9 Signalfunktionen, die Sie verwenden sollten, wenn Sie gerade von WhatsApp gewechselt haben

9 caracteristici de semnal pe care ar trebui să le începeți să utilizați dacă tocmai ați trecut de la WhatsApp

În urma recentului anunț de modificare a politicii de confidențialitate WhatsApp, un număr record de utilizatori nemulțumiți au ales să treacă la aplicații alternative. Dacă ați trecut recent la Signal, vă recomandăm să vă familiarizați cu ce are de oferit aplicația. Iată câteva dintre cele mai bune caracteristici de semnal pe care ar trebui să le începeți cu siguranță.

1. Folosiți opțiunile de securitate biometrică ale telefonului dvs.

Signal vine cu un dulap de aplicații încorporat care profită de opțiunile de securitate biometrice ale telefonului dvs., inclusiv amprente, FaceID și așa mai departe. Activarea funcției ar trebui să fie unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci dacă tocmai ai început să folosești aplicația.

Se numește „Blocare ecran” și îl puteți găsi atingând meniul cu trei puncte din aplicație și apoi accesând Setări. Apoi, selectați Confidențialitate și comutați pe Blocarea ecranului de acolo.

Caracteristici ale semnalului Ar trebui să încercați să activați blocarea ecranului

De asemenea, este o idee proastă să setați un „Timp de expirare a inactivității blocării ecranului”. Dacă vreodată uitați telefonul cu ecranul pornit în timp ce vă aflați în Signal, acesta se va opri automat.

Cu Blocarea ecranului activată, veți observa o mică notificare „Semnalul este deblocat” în bara de notificare din partea de sus a ecranului. Glisați în jos pe acesta, apoi apăsați pe opțiunea „Blocare semnal” pentru a vă bloca aplicația.

ad-banner
Caracteristici ale semnalului Ar trebui să încercați să blocați semnalul

Data viitoare când accesați aplicația, va trebui să vă autentificați din nou.

2. Conectați computerul

În afară de telefonul mobil, puteți utiliza și Signal pe computer. Descarca Semnal pentru desktop pe computer și urmați pașii descriși.

Caracteristici de semnal pe care ar trebui să le încercați să conectați codul Qr al desktopului telefonului

Întregul proces este foarte asemănător cu WhatsApp-ul mobil. Va trebui să scanați un cod QR cu telefonul dvs. accesând „Setări -> Dispozitive conectate” și apăsând butonul „+” din colțul din dreapta jos. Apoi, va trebui să așteptați câteva secunde în timp ce serviciul vă sincronizează contactele și grupurile cu computerul.

Notă: aplicația desktop nu vă sincronizează mesajele anterioare.

3. Verificați dacă aveți o comunicare sigură cu un contact

Semnalul se bazează pe un protocol de criptare end-to-end pentru a păstra în siguranță toate mesajele care au fost schimbate între telefoane. Chiar și așa, puteți adăuga un strat suplimentar de protecție. Dacă sunteți pe cale să împărtășiți cu adevărat informații sensibile unui contact, vă recomandăm să le verificați mai întâi.

Puteți face acest lucru deschizând chatul vizat. Apoi, atingeți numele utilizatorului din partea de sus a ecranului. Derulați în jos până găsiți opțiunea „Verificați numărul de siguranță”. Atingeți-l, contactul dvs. urmând aceiași pași pe dispozitivul respectiv în același timp. Aplicația va genera acum o listă de coduri de siguranță, precum și un cod QR.

Caracteristicile semnalului ar trebui să încercați să verificați numărul de siguranță

Acum, atingeți codul QR de pe telefon pentru a scana codul de pe telefonul persoanei de contact sau cereți-le să scaneze codul în schimb. Acum v-ați verificat cu succes contactul!

Dacă persoana de contact nu se află în apropierea dvs., puteți utiliza butonul „Partajați” pentru a trimite codurile de siguranță persoanei de contact prin intermediul aplicației. Ei își vor compara propriile numere cu numerele pe care tocmai le-ați trimis și, dacă se potrivesc, sunteți bine să mergeți și puteți începe să trimiteți mesaje în siguranță.

4. Porniți Mesaje care dispar

WhatsApp a adăugat această funcție nu cu mult timp în urmă, dar dacă ați migrat recent la Signal, puteți continua să utilizați această opțiune.

Porniți-l atingând o conversație și apoi numele utilizatorului din partea de sus a ecranului. Apoi găsiți „Mesaje care dispar” și activați opțiunea.

Caracteristici ale semnalului Ar trebui să încercați mesajele care dispar

Spre deosebire de WhatsApp, care vă permite să vă țineți mesajele timp de șapte zile înainte de a le șterge, Signal are mai multe opțiuni de oferit, de la cinci secunde până la o săptămână. Rețineți că mesajele vor începe să dispară numai după ce au fost vizualizate de destinatar.

5. Împiedicați capturarea capturilor de ecran în interiorul aplicației

Dacă sunteți încă îngrijorat de faptul că cineva ar putea să vă deranjeze confidențialitatea, în ciuda măsurilor de siguranță pe care le-ați folosit deja, puteți adăuga un alt strat de protecție.

Caracteristici de semnal Ar trebui să încercați securitatea ecranului

Accesați „Setări -> Confidențialitate -> Securitate ecran”. Activați caracteristica pentru a vă asigura că aplicația va bloca orice încercări de captură de ecran în lista Recents, precum și în interiorul aplicației.

6. Schimbați ce arată notificările

În Signal puteți modifica ceea ce arată notificările urmând câțiva pași.

Accesați „Setări -> Notificări -> Afișare”. Atingeți opțiunea și selectați ce anume doriți să afișeze notificările dvs. de semnal.

Caracteristici de semnal ar trebui să încercați notificări personalizate

Alege din:

  • Numele și mesajul
  • Numai numele
  • Fără nume sau mesaje

Dacă ați selectat ultima variantă, nu veți fi deloc notificat când va apărea un nou mesaj, așa că va trebui să vă amintiți să verificați aplicația în mod regulat.

7. Trimiteți imagini care pot fi vizualizate o singură dată

Aceasta este o caracteristică care amintește de Instagram. După cum se dovedește, puteți profita de ceva similar în Signal.

Deschideți o conversație și atingeți pictograma Cameră foto pentru a selecta imaginea pe care doriți să o trimiteți.

Caracteristici de semnal pe care ar trebui să le încercați să trimiteți imagini

Apoi, atingeți simbolul infinit din colțul din dreapta jos al afișajului. Ar trebui să se schimbe în „1x”. Apăsați Trimitere. Imaginea va dispărea de la ambele capete după ce a fost vizualizată de contactul dvs.

Caracteristici de semnal Ar trebui să încercați să vizualizați o singură dată conținut media

8. Protejați-vă adresa IP

Semnalul are o caracteristică care ascunde adresa IP de contactele dvs. în timpul apelurilor. În schimb, ceea ce este vizibil este adresa IP a Signal, astfel încât identificarea dvs. va fi protejată.

Signal avertizează că activarea acestei funcții poate reduce calitatea apelului (acest lucru se datorează tunelării), dar dacă confidențialitatea este o prioritate majoră pentru dvs., atunci ar trebui să-i acordați cu siguranță o lovitură. O puteți găsi accesând „Setări -> Confidențialitate -> Transmiteți întotdeauna apelurile”. Activați opțiunea după ce o găsiți în secțiunea Comunicare.

Caracteristici de semnal pe care ar trebui să le încercați să vă protejați IP-ul

9. Ia notițe

Semnalul se poate dubla și ca aplicație de notare. Pur și simplu atingeți butonul Creion din partea de jos a ecranului, așa cum ați face pentru a începe un chat nou. Derulați în jos până găsiți „Notă către sine”. Atingeți-l și începeți să vă tastați notele. Este atat de simplu!

Caracteristici de semnal pe care ar trebui să le încercați să luați notițe

Dacă încă nu sunteți convins că trecerea la Signal este o idee bună, probabil că ați dori să vă extindeți perspectiva verificând comparația noastră WhatsApp vs. Signal vs. Telegram. Pe de altă parte, dacă ați decis să continuați să utilizați WhatsApp, atunci ar trebui să vă asigurați că utilizați aceste măsuri de securitate.

Legate de:

  • Nu am nimic de ascuns, deci de ce ar trebui să-mi pese de confidențialitate?
  • 5 moduri de a vă proteja confidențialitatea pe Google Chrome
  • Cum să vă gestionați confidențialitatea și securitatea Facebook
Scroll to Top