8 sfaturi pentru a vă optimiza computerul cu Windows 11 pentru performanța în jocuri

Optimize Windows 11 Featured Main
⏱️ 12 min read

Windows 11 a adus o mulțime de caracteristici notabile, inclusiv AutoHDR, care vă poate face jocurile să arate mult mai bine (dacă aveți un monitor HDR). Cu toate acestea, dacă doriți să maximizați performanța de joc a computerului dvs., va trebui să luați lucrurile în propriile mâini și să modificați câteva setări.

Din fericire, procesul nu este prea complicat. În următorul ghid, vom discuta cele mai bune metode pentru a vă ajuta să vă optimizați computerul pentru jocuri.

1. Dezactivați aplicațiile de pornire

De obicei, aplicațiile de pornire nu exercită o influență asupra performanței jocurilor. Cu toate acestea, prezența unei aplicații grele sau a unei aplicații cu consum mare va avea, cu siguranță, un impact. În cele din urmă, rezultatul depinde de aplicațiile pe care le executați PC.

Dacă credeți că interferează cu performanța jocurilor, dezactivați-le. Dacă faceți acest lucru, computerul dvs. poate funcționa mai repede.

 1. presa Ctrl + Schimb + Esc de pe tastatură pentru a lansa „Managerul de activități”.
 2. Navigați la fila „Pornire”.
Optimizați fila de pornire Windows 11
 1. Alegeți aplicația pe care doriți să o închideți și faceți clic pe butonul „Dezactivați” de mai jos.
Optimizați Windows 11 Dezactivați aplicațiile de pornire
 1. Faceți acest lucru pentru toate aplicațiile inutile și sistemul dumneavoastră va începe să ruleze mai repede.

2. Dezactivați aplicațiile care consumă mult resurse

Unele aplicații pot consuma multă memorie și putere CPU. Deci, dacă doriți să începeți o sesiune de jocuri, dezactivați acele aplicații în prealabil.

 1. presa Ctrl + Schimb + Esc de pe tastatură pentru a deschide Managerul de activități.
 2. Sortați lista „Procese” după utilizarea „CPU” sau „Memorie” făcând clic pe una sau pe alta.
 3. Alegeți procesele care consumă cel mai mult și faceți clic pe „End Task” în partea de jos.
Optimizați Windows 11 Încheiați sarcinile de consumare a resurselor
 1. Repetați acești pași pentru a dezactiva toate aplicațiile inutile care rulează în fundal și consumă memorie sau CPU.

3. Dezactivați animațiile

Dacă aveți tendința de a prefera viteza mai degrabă decât aspectul, atunci probabil că ar trebui să luați în considerare dezactivarea animațiilor. Windows 11 este mult mai fluid și asta, în parte, se datorează efectelor sale de animație. Dar, în timp ce fac lucrurile să arate bine, ele vă pot încetini sistemul.

 1. presa Victorie + eu pentru a deschide Setări pe computerul Windows.
 2. Navigați la „Accesibilitate” din meniul din stânga.
 3. Selectați „Efecte vizuale”.
Optimizați efectele vizuale Windows 11
 1. Dezactivați „Efecte de animație” din meniu.
Optimizați Windows 11 Dezactivați efectele de animație

După executarea acestor pași, Windows 11 nu va arăta la fel de fluid, dar performanța sistemului se va îmbunătăți.

4. Modificați efectele vizuale

După cum am văzut mai sus, Windows 11 este setat să arate cel mai bine, dar asta ar putea afecta performanța ta de joc. Pentru a preveni conflictul jocurilor cu GUI care rulează în fundal, procedați astfel:

 1. Accesați Setări pe computer, așa cum am explicat mai sus.
 2. În bara de căutare din colțul din stânga sus, tastați „Performanță”.
 3. Din opțiunile care apar, selectați „Ajustați aspectul și performanța Windows”.
Optimizați Windows 11 Ajustați performanța
 1. În noua fereastră „Opțiuni de performanță” care apare, bifați opțiunea „Ajustați pentru cea mai bună performanță”.
Optimizați Windows 11 Ajustați performanța Cele mai bune performanțe

5. Folosiți planul de putere cu performanță supremă

De asemenea, este posibil să doriți să treceți la planul de alimentare „Performanță finală” pe Windows 11. Aceasta este o opțiune care permite computerului dvs. să consume mai multă energie pentru a oferi performanța necesară.

Planul de alimentare Windows este setat la „Echilibrat” în mod implicit. Deci, trebuie să treceți manual la planul „Performanță finală”.

 1. Faceți clic pe pictograma „Căutare” din bara de activități.
 2. Tastați „Plan de alimentare” în bara de căutare din partea de sus.
 3. Faceți clic pe „Alegeți un plan de alimentare”.
Optimizați Windows 11 Alegeți un plan de alimentare
 1. Schimbați la planul de alimentare „Ultimate-Performance” (în aceleași cazuri, opțiunea este listată simplu ca „Performanță). Dacă această opțiune nu este disponibilă, navigați la „Afișați planuri suplimentare”.
Optimizează Windows 11 Ultimate Power Plan

După executarea acestor pași, sistemul dumneavoastră va funcționa mai bine, deoarece consumă mai multă energie în favoarea performanței. Dar un lucru pe care trebuie să-l rețineți, acest plan special de alimentare este potrivit doar pentru PC-urile și laptopurile de ultimă generație.

6. Actualizați driverul(ele) grafic(e)

Unul dintre elementele cruciale pentru îmbunătățirea performanței jocurilor este driverul grafic. Deci, trebuie actualizat frecvent.

 1. Deschideți site-ul web al producătorului în browserul dvs. web. În cazul nostru, vom vizita Site-ul web NVIDIA să caute șoferi noi.
 2. Furnizați detaliile necesare, cum ar fi modelul plăcii grafice, sistemul de operare și multe altele. Faceți clic pe butonul „Căutare” din partea de jos.
Optimizați Windows 11 Căutați driverul grafic
 1. Faceți clic pe „Descărcați” pe pagina următoare.
Optimizați Windows 11 Descărcați driverul grafic
 1. Driverul grafic va începe descărcarea imediat.
 2. După aceea, rulați fișierul de instalare și instalați noul driver. Dacă nu utilizați NVIDIA, nu vă faceți griji. Procesul de actualizare a driverelor grafice AMD în Windows este, de asemenea, similar.

7. Activați Modul Joc

Modul de joc nu este o caracteristică nouă, deoarece era disponibil și pe Windows 10. Acesta permite utilizatorilor să se bucure de performanțe neîntrerupte în joc.

Nu există nicio diferență vizibilă între modul de joc Windows 10 și cea mai recentă versiune. În Windows 11, continuă să optimizeze sistemul pentru a juca jocuri și chiar îmbunătățește framerate-urile. În mod ideal, cel mai bine este să activați modul de joc.

 1. Faceți clic pe butonul Start din bara de activități.
 2. Selectați aplicația „Setări” din meniu.
 3. Navigați la „Gaming” și selectați „Game Mode”.
Optimizați modul de joc Windows 11
 1. Activați „Modul joc” în Windows 11 activând opțiunea.
Optimizați Windows 11 Activați modul joc
 1. Selectați „Grafica” sub „Setări asociate”.
Optimizați Windows 11 Faceți clic pe Grafică
 1. Căutați jocul pe care doriți să-l jucați în lista „Toate aplicațiile”. După ce l-ați găsit, faceți clic pe el și apoi apăsați pe „Opțiuni”.
Optimizați Windows 11 Căutați jocuri
 1. Sub „Preferință grafică”, selectați „Performanță ridicată”.
Optimizați Windows 11 Schimbați preferințele grafice
 1. Dacă jocul pe care îl căutați pare a fi indisponibil, faceți clic pe „Răsfoiți” pentru a-l adăuga manual.
Optimizați Windows 11 Răsfoiți jocuri
 1. Repetați acești pași pentru toate jocurile instalate pe computerul dvs. cu Windows 11 pentru a obține performanțe neîntrerupte la joc.

8. Dezactivați actualizările automate

În teorie, noile actualizări ar trebui să fie bune pentru sistem, deoarece vin echipate cu corecții de securitate, remedieri de erori etc. Din păcate, nu este întotdeauna cazul. Au existat numeroase cazuri în care actualizările au făcut mai mult rău decât bine. Deci, cel mai bine ar fi să dezactivați funcția de actualizare automată și să actualizați Windows după cum doriți, în timpul dvs.

 1. Deschideți aplicațiile „Setări”, așa cum am explicat mai sus.
 2. Navigați la „Windows Update”.
 1. De aici, puteți întrerupe actualizările Windows pentru o anumită perioadă de timp. Există câteva opțiuni în afară de „Întrerupeți actualizările”. Selectați-l pe cel dorit.
Optimizați Windows 11 Întrerupeți actualizarea Windows

După cum puteți vedea, pașii sunt simpli. Dar aceasta nu este singura modalitate de a întrerupe actualizările Windows. Dacă sunteți extrem de precaut să nu instalați actualizări inutile, ar trebui să învățați și alte modalități de a opri actualizarea Windows.

întrebări frecvente

Este Windows 11 mai bun pentru jocuri decât Windows 10?

În ceea ce privește performanța în jocuri, Windows 11 are un ușor avantaj față de predecesorul său, care constă în cele două caracteristici Xbox care au fost adăugate noului sistem de operare: AutoHDR și DirectStorage.

Există și alte modalități de a optimiza Windows 11 pentru jocuri?

Da, există și alte modalități de a optimiza Windows 11 pentru jocuri. Sunt disponibile modalități mai sofisticate de a îmbunătăți performanța jocurilor pe computer.

De exemplu, dacă aveți un laptop cu un GPU NVIDIA, puteți accesa „Panoul de control NVIDIA” și puteți face modificările necesare pentru a îmbunătăți performanța jocurilor. Pentru a-l găsi pe computer, faceți clic dreapta pe desktop și selectați „Afișați mai multe opțiuni -> Panoul de control NVIDIA”.

Cum se activează funcționalitatea AutoHDR pe Windows 11?

AutoHDR este o caracteristică de joc nou-nouță adăugată de Microsoft la Windows 11. Face jocurile să arate mai bine cu ajutorul culorilor vibrante. Dar, nu este o caracteristică implicită. Trebuie să îl activați manual și iată cum o puteți face. În Windows, accesați „Setări-> Sistem-> Afișare” și selectați HDR. În partea de sus, veți găsi „Utilizați HDR”. Activați-l mai întâi. În cele din urmă, derulați în jos și activați „AutoHDR”.

Credit imagine: Unsplash Toate capturile de ecran de Saurav Dey

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x