe care le utilizați pentru a rezolva problema.

browser-errors-503-service-indisponibil

Conexiunea a expirat

Eroarea de expirare a conexiunii înseamnă pur și simplu că solicitarea trimisă de computer nu este îndeplinită în intervalul de timp prestabilit. Motivele pentru acest tip de eroare pot fi faptul că serverul sau computerul pe care încercați să îl accesați nu răspunde așa cum ar trebui, routerul dvs. este configurat greșit sau există o problemă de rețea cu conexiunea dvs. Deoarece eroarea de expirare a conexiunii nu oferă alte informații suplimentare pentru a identifica problema, încercați să accesați alte site-uri web. Dacă le puteți accesa, atunci problema poate fi legată de site-ul web sau de serverul pe care îl vizitați. Dacă nu puteți accesa întregul Internet, atunci ar putea fi o problemă de rețea, caz în care aveți nevoie să depanați routerul sau să contactați ISP-ul.

browser-errors-connection-time-out-out

Imposibil de conectat

Imposibil de conectat înseamnă că browserul dvs. web nu vă poate îndeplini cererea, deoarece serverul sau site-ul web țintă nu sunt disponibile în prezent din orice motiv sau întâmpină probleme tehnice. Uneori, este posibil să fi configurat greșit firewall-ul sau proxy-ul care, la rândul său, vă blochează accesul la site. În aceste cazuri, încercați să dezactivați paravanul de protecție sau să modificați setările proxy (dacă utilizați una). Dacă doriți să știți dacă site-ul web este într-adevăr defect, puteți utiliza servicii precum Este sus.

erori-browser-imposibil-de-conectat

Eroarea serverului nu a fost găsită este destul de similară cu eroarea Unable to Connect, dar înseamnă că serverul sau site-ul web la care încercați să accesați pur și simplu nu există. Această eroare poate apărea, de asemenea, atunci când serverul DNS este defect sau din cauza greșelilor de greșeală din adresa URL pe care ați introdus-o.

Avertismente privind phishingul sau conținutul rău intenționat

Avertismentele privind phishingul și conținutul rău intenționat sunt unele dintre cele mai bune lucruri despre browserul modern, deoarece vă protejează de căderea prăzii înșelătorilor de pe Internet. Ori de câte ori browserul dvs. afișează un avertisment de phishing, înseamnă că site-ul pe care îl vizitați nu este ceea ce credeți că este și se preface că este site-ul original. Crackerii folosesc de obicei aceste tehnici de phishing pentru a vă fura parolele și alte informații importante. În aceste cazuri, nu mai faceți clic pe linkurile afișate pe web sau în e-mailuri și introduceți manual adresa URL a site-ului web pentru a fi sigur.

avertisment-erori-browser-malware

Dacă browserul dvs. afișează un avertisment privind conținutul rău intenționat, atunci înseamnă că site-ul web pe care îl vizitați poate fi infectat sau găzduiește un virus sau alt conținut rău intenționat. Întrucât acest conținut rău intenționat este uneori capabil să vă infecteze computerul, este considerat periculos și ar trebui să evitați accesarea acelui site până când proprietarul site-ului web îl curăță.

Avertismente de certificat

Erorile de certificat sunt afișate ori de câte ori browserul dvs. nu poate verifica proprietarul real al site-ului web utilizând certificatul SSL care este utilizat de acel site web. Dacă întâmpinați vreodată acest tip de eroare, este întotdeauna recomandat să stați departe de acel site, deoarece conexiunea la acel site poate fi compromisă, ceea ce duce la furtul de identitate. Cu toate acestea, erorile de certificat pot apărea și atunci când un site web folosește un certificat SSL partajat sau un certificat SSL auto-semnat. Deci, dacă nu aveți încredere în site-ul web pe care îl vizitați, nu continuați niciodată cu un site web care conține erori de certificat.

browser-errors-certificate-warning

Asta este tot deocamdată și, sperăm, acest lucru vă oferă o idee mai bună despre ce înseamnă de fapt erorile afișate în browserul dvs. Fă comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale cu privire la erorile specifice ale browserului