8 moduri de a deschide panoul de control în Windows 10

8 moduri de a deschide panoul de control în Windows 10
⏱️ 6 min read

În dorința Microsoft de a face Windows 10 mai ușor de utilizat, compania încearcă să înlocuiască treptat Panoul de control cu ​​aplicația Setări. Cu toate acestea, este posibil să preferați doar Panoul de control sau să găsiți mai ușor accesul la setări mai avansate în acest fel. În ciuda faptului că nu este în față și în centru, există mai multe moduri de a deschide în continuare Panoul de control în Windows 10.

1. Căutați în meniul Start

Cea mai ușoară metodă și obișnuința mea de a merge este să folosesc meniul Start. Deoarece puteți căuta în fișierele și aplicațiile din sistem, utilizați-l pentru a căuta Panoul de control.

Deschideți Start și tastați „Panou de control”. Alegeți Panoul de control când apare.

2. Fixați la Start sau la Bara de activități

O altă modalitate simplă și rapidă de a deschide panoul de control în Windows 10 este să-l fixați fie în meniul Start, fie în bara de activități. Alternativ, adăugați-l la ambele dacă doriți să fie mai accesibil.

Când utilizați meniul Start pentru a căuta Panoul de control, veți observa că aveți două opțiuni în rezultatul aplicației Panoul de control.

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Start Pin

Alegeți una dintre opțiuni pentru a fixa aplicația în meniul Start sau în bara de activități. Personal îl prefer în meniul Start, deoarece bara de activități este deja puțin aglomerată.

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Porniți fixat

3. Deschideți Panoul de control din Executare

Fereastra de dialog Executare vă oferă acces la o varietate de aplicații și setări pe Windows 10, inclusiv Panoul de control. presa Victorie + R pentru a deschide caseta de dialog Executare. Apoi, tastați „panoul de control” și faceți clic pe OK. De asemenea, puteți deschide caseta de dialog făcând clic dreapta pe Start și selectând Run.

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Rulați

4. Deschideți prin promptul de comandă

Acesta implică un pas suplimentar, care nu îl face la fel de eficient ca celelalte metode de până acum. Cu toate acestea, este încă o modalitate viabilă de a deschide panoul de control.

Fie apăsați Victorie + R (sau deschideți Start) și tastați cmd. La prompt, tastați „panoul de control” și apăsați Enter.

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Cmd

Alternativ, puteți utiliza PowerShell, deoarece funcționează în același mod. Faceți clic dreapta pe Start și alegeți Windows PowerShell. Tastați „panoul de control” la prompt.

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Powershell

5. Căutați din Setări

Dacă nu-ți place să folosești aplicația Setări, folosește-o suficient de mult timp pentru a deschide Panoul de control în Windows 10. Fie apasă Victorie + Eu sau deschideți Start și faceți clic pe pictograma Setări pentru a deschide Setări.

Apoi, tastați „panoul de control” în caseta de căutare Setări. Alegeți rezultatul Panoului de control.

Modalități de a deschide panoul de control în setările Windows 10

6. Adăugați o comandă rapidă pe desktop

Dacă deschideți panoul de control des, crearea unei comenzi rapide pe desktop poate fi cea mai rapidă și mai simplă metodă. În cazul în care desktopul dvs. este aglomerat, există câteva modalități de a organiza mai bine toate aceste comenzi rapide.

Creați o comandă rapidă de pe panoul de control făcând clic dreapta pe un spațiu liber de pe desktop. Alegeți „Nou -> Comandă rapidă”.

Introduceți următoarele în caseta de locație și apăsați Următorul:

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Desktop1

Introduceți un nume pentru comanda rapidă. Valoarea implicită – „explorator” – nu este foarte descriptivă. Am numit panoul de control al meu, evident.

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Desktop2

Faceți clic pe Finalizare și bucurați-vă de noua comandă rapidă.

7. Adăugați la Win + X Menu

La început, puteți deschide panoul de control făcând clic dreapta pe meniul Start sau apăsând Victorie + X pentru a accesa meniul Power User, dar Microsoft a eliminat opțiunea, spre disperarea utilizatorilor. Cu toate acestea, după cum știți deja, Panoul de control nu a dispărut, cel puțin încă nu.

Puteți adăuga opțiunea înapoi la acest meniu. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu Editorul de meniu WinX, care este complet gratuit de utilizat.

8. Utilizați File Explorer

O altă modalitate de a deschide rapid Panoul de control este prin File Explorer. presa Victorie + E pentru a deschide File Explorer. Selectați „Acest computer” din stânga.

Faceți clic pe săgeata dintre pictograma computerului și „Acest computer” pentru a extinde un meniu. Selectați Control Panel din listă.

Modalități de a deschide panoul de control în Windows 10 Acest PC

În general, cele mai rapide metode implică crearea unei comenzi rapide de pe desktop sau fixarea unei comenzi rapide în meniul Start sau în bara de activități. Cu toate acestea, oricare dintre cele de mai sus funcționează bine pentru a vă asigura că nu trebuie să vă bazați doar pe Setări pentru a vă controla și optimiza computerul.

Legate de:

  • Cum se verifică porturile utilizate în Windows 10
  • Cum se mărește volumul maxim în Windows 10
  • Cum se remediază mesajul „Nu există internet securizat” pe Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x