8 moduri de a comprima documente PDF pe desktop și mobil

8 moduri de a comprima documente PDF pe desktop și mobil

⌛ Reading Time: 8 minutes

Frumusețea formatului PDF este că îl puteți deschide pe orice platformă, fie că este desktop sau mobil. Este ușor să creați, să trimiteți, să partajați, să citiți și să editați documente PDF și funcționează peste tot. Din păcate, unele fișiere PDF sunt prea mari. Acest lucru pune probleme pe care le vom discuta mai jos, împreună cu o soluție: comprimarea documentelor PDF pe Windows, macOS, Linux, Android și iOS.

Dezavantajele documentelor PDF mari

Există mai multe probleme care apar atunci când comprimați documente PDF. Unele dintre cele mai comune sunt:

 • Nu se pot atașa fișiere PDF mari la e-mail, deoarece majoritatea furnizorilor de servicii de e-mail, cum ar fi Gmail, au o limită de atașamente de 25 MB.
 • Nu se pot atașa fișiere PDF mari la aplicații de mesagerie precum WhatsApp, deoarece are o limită de 16 MB.
 • Încărcarea și descărcarea durează mai mult, mai ales pe o lățime de bandă mai mică și în anumite situații, cum ar fi călătoriile în zone îndepărtate.
 • Consumă mai multă lățime de bandă, ceea ce poate fi o problemă pentru conexiunile măsurate, cum ar fi smartphone-urile sau planurile de date ale operatorului.

Compresor PDF gratuit (Windows)

Prima aplicație de pe listă este Compresor PDF gratuit pentru Windows.

 1. După instalarea aplicației, faceți clic pe butonul „Răsfoiți” pentru a alege un fișier PDF, apoi selectați „Salvare ca” pentru a alege o locație pentru a salva rezultatul. În mod implicit, va alege același folder în care se află fișierul original.

Am selectat opțiunea ebook pentru a menține calitatea imaginii la o rezoluție medie. Cartea electronică pe care am selectat-o ​​are o dimensiune de 9,21 MB. Vă puteți juca cu setările pentru a vedea dacă rezultatele finale se potrivesc nevoilor dvs.

Ieșire compresor pdf gratuit Windows 11
 1. Faceți clic pe butonul „Comprimați” pentru a începe procesul. Nu ar trebui să dureze prea mult pentru a finaliza. Fișierul de ieșire avea doar 471 KB, ceea ce este destul de impresionant și a durat doar trei secunde. Textul este clar și imaginile clare.

PDF Compresor (Windows)

Compresor PDF este un alt instrument utilitar Windows pentru a comprima fișiere PDF.

 1. Deschideți aplicația și observați că interfața de utilizare este puțin ocupată. Vom converti fișierul PDF în tonuri de gri (alb-negru) pentru a reduce și mai mult dimensiunea fișierului PDF.
 2. Faceți clic pe pictograma Folder pentru a alege un fișier PDF. Selectați opțiunea „Document în alb-negru – semitonuri”.
 3. Alegeți calitatea fișierului de ieșire. Mai jos, spre jos, puteți seta și rezoluția imaginii pentru a controla și mai mult dimensiunea ieșirii.
Pdf Setări compresor Windows 11
 1. Faceți clic pe butonul „Comprimați” pentru a începe. În exemplul nostru, fișierul de 9,21 MB s-a redus la 181KB.

Cum să comprimați documente PDF pe macOS

Previzualizarea oferă o opțiune nativă pentru a reduce dimensiunea fișierului atunci când exportați un fișier ca PDF; cu toate acestea, rezultatele sunt adesea mai puțin decât satisfăcătoare. Există opțiuni mai bune, așa cum discutăm mai jos.

Unul dintre ei este Filtre de cuarț. Acesta adaugă filtre suplimentare la filtrele implicite pe care Apple le oferă în Previzualizare pentru a reduce dimensiunea fișierului PDF. Quartz este, de asemenea, mai consistent cu calitatea și dimensiunea fișierelor comprimate.

Există, de asemenea, mai multe aplicații terțe disponibile în App Store.

PDF ușor (macOS)

 1. Instalați și deschideți PDF ușor și trageți și plasați fișierul PDF pe care doriți să îl comprimați în macOS.
Ușoare Pdf Ui Mac
 1. Procesul de compresie va începe imediat. Nu există butoane de apăsat sau opțiuni de selectat. Rețineți că noul fișier comprimat va suprascrie fișierul existent, așa că este posibil să doriți să creați mai întâi o copie.
Mac de compresie pdf cu greutate redusă
 1. Când procesul este finalizat, aplicația va afișa rezultatele.

PDF Shrink (macOS)

PDF Shrink funcționează ca un PDF ușor, dar cu o diferență notabilă: atunci când aruncați fișierul PDF, vă permite să selectați calitatea și rezoluția rezultatului. Vă puteți juca cu aceste valori pentru a găsi un echilibru în care fișierele sunt comprimate cu pierderi minime de calitate.

Pdf Reducere Setări Mac

Spre deosebire de Lightweight PDF, vă va cere să alegeți o locație de descărcare în loc să suprascrieți fișierul existent.

Pdf Shrink Compresie Mac

Ghostscript (Linux)

 1. Deschideți instrumentul Linie de comandă, cunoscut și sub numele de Terminal. Dacă nu știți cum să faceți asta, faceți clic pe pictograma Ubuntu pentru a deschide Dash și tastați Terminal pentru a căuta și deschide.
 1. Utilizați comanda de mai jos pentru a instala Ghostscript.
Instalați Ghostscript Linux
 1. Comanda de mai jos va reduce dimensiunea fișierului PDF. Rețineți că va trebui să schimbați în consecință numele fișierului PDF din comandă. În cazul meu, fișierul a fost salvat în folderul Descărcări. Asigurați-vă că și calea este corectă, deoarece nu va putea detecta fișierul PDF pentru a-l comprima.
Ghostscript Compress Pdf Command Linux

În exemplul de mai sus, fișierul de intrare a fost de 4 MB.

Înainte de compresie Pdf Linux

Și fișierul de ieșire a fost de doar 235KB.

După Comprimare Pdf Linux

Densify (Linux)

Densificați este open source și găzduit pe GitHub

 1. Deschideți aplicația și fiți întâmpinați cu o interfață simplă. Selectați fișierul PDF pe care doriți să-l comprimați și selectați un tip. Dacă nu sunteți sigur, alegeți „Ecran” sau jucați cu diferite opțiuni până când obțineți un rezultat satisfăcător.
Introducere Pdf Compresie Densify Linux
 1. Faceți clic pe butonul „Comprimați acum”.
Ieșire Pdf Compresie Densify Linux
 1. Veți primi o notificare când fișierul PDF este comprimat.

Această diagramă rapidă explică diferitele tipuri de compresie pe care le oferă Densify și ce înseamnă acestea pentru referință.

Densify Tipuri de compresie Linux

Comprimați fișierul PDF (Android)

 1. După instalare Comprimați fișierul PDF, atingeți „Deschide PDF” pentru a alege un fișier, apoi faceți clic pe „Comprimați” pentru a începe. Puteți alege nivelul de compresie, dar am constatat că setările recomandate sunt suficient de bune.
 2. Veți vedea o fereastră pop-up care împărtășește cât spațiu ați salvat și vă întreabă cum doriți să salvați fișierul PDF comprimat pe Android.
Comprimați fișierul Pdf Android

PDF Compresor (iOS)

Compresor PDF funcționează ca omologul său Android.

 1. Atingeți butonul „Selectați PDF” pentru a alege documentul PDF. Selectați una dintre setările de compresie, apoi apăsați pe „Comprimați PDF”.
Pdf Compresor Ios
 1. Ar trebui să vedeți o fereastră pop-up cu detalii despre compresie. Fișierul comprimat poate fi găsit în fila „Comprimat”.

Dezavantajele comprimării documentelor PDF

Am văzut de ce este nevoie de comprimarea documentelor PDF și cum putem comprima fișiere PDF pe diverse sisteme de operare desktop și mobile. Dar cum rămâne cu dezavantajele comprimării fișierelor PDF? Acestea includ:

 • Nu toate instrumentele sunt gratuite. Unii sunt plătiți, iar alții adoptă modelul freemium.
 • Comprimarea prea mult a fișierelor PDF poate reduce calitatea imaginilor incluse, distrugând experiența cititorului.
 • Prea multă compresie poate rupe textul și alte elemente, făcând fișierul PDF necitit.

întrebări frecvente

1. Ce se întâmplă când comprim fișiere PDF?

Imaginile și alte materiale grafice din fișierul PDF sunt reduse. Aceasta înseamnă că sunt recreate la o rezoluție mai mică și conțin mai puțini pixeli, prin urmare, ocupând mai puțin spațiu.

2. Ar trebui să comprim fișierele PDF offline?

Există un risc de confidențialitate și securitate implicat atunci când încărcați fișiere online pe serverele unui dezvoltator terță parte. Dacă credeți că natura documentului este sensibilă, cel mai bine este să-l comprimați offline.

3. Cât timp durează comprimarea fișierelor PDF?

Asta depinde de dimensiunea fișierului PDF. Cu toate acestea, în timpul testelor de aici, un fișier de 20 MB a durat mai puțin de 5 secunde pentru a se comprima.

Încheierea

Dacă compresia nu funcționează pentru dvs. – de exemplu, calitatea nu este la egalitate – puteți împărți fișierul PDF în bucăți mai mici sau îl puteți împărți. Dezavantajul acestei metode este că ar exista mai multe fișiere PDF, iar utilizatorul ar trebui să le deschidă pe fiecare separat.

O altă opțiune este să convertiți PDF-ul în tonuri de gri. Acest lucru este util atunci când fișierul PDF are prea multe imagini. Convertirea fișierului PDF în tonuri de gri va transforma imaginile în alb și negru, împreună cu fonturile și toate celelalte elemente de culoare, reducând dimensiunea fișierului PDF fără a compromite calitatea.

Consultați această listă de opțiuni pentru a afla cum să editați PDF-uri pe desktop și cu instrumente online. Aflați, de asemenea, cum să combinați fișiere PDF pe Windows și Linux.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.