9 dintre cele mai bune aplicații de streaming DLNA pentru Android

9 dintre cele mai bune aplicații de streaming DLNA pentru Android
⏱️ 6 min read

DLNA este un apelativ convenabil pentru ceva cu totul mai înfricoșător – Digital Living Network Alliance. Cu toate acestea, ceea ce face este orice, în afară de înfricoșător, permițându-vă să conectați dispozitivele compatibile DLNA între ele și să transmiteți fără probleme datele între ele prin aer – fotografii, videoclipuri, ecranul de pornire Android, pe care îl numiți.

Este un format destul de vechi, dar continuă să fie puternic, dovedit de faptul că atât Microsoft, cât și Sony au încercat să îl omită de pe Xbox One și respectiv PS4, dar ambii au ajuns să-l adauge din nou din cauza cererii populare. Trăiască DLNA!

Am analizat binele și răul aplicațiilor de streaming DLNA și le-am redus la cele mai bune. Așa că derulați în jos și alegeți-vă.

1. VLC

Omniprezentul player media are tendința de a apărea în domenii pe care nu le-am asocia în mod natural.

De exemplu, VLC nu este doar un player video excelent, ci și un receptor DLNA excelent, permițându-vă să ascundeți cu ușurință fișierele deținute pe serverul dvs. media local și să le redați. De acolo, puteți utiliza funcționalitatea de streaming VLC pentru a vă transmite conținutul direct către Chromecast sau alte dispozitive de streaming.

Aplicația are o interfață simplă, ușoară și a evoluat nemăsurat de când a ieșit din beta acum câțiva ani. Chiar dacă VLC nu este la fel de renumit pe Android ca pe PC, rămâne o opțiune de top.

2. Plex

Plex este una dintre cele mai bune aplicații de streaming media din prezent. Interfețele sale sunt elegante, descarcă tot felul de metadate pentru media dvs. pentru a face să arate elegant și profesionist, se deplasează peste tot. Mai mult decât atât, Plex poate fi activat și pentru a funcționa ca un server DLNA (Setări -> Server -> DLNA), astfel încât să îl puteți conecta fără fir la toate dispozitivele de acasă certificate DLNA și să le oferiți frontendul pe care îl merită – indiferent dacă este pe tableta Android sau Android TV.

best-dlna-streaming-apps-plex

Plex vine cu toate cele mai bune funcții de streaming media, cum ar fi liste de redare partajate între dispozitive, reluarea videoclipurilor pe diferite dispozitive Plex, utilizarea dispozitivului Android ca telecomandă Plex TV și multe altele. Nu o putem recomanda suficient.

3. LocalCast

Una dintre cele mai consacrate aplicații de streaming în casă din lista noastră, LocalCast comunică cu dispozitivele DLNA, UPnP și chiar Samba pentru a transmite conținut de pe telefon în toată casa ta. Dacă aveți un Chromecast, LocalCast vă permite să rotiți și să măriți imaginile din mers și este, de asemenea, integrat cu Opensubtitles.org, permițându-vă să descărcați rapid subtitrări pentru filme și așa mai departe pe măsură ce le urmăriți.

best-dlna-streaming-apps-android-localcast

LocalCast funcționează cu dispozitive populare precum Chromecast, Amazon Fire TV, console de jocuri și toate marile mărci Smart TV. Tinde să aibă o ieșire de streaming video de calitate mai înaltă decât chiar aplicațiile Google, cum ar fi Google Photos, are propriul browser web pe care îl puteți proiecta și poate transmite în flux din stocarea în rețea în casa dvs., făcându-l un excelent și ușor de utilizat pachet.

4. Kodi

Niciun articol despre aplicațiile de streaming nu poate vreodată să evite menționarea celei mai faimoase (sau infame?) Dintre toate. Kodi este o aplicație de centru media care nu este concepută exclusiv cu streamingul DLNA în minte (este mai mult pentru tehnologia părinte a DLNA, UPnP), dar o puteți configura astfel, dacă doriți.

best-android-dlna-app-player-kodi

Cel mai mare avantaj al lui Kodi pentru utilizatorii de Android este faptul că are multe suplimente, de la cele oficiale precum YouTube și principalele canale sportive, până la depozite care vă oferă acces la canale din întreaga lume. Bineînțeles, este fantastic și pentru transmiterea media stocată local.

Specialitatea lui Kodi este video, iar interfața sa de utilizare este adaptată în acest sens, dar o puteți folosi și pentru a vizualiza imagini și a asculta radio. Dacă doriți să redați muzică în flux, atunci există opțiuni mai bune disponibile.

5. Hi-Fi Cast + DLNA

Hi-Fi Cast + DLNA este dedicat muzicii și acceptă redarea celor mai frecvente formate de fișiere muzicale – MP3, AAC, FLAC, WAV – pe dispozitivele Google Home, precum și alte dispozitive care acceptă streaming DLNA.

best-dlna-app-android-hifi-cast

Puteți configura tot felul de amestecuri pentru muzica dvs., fie că este vorba de piese individuale, artiști sau albume și puteți reda muzică fie de pe dispozitivul dvs. Android, fie de pe alte dispozitive DLNA care conțin muzică. Dacă este doar muzică pe care doriți să o transmiteți în flux, atunci aceasta este cea mai bună alegere.

6. MediaMonkey

MediaMonkey face mult mai mult decât DLNA, permițându-vă să sincronizați și să transmiteți fluxuri media pe mai multe dispozitive prin WiFi, UPnP, Bluetooth și bineînțeles DLNA. Ceea ce o face să iasă în evidență este interfața îngrijită și multitudinea de instrumente de gestionare media pentru a vă menține biblioteca organizată – gestionarea listelor de redare, editarea mai multor fișiere și marcaje, pentru a numi doar câteva.

best-dlna-streaming-apps-android-mediamonkey

Va trebui să plătiți pentru funcții suplimentare, cum ar fi utilizarea nelimitată a DLNA, dar tuseți câțiva dolari pentru una dintre cele mai complete aplicații de streaming merită în ochii noștri.

7. BubbleUPnP

BubbleUPnP UPnP / DLNA vă permite să transmiteți conținutul direct de pe dispozitiv pe dispozitivul dvs. DLNA compatibil. Suportă Chromecast, orice televizor compatibil DLNA și ultima generație de console de jocuri. În afară de streamingul de bază, acesta vine, de asemenea, cu funcții precum coada de redare, liste de redare editabile, scrobbling, temporizator de repaus și diferite moduri de amestecare. Are un vizualizator de imagini pe ecran complet și o funcție de telecomandă.

bubbleupnp-android

Cel mai bun dintre toate, nu costă nimic!

8. iMediaShare Personal

imediashare-personal-dlna-android

Dacă doriți o aplicație DLNA cu o interfață minunată, dați iMediaShare Personal o incercare. Aplicația vă permite să transmiteți media digitală direct de pe dispozitivul dvs. Android pe televizorul dvs. mare, fără a avea nevoie de cabluri. În timp ce mass-media dvs. este redată pe televizor, aplicația acționează ca o telecomandă pentru a controla mass-media. Vă permite să controlați redarea, cum ar fi pauza, următoarea și așa mai departe, folosind gesturile mâinilor.

9. AllCast

allcast-dlna-android

În timp ce toate aplicațiile enumerate până în acest moment transmit conținut pe orice dispozitiv, AllCast oferă cea mai mare compatibilitate. Poate transmite în flux media către Chromecast, Amazon Fire TV, Apple TV, Xbox 360 și Xbox One, PS4 și alte dispozitive compatibile DLNA. De asemenea, vă permite să transmiteți în flux din Dropbox, permițându-vă să transmiteți direct conținut fără a fi nevoie să îl descărcați mai întâi.

De ce să folosiți hard disk-uri vechi de calitate atunci când puteți face atât de multe lucruri minunate fără fir? Configurarea pentru streaming DLNA poate suna cam complicat, deoarece implică un acronim pentru un termen tehnic lung și complicat, dar este într-adevăr destul de ușor. Pentru mai multe bricolaje bazate pe Android, consultați ghidul nostru despre cum să activați și să dezactivați lanterna Android, precum și lista noastră cu cele mai bune aplicații de hacking Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x