8 termeni de argou pentru rețelele sociale pe care veți dori să-i „flexionați”

8 termini del gergo dei social media che vorrai "Flex"
⏱️ 7 min read

Social media este totul pentru unii oameni și important pentru toată lumea. Vrei să înțelegi ce spun oamenii. La urma urmei, este un răcitor de apă modern, suficient de mare pentru a avea întreaga lume în picioare în jurul său.

Având în vedere acest lucru, vă oferim opt termeni și argou pentru rețelele sociale care vă vor oferi un început avansat în citirea tuturor pe rețelele sociale.

1. Mesaj direct (DM)

În primul rând, să discutăm latura „ascunsă” a rețelelor sociale. Acest lucru nu este nimic subestimat, ci mai multe despre ceea ce se întâmplă departe de feedul principal.

Fiecare utilizator primește o căsuță de e-mail privată și puteți primi mesaje acolo. Uneori se numește mesaj privat (PM), deși este mai des numit DM-urile dvs., deoarece mesajul ajunge la dvs. mai degrabă decât să stea pe un feed public.

2. „Povești”

Funcția Shorts de pe YouTube.

Această caracteristică a rețelelor sociale are numeroase nume, în funcție de branding și site-ul în cauză. Iată câteva:

  • Viță de vie: Twitter – deși acest nume nu mai este folosit decât cu titlu nostalgic
  • Povești: Facebook
  • Mulinete: Instagram
  • Pantaloni scurti: YouTube

Ne-am uitat în trecut la formate video scurte și vă încurajăm să verificați această postare; dacă nu sunteți sigur cum să le folosiți.

3. Hashtag

Știm, acesta este la fel de simplu pe cât vin. Cu toate acestea, merită menționat faptul că hashtagurile nu au făcut parte din social media până când Twitter și Instagram nu le-au făcut populare.

Exemple de hashtag.

Pentru cei care nu știu, hashtagurile sunt cuvintele și expresiile scurte, care pot fi „conectate”, găsite alături (sau uneori în interiorul) postărilor de pe rețelele sociale.

Înainte erau limitate la anumite platforme de socializare, dar le veți găsi în tot spațiul acum.

4. Reacții și emoji

Pe scurt, și după cum știți, emoji-urile sunt pictograme grafice care fac ceea ce obișnuiau „emoticoanele”. Cu alte cuvinte, ele transmit emoții fără cuvinte.

O colecție de emoji.

A existat chiar și un film dedicat emoji-urilor (deși nu vă recomandăm să urmăriți dacă sunteți serios în privința filmului). Emoji-urile clasice „bazate pe față” sunt încă populare, deși există câteva opțiuni unice pe care le veți vedea des:

  • ????: Craniul este folosit atunci când ceva este demn de încurcat, jenant sau altfel incomod. Reprezintă moartea în interior și veți vedea și sicriul (⚰️) folosit.
  • ????: Emoji-ul de foc este utilizat atunci când ceva a mers bine sau a decolat. Este „aprins”, așa cum spun copiii. ????

În ceea ce privește reacțiile, acestea se găsesc pe rețelele de socializare (Facebook este cel mai popular) pe post. Vă permite să doriți o postare folosind o selecție de emojis, astfel încât utilizatorul să își poată evalua mai bine reacția. A fost ceva introdus la Buzzfeed și a luat avânt în întreaga rețea socială.

Există multe altele bazate pe obiceiuri locale și cazuri de utilizare, așa că fiți pregătiți să căutați orice apare în mod regulat.

5. ELI5

Acest autor este un fan al cărților cu instrucțiuni pentru copii. Dacă înveți un subiect nou, una dintre cele mai bune modalități de a-l fixa este să-l explici cuiva mai tânăr. Dacă reușesc, versiunea dvs. distilată are mai multe șanse să rămână în creier.

Conceptul ELI5 este același – „Explicați parcă am cinci ani”. Acest lucru este obișnuit pe Reddit, unde există chiar și un subredit dedicat conceptului.

Explicați-l ca și cum aș fi cinci subreddit.

Este o modalitate excelentă de a „gâfâi” concepte uriașe și de a le înțelege la un nivel de bază.

6. „Raport”

Acesta este unul dintre termenii mai noi găsiți pe rețelele de socializare – atât de mult încât există o diferență de opinie cu privire la ceea ce înseamnă. Consensul general este că apelează la diferența dintre aprecieri și retweets. Având în vedere semnificația, veți găsi acest lucru pe Twitter aproape exclusiv.

Un Tweet care menționează că este raportat.

Pe scurt, dacă primiți mai multe răspunsuri decât aprecieri pentru un Tweet, sunteți „raportat”. Acest lucru înseamnă adesea că ați fost controversat într-un fel, deoarece aveți mai puține aprecieri decât feedback la postarea dvs. Acest lucru a determinat unii utilizatori să fie raportați pentru drepturile de lăudăroșie, ca o formă de pescuit.

7. Hit Me Up (HMU)

HMU nu este ceva cu care să apară social media, dar l-a luat sub aripa sa. HMU este un alt mod de a spune „Dă-mi asta”, „Suna-mă”, „Contactează-mă” sau similar. Are utilizarea sa în discuțiile de întâlnire, deși poate fi aplicată într-o mare varietate de situații.

Un Tweet care menționează termenul de argou HMU.

Se află pe această listă ca reprezentant al acronimelor pe rețelele de socializare. Veți găsi adesea că acestea sunt folosite, deoarece economisesc spațiu în postările în format limitat, oferind în același timp context.

8. „Weird Flex”

Un flex este ceva ce face un mușchi, desigur – mai ales dacă ești mândru de ele. Ca atare, un flex este atunci când te afișezi pe social media. Pentru a duce lucrurile mai departe, un flex ciudat este atunci când un utilizator se va arăta, dar alții consideră că este ciudat sau nu demn de remarcat.

Un Tweet care prezintă „flex ciudat”.

Din nou, flexing nu este un termen care s-a născut din social media, dar a fost țesut în lexicon prin meme. „Flex ciudat, dar ok” este ceva ce veți găsi foarte mult cu postările bazate pe imagini, mai ales în cazul în care imaginea este ciudată sau unică.

În concluzie

Având în vedere cât de centrală este media socială pentru viața noastră, este important să înțelegem ceea ce se spune pe diferite platforme. La fel ca orice mediu popular, există o mulțime de argou plutind în jur. Responsabilitatea dvs. este să o învățați, fie că este vorba de un trendetter sau citind articole ca acesta.

Dacă vă întrebați dacă petreceți prea mult timp pe rețelele de socializare, am discutat în trecut proprietățile sale dependente. Ai vreun argou de pe rețelele sociale pe care l-am ratat? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Ghidul dvs. pentru backupul conturilor de social media
  • Cum se poate converti cu ușurință o imagine în video pentru rețelele sociale
  • Ce pot face social media pentru a preveni răspândirea violenței

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x