9 cele mai bune soluții pentru ca Apple Pencil să nu funcționeze corect

Apple Pencil Not Pairing Or Connecting
⏱️ 10 min read

Apple Pencil este un accesoriu util pentru iPad-ul tău, deoarece îl poți folosi pentru a lua note scrise de mână, a desena sau a schița și chiar pentru a naviga pe anumite modele de iPad. Dar pentru toate acestea, Apple Pencil trebuie mai întâi să fie asociat sau conectat la iPad. Dacă nu reușiți să asociați sau să conectați un Apple Pencil la un iPad sau întâmpinați orice altă problemă, consultați soluțiile de mai jos pentru a vă remedia problemele cu creionul.

1. Verificați compatibilitatea

În prezent, există două generații de creioane Apple și fiecare nu este compatibilă cu toate versiunile de iPad. Înainte de a încerca corecțiile menționate mai jos, trebuie să verificați compatibilitatea Apple Pencil.

Apple Pencil în acțiune

Următoarele sunt iPad-urile care sunt compatibile cu prima generație de Apple Pencil:

 • iPad (a șasea generație)
 • iPad (a șaptea generație)
 • iPad (a 8-a generație)
 • iPad (a 9-a generație)
 • iPad mini (generația a 5-a)
 • iPad Air (a treia generație)
 • iPad Pro 12,9 inchi (prima sau a doua generație)
 • iPad Pro de 10,5 inchi
 • One piece 1029 vostfr
 • iPad Pro de 9,7 inchi

În mod similar, a doua generație este compatibilă cu următoarele iPad-uri:

 • iPad mini (a șasea generație)
 • iPad Air (a patra generație)
 • iPad Pro 12,9 inchi (a treia generație și mai târziu)
 • iPad Pro de 11 inchi (prima generație și mai târziu)

2. Reporniți iPad-ul

Trebuie să începeți procesul de depanare pentru a remedia problemele de asociere Apple Pencil repornind iPad-ul. Orice problemă minoră sau eroare care ar putea intra în conflict cu Apple Pencil va fi rezolvată printr-o repornire. Pentru a reporni iPad-ul, opriți-l și porniți-l din nou.

Cu toate acestea, după ce reporniți iPad-ul, trebuie să reîmperecheați Apple Pencil cu iPad-ul, altfel nu va funcționa direct.

Sfat pro: ar trebui să încercați, de asemenea, să reporniți iPad-ul cu Apple Pencil conectat la el, adică prin conectarea Apple Pencil la conectorul fulger (1st gen) sau atașând magnetic pe lateral (a doua generație).

3. Confirmați că Bluetooth este activat

Ori de câte ori vă confruntați cu o problemă cu un Apple Pencil, Bluetooth este prima setare care trebuie verificată.

Pentru început, Bluetooth trebuie să fie activat pe iPad pentru a utiliza Apple Pencil.

 1. Accesați „Setări → Bluetooth”.
 2. Activați comutatorul de lângă Bluetooth pentru a-l activa. Odată ce Bluetooth este activ, încercați să utilizați Apple Pencil pe iPad.
Activare Bluetooth Apple Pencil

Dacă Bluetooth este deja activat și încă nu reușiți să asociați sau să conectați un Apple Pencil, dezactivați Bluetooth, apoi reporniți-l. Acest lucru ar trebui să rezolve probleme cum ar fi Apple Pencil conectat, dar nu funcționează sau afișat în Bluetooth.

Cu Bluetooth activat, căutați în lista „Dispozitivele mele” pentru a vedea dacă Apple Pencil scrie „Neconectat”. Dacă se întâmplă, treceți la secțiunea 4.

Apple Pencil Bluetooth nu este conectat

4. Asociați Apple Pencil corect

Trebuie să urmați pașii potriviți pentru a asocia Apple Pencil cu iPad-ul. Pașii diferă pentru cele două generații de Apple Pencil.

 1. Activați Bluetooth pe iPad accesând „Setări → Bluetooth”.
Activare Bluetooth Apple Pencil
 1. Activați comutatorul pentru Bluetooth.
 1. Pentru Apple Pencil de prima generație, scoateți capacul și conectați-l la portul Lightning al iPad-ului. Pentru Apple Pencil de a doua generație, atașați-l magnetic pe partea laterală a iPad-ului.
 2. Va apărea caseta de dialog de asociere Bluetooth. Atingeți „Pereche” dacă este prima dată când conectați acest Apple Pencil la iPad. Dacă îl reîmperechezi, poate apărea automat.
Apple Pencil Pereche
 1. Apple Pencil asociat va apărea în lista de dispozitive Bluetooth din „Setări → Bluetooth”.
Apple Pencil Pair Connect

Notă: trebuie să reîmperechezi Apple Pencil după ce reporniți iPad-ul, activați modul Avion sau asociați cu un alt iPad.

5. Verificați bateria

Apple Pencil nu va funcționa sau nu va împerechea dacă bateria este descărcată.

 1. Pentru a verifica bateria Apple Pencil, deschideți aplicația Setări pe iPad și accesați „Apple Pencil”.
Baterie Apple Pencil View
 1. Veți vedea procentul bateriei lângă opțiunea Apple Pencil.
 2. Dacă opțiunea este inactivă, treceți cu mouse-ul Apple Pencil peste iPad pentru a vedea procentul bateriei. Dacă opțiunea Apple Pencil nu apare deloc, înseamnă că Pencil este deconectat de la iPad. Trebuie să-l împerechezi din nou așa cum se arată mai sus.

Bacsis: puteți vizualiza bateria Apple Pencil pe ecranul de pornire adăugând widget-ul Baterie.

Dacă bateria este descărcată, ar trebui să încărcați Apple Pencil timp de cel puțin 15 minute pentru a-i oferi suficientă putere pentru a funcționa.

 • Pentru a încărca Apple Pencil de a doua generație, atașați-l magnetic pe partea laterală a iPad-ului. Asigurați-vă că Bluetooth este activat pe iPad.
 • Pentru a încărca Apple Pencil de prima generație, scoateți capacul superior de pe Pencil și conectați-l la conectorul Lightning de pe iPad.

Odată ce Apple Pencil are o anumită putere a bateriei, caseta de dialog de asociere ar trebui să apară pe iPad. Atingeți „De acord” pentru a-l asocia. Când Apple Pencil este încărcat suficient, scoateți-l de la încărcare și încercați să îl utilizați. Sperăm că se va conecta și va funcționa.

6. Uitați de Apple Pencil

Uitarea Apple Pencil din lista de dispozitive Bluetooth poate ajuta, de asemenea, la rezolvarea oricăror probleme care ar putea împiedica funcționarea corectă a creionului. Când eliminați Apple Pencil de pe dispozitivele Bluetooth, trebuie să îl împerecheați din nou cu iPad-ul, ceea ce este ca și cum ați începe din nou. Orice problemă de conectivitate ar putea fi astfel rezolvată.

 1. Deschideți aplicația Setări pe iPad și accesați „Bluetooth”.
 2. Atingeți pictograma (i) de lângă Apple Pencil în secțiunea „Dispozitivele mele”.
Informații Bluetooth Apple Pencil

Notă: dacă nu vedeți lista de dispozitive Bluetooth, asigurați-vă că Bluetooth este activat.

 1. Apăsați opțiunea „Uitați acest dispozitiv”. Atingeți „Uitați dispozitivul” când apare fereastra pop-up de confirmare.
Apple Pencil Bluetooth Uită
 1. Reîmperecheați Apple Pencil cu iPad-ul, așa cum se arată mai sus.

7. Deconectați alte dispozitive Bluetooth

Dacă aveți alte dispozitive Bluetooth conectate la iPad (procesul este același cu uitarea Apple Pencil), trebuie să le dezactivați. Mulți utilizatori de iPad sugerează că alte dispozitive Bluetooth interferează cu Apple Pencil și de aceea nu funcționează corect.

8. Verificați Sfatul creionului Apple

Dacă Apple Pencil nu funcționează pe iPad, sunt șanse ca vârful să fie slăbit. Pentru a remedia problema, răsuciți vârful Apple Pencil până când este înșurubat strâns. Dacă asta nu o face să funcționeze din nou, încercați să-i scoateți vârful și să-l puneți la loc. De asemenea, puteți încerca să schimbați vârful.

9. Încărcați folosind încărcătorul obișnuit

Dacă nu primiți caseta de solicitare de pereche după ce ați încărcat Apple Pencil sau nu se va încărca folosind un iPad, ar trebui să încercați să o încărcați cu încărcătorul iPad-ului dvs. utilizând adaptorul de alimentare USB livrat cu Apple Pencil.

10. Resetați setările de rețea

Dacă nimic nu funcționează, încercați să resetați setările de rețea de pe iPad. Aceasta nu va șterge datele personale de pe iPad, dar setările de rețea, cum ar fi Bluetooth, Wi-Fi etc., vor fi resetate la valorile implicite.

 1. Deschideți aplicația Setări și accesați „General”.
 2. Atingeți „Transfer sau Resetați iPad”.
Resetare Apple Pencil
 1. Atingeți „Resetare” urmat de „Resetați setările de rețea”.
Apple Pencil Resetează setările de rețea

Sperăm că sfaturile pe care le-am împărtășit mai sus vă vor ajuta să asociați și să conectați Apple Pencil la iPad. Odată ce începe să funcționeze în toată gloria, învață cum să profiti la maximum de Apple Pencil. În cazul în care Apple Pencil încă nu funcționează, informați-vă despre alternativele Apple Pencil.

Credit imagine: Unsplash

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x